Am si eu prin garaj niste biciclete de 100 de lire si fac treaba excelent, dar nu iesi cu ele de pe asfalt decat daca e perfect uscat, la o plimbare scurta (sub 5 km) si lejera. Cu una a fost cumnatul fratelui meu la concursul de la Comana, 19km de padure, a facut cu aproape 30 de minute mai mult decat noi; furca e aproape fixa (maxim 2 cm travel static, 1 dinamic), bicicleta are vreo 16-17kg (cadru de otel), schimbatoare Tourney, traseul ala il faci in 90 de minute in regim de plimbare si 45 de minute pentru locul 1 - asta e diferenta de performanta.
Si mie mi se pare exagerat sa dai 2000 pe o furca, dar daca ai hard-tail si furca e singurul element de suspensie si toate furcile pana in 6-700 de lei sunt bune de aruncat direct la gunoi daca mergi offroad mai serios, atunci nu prea ai de ales. Avem doua furci Manitou, ceva mai ieftine, si tot au fost cam 1200 de lei; sunt perfecte pentru utilizarea noastra, dar nu sunt cele mai bune furci pe care le poti cumpara.
Btw, un procesor de 1000$ face clatite? E doar un centimetru patrat de nisip cristalizat si cu niste urme metalice pe el
Sau un tampon de motor de Audi care e 500 de lei? Sau un far 1500 de lei?