Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. Rabbit

  Rabbit Nebun

  A mers perfect cu Process Tamer, în celălalt m-am pierdut.

  Acum caut un soft care să elimine icon-urile dorite din systray. Deja am 4-5 strict necesare, deci e inacceptabil. :smile:
  Nu de alta dar, sincer, setarea realtime priority la Task Manager mi-e utilă de 2-3 ori pe an şi pentru asta nu se justifică un icon în plus.
   
 2. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Ai putea incerca si Prio. Nu are icon in tray, salveaza prioritati si aduce 2 taburi suplimentare in task Manager: un shortcut pt serviciile NT si un netstat vizual.

  http://www.prnwatch.com/prio.html

  Din pacate nu e gratis, dar... :wink:
   
 3. Black Mamba

  Black Mamba Membru Senior

  Am folosit si eu Prio mai demult, dar raman la Process Explorer. Face mult mai multe. Btw, cred ca acum e freeware; am incercat versiunea 1.9.2 si nu avea nici un fel de limitari.
  Active Tray. Nu l-am incercat dar pare ok.

  Later edit Am mai gasit cateva: TrayIcon Pro si Tray Commander.
   
 4. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Am avut instalat Daemon Tools4 şi a funcţionat foarte bine. La un moment dat a trebuit să fac o reparare a Windowsului (XP). După repararea cu CD-ul, DaemonTools n-a mai mers. La încercarea de a-l reinstala apare eroarea Failed to open config key, deci nici nu porneşte installerul. Aveţi idee de ce? Cum să repar drăcovenia? Mulţumesc.
   
  Last edited: Feb 4, 2006
 5. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

 6. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  #44 (?) Am o mica problema... de cand am instalat driverul pentru vechiul meu mouse A4Tech (n-a fost instalat niciodata, dar am vrut sa ma joc cu el si mi-a placut :biggrin:) mi-au disparut cateva icoane din tray - icoana de la daemon tools, cea de la creative sound volume si cea de la USB devices. Procesele exista, daca le "omor" si repornesc nu e o problema, dar icoana de la device-urile USB nu stiu cum sa o fac sa reapara. Any ideas ?

  Alternativ - stie cineva cum pot sa remapez butoanele mouse-ului fara sa instalez driverul A4Tech ? Am un mouse cu 8 butoane, exista cele 2 normale, wheel-ul ca middle button (si vreau sa-l las asa), 4&5 sunt back&forward by default, iar 6,7,8 sunt office button si functii specifice, care by default (fara driver) nu functioneaza. Din pacate am devenit cam dependent de driver, asa ca vreau sa stiu daca exista vreo metoda sa remapez toate butoanele cum vreau eu folosind alt driver sau un program aditional.
   
 7. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Incearca cu IntelliPoint-ul de la Microsoft, parca stiu ca merge pe mousii A4Tech.
   
 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  IntelliPoint nu ştie decât de 5 butoane, nu-s mouşi cu mai mult de 5 butoane la MS.
   
 9. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Mdea, corect, mea culpa. In schimb driverele generice Logitech stiu 8 butoane, incearca si cu alea, desi mi-e teama ca nu vor fi compatibile.
   
 10. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  Într-adevăr nu sunt compatibile deşi mouse-ul meu este practic identic cu cel Logitech.

  LE: Cu mica menţiune că Logitech-ul are doar 6 butoane, my bad :biggrin:
   
 11. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Cum pot sa schimb numele care apare la System Properties sub "Registered to:" ? Si eventual sa schimb si serialul windowsului cu cel din licenta.
  Windows-ul e deja instalat pe un sistem, a fost inregistrat cu nume aiurea, cd key pirat probabil si are cateva softuri de care nu am cum sa fac rost. Deci e exclusa formatarea/reinstalarea.
   
 12. Pisoi

  Pisoi Monsieur Pussycat

 13. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Multumesc Bill. In mod normal cautam eu informatia, dar acum sunt presat de timp si de oboseala si am considerat ca aici merg la sigur :smile:.
   
 14. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Pare să nu meargă:
  Kernel Memory (K)
  Total 69184
  Paged 59332
  Nonpaged 9852

  M-aş aştepta la Paged 0 şi Nonpaged - Total.
  Încercat pe 2 computere diferite, XP SP1 pe unul şi SP2 pe altul.
   
 15. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Vreau sa transfer toate programele instalate curent in Program Files (sau poate doar o parte), cu tot cu setari din Windows curente, pe un alt Windows proaspat instalat. Cu alte cuvinte vreau sa pun tot ce am acum pe un Windows carpit pe unul curat, cu drivere curate, dar sa nu mai muncesc sa-l setez sa fie asa cum vreau eu si sa instalez toate programele necesare.
  Evident ca solutia de back-up nu ma intereseaza acum din moment ce nu-mi rezolva acum problema, ci mi-o va rezolva in viitor (deci sa nu va aud ca veniti cu astfel de idei :smile: ). Cu toate astea caut o cale sa nu folosesc imagini de back-up caci, cu timpul iti modifici stilul de utilizare cat si programele folosite, iar un back-up folosit dupa o jumatate de an e aproape la fel de enervant precum o instalare curata. In acelasi timp, back-up-uri periodice nu duc la nici un avantaj din moment ce Windowsul cu timpul ajunge sa se umple cu tot felul de junkuri.
  In cazul de fata, Windowsul ar merge perfect daca nu ar sta foarte mult sa-mi incarce profilul (incarcarea efectiva a Windowsului e foarte rapida ori a altor utilizatori), iar droaia de drivere instalate si cateva infectii repetate de virusuri l-au pus efectiv pe butuci (ecrane albastre si reset cu alte cuvinte) iar ideea unui install fresh cu totul de la 0 nu-mi surade deloc cand ma gandesc cate programe trebuie iar reinstalate si cate setari sa fac.
  In caz ca ati inteles cate ceva din cele ce am vrut sa le spun, e cineva cu o idee salvatoare?
   
 16. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  File and settings transfer wizard, poate.
   
 17. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Nu suficient cat vreau eu. Sau vrei sa-mi spui ca ala imi va pune pe Windowsul nou si ATITool cu setarile pe care le am pe Windowsul vechi. Din cate am vazut in wizard nu cred ca va face si treaba asta.
   
 18. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Teoretic, îţi trebuie un program care să găsească toate setările din registry şi toate fişierele de care depind programele respective şi care sunt băgate prin alte părţi (gen documents and settings sau system32), şi să le copieze în noul Windows.

  Practic mi se pare imposibil. Îţi rezervi o zi (sau noapte) pentru instalat Windows şi asta e.
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Imi recomanda cineva un SO pe gustul meu? :biggrin:
  Ma gandesc ca macar programele care isi lasa in Add/Remove Programs semnatura pot sti pe unde si-au lasat urmele de registri.
   
 20. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Cel mult programele de uninstall ştiu cam pe unde sunt setările şi fişierele, dar nici ele nu le ştiu pe toate (în 90% din cazuri rămâne garbage pe undeva la uninstall). Însă sunt multe programe de împachetare, fiecare cu modul lui de păstrare a datelor, fiecare cu setările lui...
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice