Vreau sa transfer toate programele instalate curent in Program Files (sau poate doar o parte), cu tot cu setari din Windows curente, pe un alt Windows proaspat instalat. Cu alte cuvinte vreau sa pun tot ce am acum pe un Windows carpit pe unul curat, cu drivere curate, dar sa nu mai muncesc sa-l setez sa fie asa cum vreau eu si sa instalez toate programele necesare.
Evident ca solutia de back-up nu ma intereseaza acum din moment ce nu-mi rezolva acum problema, ci mi-o va rezolva in viitor (deci sa nu va aud ca veniti cu astfel de idei
). Cu toate astea caut o cale sa nu folosesc imagini de back-up caci, cu timpul iti modifici stilul de utilizare cat si programele folosite, iar un back-up folosit dupa o jumatate de an e aproape la fel de enervant precum o instalare curata. In acelasi timp, back-up-uri periodice nu duc la nici un avantaj din moment ce Windowsul cu timpul ajunge sa se umple cu tot felul de junkuri.
In cazul de fata, Windowsul ar merge perfect daca nu ar sta foarte mult sa-mi incarce profilul (incarcarea efectiva a Windowsului e foarte rapida ori a altor utilizatori), iar droaia de drivere instalate si cateva infectii repetate de virusuri l-au pus efectiv pe butuci (ecrane albastre si reset cu alte cuvinte) iar ideea unui install fresh cu totul de la 0 nu-mi surade deloc cand ma gandesc cate programe trebuie iar reinstalate si cate setari sa fac.
In caz ca ati inteles cate ceva din cele ce am vrut sa le spun, e cineva cu o idee salvatoare?