Mi-a zis amicul liubarschi ca a trecut Thor pe la el si a luat niste biciclete. Ceva feedback pentru ele cat si pt magazin ?
Dupa intalnirea cu
liubarschi ne-am ales cu urmatoarele:
-
Scott Trail 29
-
Sportster X50 Lady
- casti
Uvex Xenova
- manusi fara degete
- un tool de reparatie multifunctional
- un antifurt
- un sistem de iluminare pentru x50.
Urmeaza pe lista de achizitii un sistem de transport a bicicletelor pe masina, inca un set de far/stop si probabil niste echipament pentru ciclism. Trebuie sa las doar cardul sa-si revina putin.
Am reusit sa iesim doar Sambata cu biclele, am mers de la Iancului pana in Parcul Tineretului. Utilajele sunt foarte ok, e o placere sa mergi cu ele. Nu am parcurs decat vreo 20km, asa ca mai avem nevoie de putina acomodare. Amandurora seile ne-au facut probleme, alegandu-ne cu dureri in partile dorsale. Nu stiu daca e o chestie de obisnuinta sau vor trebui schimbate. 29er-ul e genial la denivelari, nu prea simti trecerile de nivel la imbinarile bordurilor cu asfaltul. Ambele biciclete au in jur de 14kg, abia incap in lift si nu sunt chiar usor de carat 8 etaje pe scari.
Sper ca saptamana viitoare sa pot reveni cu mai multe impresii, dupa ce vom fi parcurs ceva mai multi kilometri.
Magazinul e langa Cocor, exact langa Himalaya. Sorin a fost foarte amabil si a gasit timp sa raspunda la toate intrebarile tampite pe care i le-am pus. Am vazut si ceva utilaje mai exotice, cu cadru din carbon, interesante dar care nu se incadrau in buget si la utilizarea pe care le-o dam noi - ture light, in special pe drumuri putin accidentate. Fara tentative de concursuri sau chestii extreme.
PS: In alta ordine de idei, le doresc din toata inima sa faca hemoroizi:
- proiectantilor pistelelor de biciclete din Bucuresti - Nu ratat nici o gura de canal, stalp sau toneta de ziare. Plus pista care dispare in neant in unele e intersectii...
- celor care au instalat bordurile alea de neam prost sau au facut coborarile de pe trotuar defazate fata de pista.
- soferilor nesimtiti care parcheaza se susnumitele 'piste'
Mentiune speciala pentru pieto(n)tii care merg pe pista de bicle, desi au suficient loc sa mearga pe langa.