Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Da, un CD preparat cu drivere e suficient. Am facut-o si eu acum citeva luni, dar nu am folosit nLite ci mina proprie. A luat mai mult timp, dar stiu exact ce am facut :smile:
   
 2. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Multumesc Adrian! Ai fost intr-o situatie similara? Upgrade de placa de baza sau doar reinstalare SO?
   
 3. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  In kit-ul meu de WinXP, costumizat cu nLite, am bagat si driverele SATA pentru VT8237. Daca vrei doar sa integrezi driverul nu vei avea nici o problema in a folosi functia repair, cel putin asta e concluzia la care am ajuns dupa destul de multe ore de butonat la softuletzul asta. :smile:
   
 4. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Ok multumesc pentru incurajare!
   
 5. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  În ambele situaţii. La schimbarea plăcii de bază însă m-am obişnuit să fac reinstalare completă. Nu e prea des şi am ocazia să mai rad din eventualul balast acumulat în timp.
   
 6. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Si eu procedez la fel, insa acum chiar n-am timp s-o fac!
  Pana la urma, parca vad ca tot acolo ajung....
   
 7. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Poti face slipstreaming la drivere intr-o imagine de Windows fara probleme. Cauta pe sit la Microsoft despre deployment in mediile entreprise, si vei gasi exact ce-ti trebuie.
   
 8. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  #40. A venit luna decembrie si maretul Microsoft a mai lansat 2 patch-uri pentru al sau Windows XP. Toate bune si frumoase, "AutoUpdate"-ul isi face datoria, instaleaza ce are de instalat si apoi vrea reboot. Apoi apare un pop-up care ma anunta acest lucru si care isi tot face simtita prezenta din 5 in 5 minute. :mad: Cum nu prea vreau sa-i dau satisfactie va intreb: se poate dezactiva pop-up-ul acesta, astfel incat sa nu mai apara? Pur si simplu sa nu mai ma anunte ca trebuie restart si promit in mod solemn ca ii dau eu reboot "de mana" (cand am chef si consider necesar :tongue:).

  LE: Multumesc.
   
  Last edited: Dec 17, 2005
 9. neaxu

  neaxu Rătăcit

  Start - Run - gpedit.msc - Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Update - No-Autorestart... - enable sau re-prompt for restart la 1440 min.
   
 10. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Woooosa! :biggrin:
   
 11. Cosmin_C

  Cosmin_C melomaniac

  Dezactiveaza serviciul "windows messenger" si mesajul ar trebui sa dispara. Daca tot apare inseamna ca foloseste o alta metoda si trebuie sa apelezi la metode mai radicale... :biggrin:
   
 12. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Serviciul acela e pentru trimis mesaje în reţea folosind comanda netsend. E dezactivat by default odată cu apariţia lui SP2 din motive de securitate.
   
 13. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Există posibilitatea modificării progress bar-urilor din Windows astfel încât să indice întotdeauna o linie continuă (cu precizie la nivel de pixel) în locul celei întrerupte? Nu mă interesează să instalez nu ştiu ce temă pentru asta, ci doar să modific o setare în regiştri, dacă există.

  De exemplu, bara de download din IE:
   

  Attached Files:

  • ie.png
   ie.png
   File size:
   4.8 KB
   Views:
   468
 14. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Nu cred, aia face parte din interfata grafica, sunt niste bitmapuri care sunt plimbate acolo... Ceea ce se si observa in cazul aplicarii unei alte teme de XP.
   
 15. hulubei

  hulubei questionable intruder

  WinXP PRO instalat pe 30aug2004. După ce am mai făcut o trecere completă de platformă, de la nF2 la nF4, am sesizat în câteva săptămâni o problemă: dacă dau ShowDesktop şi am MediaPlayer (9) pornit începe un lung şir de erori în Explorer, terminabile doar prin închiderea forţată a lui MPlayer. Azi când am deschis calculatorul am dat de o nouă bubă: în Y!M nu nu-mi arată nici un text în fereastra de chat, în rest e ok. Ulterior am văzut că MPlayer dă şi el o eroare (ataşată mai jos), eroare care nu m-a scăpat nici cu instalarea lui Mplayer10.

  Updateuri la zi, viruşi ioc, ad-aware ioc. Are cineva idee cum prelungesc viaţa Windowsului fără să apelez la programe de IM thirdparty (căci pe MPlayer nu-l regret)?
   

  Attached Files:

 16. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Cred că se rezolvă prin modificarea unor fişiere, programatorii ar trebui să ştie mai bine.
   
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Cu precizie de pixel sigur nu o sa reusesti. Adica ar trebui modificari serioase.
   
 18. trikki

  trikki Membru Senior

  #41. Am un hard-disk de 160 GB caruia as vrea sa-i refac tabelul de partitii. Pana acum, de fiecare data pentru operatiunea asta am folosit clasicul fdisk, dar in momentul de fata intampin niste mici greutati:
  1. Nu am floppy drive pe sistem pentru a folosi acelasi fdisk de pe discheta de boot "a la Win 98".
  2. Am incercat sa-mi fac un CD de boot folosind Nero si al sau DosBootImage.ima cu care a venit de la mama lui. Problema aici este ca, cu toate ca varianta respectiva are un fdisk, imi arata doar doua partitii existente din patru (FAT32 pt OS si inca 3 pe NTFS), iar capacitatea totala a hard-ului pe la 80 GB, daca tin bine minte.
  Ce sfaturi aveti pentru mine in situatia data? - un sfat cum sa fac un disc bootabil pe care sa am un fdisk "functional" would do just fine.
  Multumesc.
   
 19. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  #41. Ma gandesc la mai multe solutii:
  a. UltimateBoot CD - o imagine bootabila cu o groaza de programe utile
  b. folosesti un utilitar de la producatorul hard-disk-ului (le poti gasi si la punctul a)
  c. o distributie bootabila de linux din care sa faci partitionarea.
   
 20. bausto

  bausto The year of grace, 2007

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice