Windows: Cum fac...?

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Stie cineva daca in Vista se pot pastra Preview-urile care apar cand pui mouse-ul pe un program din taskbar ? Adica sa nu dispara cand iau mouse-ul de pe el.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Sub Windows XP, cum accesez Recovery Console fără a fi necesară folosirea CD-ului de Windows? (Îmi trebuia comanda fixboot pentru a reface boot sector-ul hard disk-ului, distrus inexplicabil în urma unui BSOD.)

Răspunsul l-am găsit singur:
Use the Winnt32.exe utility with the /cmdcons option to add the Windows Recovery Console to the Windows Startup folder.
Singurul lucru de care e nevoie este prezenţa unui alt hard disk/unei alte partiţii cu Windows (XP) pe el/ea. În consecinţă, înainte de pornirea sistemului de operare va apărea un meniu de boot care va invita user-ul să pornească Recovery Console-ul.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Sau bootezi cu un CD/dischetă de boot şi ulterior (după terminarea încărcării fişierelor de sistem) foloseşti CD-ul cu WindowsXP.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Originally posted by hulubei
winnt32.exe nu cumva este executabilul de instalare al WindowsXP din directorul i386?
Ba da.
Originally posted by Spawn
XFire 1024 am şi eu şi folosesc driverele de la Hercules Fortissimo II, mi se pare sunetul mai bun. Inconvenientul e că nu se pot salva preset-urile de la equalizer.
Le-am incercat si eu. Merg. Nu se aude mai bine dar mi-au rezolvat un bug la partea de MIDI.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Inca una: cum fac in Vista ca oprirea monitorului sa nu se petreaca atunci cand ruleaza media player classic? Nu folosesc screensaver, am pus oprirea monitorului la 5 minute si e destul de enervant sa misti mouse-ul din 5 in 5 minute cand te uiti la un film de 2 ore. Mentionez faptul ca monitorul nu se opreste cand filmul ruleaza in media player 11.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Iti iei un maus din ala chior care tremura (sau "fuge").
sau
Iti setezi 2 profile de power management, iti activezi icon-ul in system tray (presupun ca mai exista) si cand te uiti la film numai faci un clic si schimbi profilul.
sau
Pornesti pe fundal un program din ala idiot care nu lasa monitorul sa se stinga.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Nu era mai simplu să utilizeze WMP11 pentru filme? Mie unul variantele anterioare precum WMP10 mi-au lăsat o impresie suficient de bună cât să nu mai doresc alte playere în sistem (cu excepţia lui WMPClassic).
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Toate solutiile sunt impractice, deoarece mie imi trebuie si la seriale si la alte lucruri chestia asta, iar dupa un episod de 20 min. poate vreau sa plec prin casa si nu stau sa opresc monitorul de fiecare data, vreau sa se opreasca singur.
WMP11 chiar imi place, dar imi lipseste functionalitatea imensa a MPC-ului. stie cineva daca in WMP11 se pot seta scurtaturile ca in MPC?
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Location
/dev/null
Poti incerca BSplayer. Cel putin versiunea pe care o folosesc (1.39.829) stie sa dezactiveze Power Management-ul in timpul vizionarii filmelor si dupa ce acestea se termina il reactiveaza.

[OT] Cele mai recente versiuni contin adware - so it is a NO NO. :frown: [/OT]
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Stie cineva daca in Vista se pot porni unele programe by default cu alta prioritate? De exemplu vreau sa rulez utorrent pe low priority intotdeauna, pentru ca altfel mi se sacadeaza filmele daca downloadeaza cu viteze mari. Google didn't help :frown:.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Exista un program care face chestia asta. Cred ca se numeste "Another Task Manager" dar nu sunt sigur.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Multumesc pentru idei, dar am gasit o metoda care-mi ofera mai multa liniste sufleteasca (adica fara programe aditionale), prin command line. Exemplu pentru utorrent:
C:\Windows\System32\cmd.exe /c START /low c:\data\utorrent\utorrent.exe

Daca exista si alte metode fara programe aditionale as fi recunoscator, dar pana una-alta e ok ce am descoperit :smile:.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am un setup idiot (InstallShield 11) care vrea 4GB pe C: !
Cum fac sa-l pacalesc ca am 4 GB liberi, desi n-am nici macar 100 MB?
Se poate edita un kit InstallShield 11? Exista vreun program cu care pot extrage fisierele din .CAB-urile InstallShield 11?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Nu ştiu cum e în sistemul tău de operare, dar Windows XP permite boot-area şi de pe altă partiţie decât C:, caz în care ai putea atribui această literă unei partiţii care are 4 GB liberi. Cum este făcută alocarea literelor, e o problemă care mă depăşeşte. :smile:

BTW, eşti sigur că vrea neapărat spaţiul ăsta liber în C: şi nu în directorul Temp?
 
Top Bottom