Windows: Cum fac...?

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Dacă ai la dispoziţie un WinXP, îl poţi face direct acolo, deşi presupun că nu ai niciunul. Mai e soluţia partiţionării la instalarea Windowsului XP.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ranish Partition Manager. Poate fi rulat si din Windows fara nici o problema, numai nu formata cu el. Doar partitioneaza si da restart. Formatezi cu windows-ul.
Avantaje: te lasa sa editezi direct tabela de partitie (tipul partitiei, cilindrul, capul si sectorul de inceput si de sfarsit, MBR-ul, etc).
Mie mi-a recunoscut corect harduri de 120GB.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
#42
Am un server fara floapa si CD si cu hardurile goale. Are porturi, are placa de retea cu Boot ROM, are USB. Am un CD cu Windows NT 4 Server. Cum fac sa il instalez pe server? Nu pot pune hardurile la mine in calculator (sunt SCSI) si nici unitatea mea de CD in server (serverul n-are ATA).

#43
Daca problema de mai sus nu e suficient de grea atunci luati in considerare ca serverul n-are nici placa grafica. :biggrin:
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Location
Romania!
Faci rost de un controller SCSI împrumut.
(Cum vrei - PCI sau ISA?)

Serverul n-are nici USB?

Edit: După ce am citit cu atenţie am vazut că există USB, deci şi posibilitatea conectarii unui HDD extern pe USB (dacă ar şti să pornească de pe el)
Cred că aş găsi şi un CD-ROM SCSI...
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
#42

Floppy pe USB si setare din BIOS de emulare a device-urilor de stocare (daca ai noroc de existenta optiunii).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am luat in considerare optiunile voastre dar speram sa imi puteti spune cum bootez prin retea... A mai facut cineva asa ceva?
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Location
darkness
# 43. Conditia esentiala pt a boot-a in retea este sa ai optiunea respectiva in BIOS. Dupa care serverul retelei tb sa ofere adrese ip prin DHCP si sa ai sharuita pe server imaginea os-ului de instalat. Mai departe nu am ajuns cu instalarea, ca nu m-a lasat adminul retelei. :rolleyes:
Sper ca te-am ajutat cat de putin.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
$43
OK...
Pai, dupa cum am zis, am BootROM la placa de retea, prin urmare calculatorul ala e OK. Poate boota prin retea.
Pe net am gasit un server BootP/TFTP. Inteleg ca BootP se ocupa si de alocarea de IP-uri, ca doar DHCP-ul din el s-a nascut. Pana aici m-am descurcat. Dar nu-mi dau seama ce-i cu imaginea aia de OS. Serverul BootP accepta fisiere binare (extensii .HEX, .FLS, .HDR, .SW). Cum obtin o imagine din asta? Gasesc asa ceva pe CD-ul cu NT?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Windows nu poate boota din retea. Din pacate nu ai nimic de facut.
Asta era facut odata demult pentru alte sisteme de operare precum NOVELL, etc.
Actualmente numai Linux suporta asemenea metoda.
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Location
%SystemRoot%
Nu am intervenit în discuţie, pentru că nu îmi mai amintesc exact cum se face, dar ţin minte clar că Windows 2000 (Server?) are instalare prin reţea (RIS); de NT nu ştiu, dar am impresia că nu. Singura cerinţă, dacă nu mă înşel, era ca placa de reţea să aibă un ROM care să ştie BootP (PXE-enabled).

Marius '95, nu am făcut-o niciodată, dar bănuiesc că poţi boot-a cu şi cu o imagine Linux, atât timp cât poţi accesa HDD-ul local. Faci o partiţie FAT, copiezi kitul de instalare pe hard, apoi reboot-ezi cu bootdisks de NT4 Server.

Per total, cred că ţi-e mai uşor să împrumuţi un CD-ROM SCSI de undeva. :wink:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am folosit RIP acum vreo 5 ani, dar pentru a face boot în Windows 2000 Professional. Nu ştiu dacă merge cu NT 4 (de-aia am tăcut). Nu e nevoie decât de PXE (BootP) şi un server în reţea care să furnizeze imaginea. Partea asta nu ştiu cum se face manual, Windows 2000 Server o face printr-un wizard.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Pe un computer am pornit permanent Lotus Notes (client email). Practic el stă în background şi eu lucrez cu diverse alte aplicaţii. Când mai comut în LN o dată la o oră, îl găsesc pe tot în swap: durează 30 de secunde să afişeze fereastra principală şi HDD lucrează în tot acest timp. Cum pot convinge Windows ca anumite programe să nu le trimită pe disc? În Windows 2000 se putea face asta cu kernelul, în XP nici măcar atât nu mai merge.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Cum nu merge Disable Paging Executive? La mine merge foarte bine.
Si da un ochi si pe la tabul de performance, uneori l-am gasit pe "system cache" in loc de "programs" din senin.
 
Top Bottom