Windows: Cum fac...?

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
probabil chestie de relay.
Radul, vezi daca nu cumva vreunul din alea doua servere SMTP suporta autentificare, si atunci dispare si problema relay-ului.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Probabil imi scapa ceva! Acasa, smtp server: smtp.rdslink.ro; la serviciu smtp.cucubau.ro. Mailurile nu pleaca decat cu setarea smtp-ului respectiv fiecarei locatii. Asa ca sunt nevoit ca de 2 ori pe zi sa ma duc in OE/Tools/accounts/proprieties/servers/si sa schimb de fiecare data numele outgoing serverului. Si nu, nu ies prin proxy.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
RDS nu te lasă să foloseşti alte servere de SMTP decât al lor şi face relaying dar numai pentru IP pool-ul lor. De-aia chiar trebuie folosit.

Încearcă să setezi un cont cu pop3 inexistent şi smtp-uri diferite, şi cand trimiţi dintr-o locaţie alegi acel cont.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Vreau sa-mi schimb HDD-ul si sa trec de la un Seagate ATA100 la un WD Sata2.
Cum fac sa transfer XP SP2 de pe HDD-ul vechi pe cel nou astfel incat sa mearga, fara a fi nevoie sa-l reinstalez?
Stiu ca ar fi niste programele speciale, insa nu stiu nici unul si nici nu am lucrat cu ele...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Ar fi indicat să ai în BIOS opţiunea de a seta controller-ul SATA astfel încât să fie "văzut" ca un controller PATA. Atunci ai scăpa de probleme, utilizând doar un Norton Ghost pentru a clona un disc pe celălalt şi atât.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
În cazul în care nu există această opţiune trebuie să ai instalat driver-ul pentru controller-ul SATA în actualul Windows. În principiu, operaţiunea este aceeaşi, numai că uneori sistemul nu bootează. În cazul acesta trebuie să bootezi cu un CD cu WinXP şi să alegi "repair using Recovery Console" şi apoi să dai comenzile: fixboot, fixmbr şi bootcfg.

De asemenea, în BIOS trebuie să alegi ca primul device de boot să fie HDD-ul SATAII.
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Super programul, intr-o ora a transferat tot, am putut face partitiile pe discul nou cum am vrut... Thanks! :smile:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Eu am copiat pur si simplu partitia cu Partition Magic (da, stiu, pfui, bad program) si a mers fara probleme.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Dar merge daca bootez o discheta, copiez manual fisierele si boot record-ul, scriu un MBR generic si setez activa noua partitie? Sau daca copiez fisierele si refac MBR-ul si boot record-ul cu recovery console?
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Cand dau click dreapta pe un link invalid (din start menu sau dintr-un toolbar custom, nu conteaza) sistemul face o pauza de vreo 2-3 secunde, pana apare meniul de right click. Cand spun pauza vreau sa spun pauza totala, se opreste practic totul (hdd-ul caraia de la transferul din retea, apoi liniste totala 3 secunde), desi eu pot sa dau clickuri in continuare fara probleme. Chestia asta se intampla doar la linkurile "moarte", adica la cele la care a fost sters target-ul. Cum fac sa scap de chestia asta enervanta ? Din cate inteleg eu sistemul verifica validitatea linkului din momentul in care dau right click pe el si pana sa-mi afiseze meniul, dar asta tot nu explica de ce imi moare mie transferul de pe internet.

Pentru a evita orice confuzie: transferul moare doar in cele 3 secunde, nu de tot...
 

neaxu

Rătăcit
Joined
Aug 29, 2004
Location
Romania!
Probabil ca sa uita dupa posibilele locatii ale target-ului inclusiv pe retea. Cauta cu regedit "\\" si vezi pe unde se uita aiurea. Si mai cred ca se trage si de la eventualele programe de arhivare care apar in meniul respectiv...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Verifică să nu fie cumva şi antivirusul de vină, un background scanning la o locaţie inexistentă poate să confuzeze motorul de scanare.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Intentionez sa-mi fac un upgrade la motherboard fara a mai reinstala OS-ul. Am citit diverse metode, din care cea mai la indemana pare a fi "repair-ul" de Windows.
Problema mea sunt noile drivere SATA. Un CD "tunat" cu nLite, in care sa includ noile drivere, mi-ar fi de ajuns pentru acest repair?
La ce surprize m-as putea astepta, in afara ca as putea pierde toate updatele de Windows, ceea ce pentru mine nu-i o problema!? (mai mult ma seaca reactivarea si telefonul la Microsoft Romania si hold-ul lor interminabil.)
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Rabbit, nimic deosebit. Teoretic ar trebui sa faca trackingul fisierelor mutate si redenumite. In realitate functioneaza bine doar daca statia e client Active Directory.
Oricum, pentru un user nevenit cu pluta e doar o biligonguta in plus.
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
Originally posted by radul
Intentionez sa-mi fac un upgrade la motherboard fara a mai reinstala OS-ul. Am citit diverse metode, din care cea mai la indemana pare a fi "repair-ul" de Windows.Problema mea sunt noile drivere SATA. Un CD "tunat" cu nLite, in care sa includ noile drivere, mi-ar fi de ajuns pentru acest repair?La ce surprize m-as putea astepta, in afara ca as putea pierde toate updatele de Windows, ceea ce pentru mine nu-i o problema!? (mai mult ma seaca reactivarea si telefonul la Microsoft Romania si hold-ul lor interminabil.)
Vezi ca exista posibilitatea sa ai probleme cu integrarea acelor drivere. Si ai grija ce scoti din Windows, sa nu distrugi functia Repair.

La ce surprize te-ai putea astepta? Pai cea mai mare ar fi ca repair-ul sa nu mearga deloc. :biggrin:
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Pai nu intentionez sa scot nimic din XP! Doar sa "inserez" driverele SATA.

PS. Nu mai am nici o unitate floppy si tre sa ma rog de cineva sa-mi imprumute una. :frown:
 
Top Bottom