Windows 7

Sibelius

Membru Senior
Joined
Nov 11, 2004
Messages
81
Foile ca foile, da' nu mi-am terminat de scanat filmele si diapozitivele. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,098
Mie mi-a instalat un USB stub sub Windows 7 si a vazut direct multifunctionalul in XP, a cerut driveri (pe care nu ii aveam) si nu parea ca are nici o legatura cu vreun driver de Win 7.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Sibelius, poti incerca vmware server, free, instalabil si sub win7, prin care poti mapa direct portul dorit masinii guest; masina host nu mai vede deloc usb-ul respectiv. In mod normal la fel ar trebui sa functioneze si XP mode asta. Daca e nevoie de drivere de 7 ca sa vezi dispozitivul sub XP, atunci e degeaba...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Rămăşiţe de la Vista. :biggrin:
 

Attachments

  • ramasite.gif
    ramasite.gif
    4.3 KB · Views: 66

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
"I will back"?
Eu le-am zis să nu facă outsourcing la scrierea mesajelor de eroare :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Buun, am făcut upgrade forţat de la 7137 la retail. Cum se face:
- Se face ISO pe HDD;
- Se dezarhivează ISO-ul cu WinRAR într-un folder.
- Se editează fişierul Sources\cversion.ini şi se înlocuieşte "7233.0" cu "7000.0"
- Se rulează Setup.exe de pe HDD direct.
Instalarea de tip upgrade a durat fix 2 ceasuri (19:48 - 21:48). Din câte am remarcat până acum, doar un soft s-a dus pe apa sâmbetei, şi anume Daemon Tools. Am să-l reinstalez. Şi MAC Address-ul plăcii de reţea (care era pus manual) a fost resetat, rezolvat în 2 minute :smile:
Phew! Altfel mă păşteau vreo 3 zile de instalat soft :frown:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dacă nu mai merge Daemon Tools după upgrade, here's the solution:

"Unfortunately upgrade installation corrupts SPTD configuration, so disable SPTD in registry, open registry editor (execute regedit), go to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sptd
and change "Start" to 4 (= disabled), then reboot. After reboot open registry editor again, enable all permissions of sptd/cfg key, then delete entire sptd key, and reboot again (important!).
After this second reboot re-install SPTD layer, and after required reboot software using SPTD layer."
3 restarturi şi merge :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
DT are bloatware? Adică are, dar opţional :smile:
Mă rog, nu asta era ideea, am postat workaround-ul că poate se loveşte cineva de chestia asta :smile:
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,552
Sunt prea lenes sa citesc tot ce ati scris pe aici, deci: are vreun rost sa trec de la Vishta la 7up? Vista de e instalat amu' l-am umplut de tampenii si urla dupa reinstall. Driveri, jocuri, probleme estem?
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,609
N-am nicio plingere la adresa Seven x64. Cel putin pentru uz casnic.
De fapt am una care ma scoate din pepeni: shuffle-ul absolut aleator al iconitelor de monitorizare (RivaTuner/SpeedFan) din tray. Ba uneori se gaseste sa mi le si ascunda. :biggrin:
Daca n-aveti fetisuri cu multe temperaturi in tray atunci ignorati rant-ul de mai sus.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
burebista... te superi pe mine dacă te sfătuiesc să prinzi bine cu pointer-ul de o iconiţă din Notification Area (fostul System Tray) şi să tragi de ea până în locul în care îţi convine să stea? :smile:
Cu alte cuvinte, trăiască drag-and-drop implementat în System Tray :wink:
Şi de ascuns, right click pe "taskbar", Properties, Customize... eu i-am zis să le afişeze pe toate mereu, no matter what.
(dacă şi aşa ţi se mută de la sine, atunci chiar că e ciudat)
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,609
Omu', le-am permutat intre ele de m-am plictisit. La alea pe care le vreau tot timpul le-am zis sa le afiseze mereu. Cu toate astea daily imi face shuffle la unele. Chestia apare vizibila cind ai multe iconite. :smile:
Stai linistit, ca e treaba cunoscuta. Kevin cu al lui RealTemp are vremuri grele cu iconitele lui in Seven. A renuntat omu' ca e un "feature" al MS-ului. :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Windows 7 FTW

Sunt prea lenes sa citesc tot ce ati scris pe aici, deci: are vreun rost sa trec de la Vishta la 7up?
Un mare „da” din partea mea, mi se pare cel mai bibilit sistem de operare de la Microsoft din punctul de vedere al uzabilității (sic! Adrian et. al :tongue:). Nu poți faila. :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Eu aş spune că ar fi meritat dacă ar fi ocupat mai puţin spaţiu pe HDD faţă de Vista, dar ocupă tot p-acolo, dacă ar fi folosit mai puţină memorie RAM, dar foloseşte tot p-acolo, dacă ar fi oferit ceva performanţă (sensibilă) în plus, dar e tot p-acolo... deci, prea mare DA-ul tău. :smile: Am folosit şi eu un timp (scurt) Seven, când era dat spre testare, dar am revenit la Vista, fiindcă nu-mi mergea tunerul. Nu pot să zic că m-a dat pe spate. Are câteva chestii drăguţe în plus, dar eu (ca utilizator obişnuit) n-am observat nimic special. Eu, probabil că voi face trecerea când mă voi fi plictisit de Vista sau când se va fi bulit (deşi nu cred).
 
Last edited:

Thor

Membru Junior
Joined
Dec 6, 2004
Messages
2,114
RAM e bine ca il tine ocupat. Adica prefer sa tina 90% din date in memorie, decat sa faca swap de disc aiurea. Doar de-aia are 4Gb. Spatiu mult pe hard ocupa din cauza Windows SxS si cred ca se rezolva folosind aceleasi aplicatii ca si in Vista (link).

Daca as avea de ales intre Vista si 7, l-as alege pe cel din urma (daca pot face asta fara sa dau o caruta mare de bani pe licenta).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Eu am swapul dezactivat. Comparaţia era aşa, un tete-a-tete cu ce m-ar fi interesat pe mine să se schimbe. Din ce-am văzut eu, după testarea ambelor, Seven e Vista cu altă pălărie.

Deasemenea, din ce am citit eu pe net, lumea a cam rămas cu impresiile de început de la lansarea Vista OS, cu fixaţii pe problemele lui, care în mare parte au fost corectate prin update-uri şi SP-uri. În sumedenia de reviewuri Vista vs. Seven vs. XP nu prea vezi diferenţele alea aşa impresionante de performanţă.
 
Top Bottom