Windows: Cum fac...?

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Poate ca la urmatorul Windows, 2014, sa avem o functie asemanatoare. Pentru asa ceva as face upgrade fara sa ma gandesc.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Din cate am spus, nu ma intereseaza ce voi face de acum incolo ci cum fac sa-mi transfer totul din Windowsul mancat pe unul curat. Ar mai fi solutia inversa, un utilitar care sa curete mai tot ce poate dar sa nu distruga de tot sistemul (registrii care aparent sunt inutili, drivere, ramasite de programe care le detecteaza ca incomplete sau deja uninstall-ate, etc.), in asa fel incat sa dau un aer proaspat vechiului Windows de un an jumatate.
 

Xllerator

Colţ Alb
Joined
Oct 11, 2003
Location
Giurgiu
Exista intr-o vreme CleanSweep, pe care-l instalai imediat dupa Windows. Adica un fel de System Restore dar cu capacitate de curatare si a softurilor instalate dupa.
Nu stiu daca la ora actuala sint aplicatii asemanatoare.
 

Black Mamba

Membru Senior
Joined
Aug 4, 2004
Originally posted by hulubei
Vreau sa transfer toate programele instalate curent in Program Files (sau poate doar o parte), cu tot cu setari din Windows curente, pe un alt Windows proaspat instalat. Cu alte cuvinte vreau sa pun tot ce am acum pe un Windows carpit pe unul curat, cu drivere curate, dar sa nu mai muncesc sa-l setez sa fie asa cum vreau eu si sa instalez toate programele necesare.
Vrei prea mult... :smile::biggrin:

Pentru backup-ul unor programe, setari etc. exista Genie Backup impreuna cu plugin-urile sale. Poate iti e de ajutor.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Location
darkness
Daca il stergi si nu ai nici o problema,era un simplu log.

Eu am pe partitia 2-din-2 a hdd-ului un fisier defaultPerfLog.txt pe care daca il sterg, imi apare la urmatoarea sesiune de windows. In el scrie doar (Performance Logging Disabled). La ce face referire si ce pot face ca sa nu mai apara ?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am de printat niste coperti de CD. Vreau sa fie duble (4 pagini, impaturite in doua.

Cum fac sa le printez fata/verso cu precizie de 1 mm in ordinea asta: paginile 4,1 pe fata si 2,3 pe dos astfel incat, atunci cand decupez si impaturesc in doua, sa-mi iasa 1 pe fata, 2,3 in interior si 4 pe spate.

Am la dispozitie:
o imprimanta laser Kyocera FS-400 (300dpi), Win98, Utilitarele Windows-ului, Office '97, CorelDRAW 9, IrfanView.

Informatii suplimentare:
Formatul copertilor este 12/12 cm si le pot printa numai pe pagini A4 landscape (imprimanta nu poate trage hartie de 24/12 cm).
Daca ii dau imprimantei sa printeze pe ambele fete un mic patrat centrat in mijlocul paginii (in Corel - centrat cu Align) patratele ies decalate cu 4mm. Fiecare cu 2 mm mai in josul paginii (mai la dreapta, fiindca e landscape) decat ar trebui sa fie.

Daca vi se pare prea simplu atunci mai adaug ca acele coperti contin versuri si le vreau pe 3 coloane cu font de 6 si margini de 2 mm (deci format de 22/22 mm) si chenar ca sa stiu pe unde sa decupez. Titlurile pieselor sa fie bold si underline si sa am si posibilitatea sa introduc caractere straine (cu accent) si tot felul de simboluri.

Multumesc.
Spor!
 

SorCerer

Membru Senior
Joined
Sep 4, 2004
Nero are un utilitar (Nero Cover Design) care face cam ce vrei tu. M-am jucat o singura data cu el, am facut un cd audio (din mp3uri) si a luat numele trackurilor dupa id3 tag parca.

Mi-a pus frumos border ca sa stiu pe unde sa decupez, si totul a incaput la fix.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Cum fac ca anumite aplicaţii prost scrise să nu mai suprapună diverse combinaţii de taste peste cele implicite ale Windows-ului? De asemenea, cum le pot determina să se minimizeze, deşi nu au buton de Minimize, şi să nu mai „pape” toate resursele procesorului?

Exemplul meu e Quake 3: cu Alt+Enter, apoi Ctrl+Alt+Del, apoi selectarea cu mouse-ul a altei aplicaţii îi pot pune pauză şi face altceva cu jocul rulând în fundal. Dar combinaţiile Alt+Tab, Alt+Esc şi Ctrl+Esc (Start) sunt nefuncţionale. În plus, jocul mănâncă toate resursele disponibile chiar dacă îi setez low priority, deci până şi scrierea unui text presupune un mic delay de la tastare la afişare.

Evident, aştept alt tip de soluţii decât „ia-ţi procesor dual-core”. :smile: Precum o metodă practică de a îngheţa total aplicaţia cât timp doresc.
 

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Pai toate jocurile au un buton de "Pause" care ingheata jocul :biggrin:.

Referitor la resurse, 'evident' alte solutii nu prea exista... asa cum e acum, kernel-ul Windows e cam socialist de felul lui si nu prea ai ce sa faci. Ca sa schimbi schema de alocare a timpului de procesor trebuie sa scrii un alt layer in kernel, recompilat kernel-ul... ma rog, complicat :biggrin:.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Unele jocuri nu pot fi oprite in nici un fel, in special cele de multiplayer. Tinand cont ca singleplayerul la Quake3 e doar un antrenament pentru cafteala adevarata, nu ma mira ca nu merge "suspendat" din activitate. Nu mai spun de MMORPG-uri...
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Eu nu cred ca exista vreun program de windows care sa-si inceteze activitatea cand este minimizat sau pe fundal. Poate doar daca a fost scris special sa faca lucrul asta.
Jocurile DirectX in nici un caz...
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Live for Speed S2 0.5P Alpha

În prima parte a graficului jocul rulează în full screen, în a doua parte e minimizat, timp în care motorul maşinii se aude iar jocul se derulează în continuare. Deci se poate.
 

Attachments

Top Bottom