Windows 7

Mie mi-a instalat un USB stub sub Windows 7 si a vazut direct multifunctionalul in XP, a cerut driveri (pe care nu ii aveam) si nu parea ca are nici o legatura cu vreun driver de Win 7.
 
Sibelius, poti incerca vmware server, free, instalabil si sub win7, prin care poti mapa direct portul dorit masinii guest; masina host nu mai vede deloc usb-ul respectiv. In mod normal la fel ar trebui sa functioneze si XP mode asta. Daca e nevoie de drivere de 7 ca sa vezi dispozitivul sub XP, atunci e degeaba...
 
Rămăşiţe de la Vista. :biggrin:
 

Attachments

  • ramasite.gif
    ramasite.gif
    4.3 KB · Views: 66
Buun, am făcut upgrade forţat de la 7137 la retail. Cum se face:
- Se face ISO pe HDD;
- Se dezarhivează ISO-ul cu WinRAR într-un folder.
- Se editează fişierul Sources\cversion.ini şi se înlocuieşte "7233.0" cu "7000.0"
- Se rulează Setup.exe de pe HDD direct.
Instalarea de tip upgrade a durat fix 2 ceasuri (19:48 - 21:48). Din câte am remarcat până acum, doar un soft s-a dus pe apa sâmbetei, şi anume Daemon Tools. Am să-l reinstalez. Şi MAC Address-ul plăcii de reţea (care era pus manual) a fost resetat, rezolvat în 2 minute :smile:
Phew! Altfel mă păşteau vreo 3 zile de instalat soft :frown:
 
Dacă nu mai merge Daemon Tools după upgrade, here's the solution:

"Unfortunately upgrade installation corrupts SPTD configuration, so disable SPTD in registry, open registry editor (execute regedit), go to
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sptd
and change "Start" to 4 (= disabled), then reboot. After reboot open registry editor again, enable all permissions of sptd/cfg key, then delete entire sptd key, and reboot again (important!).
After this second reboot re-install SPTD layer, and after required reboot software using SPTD layer."
3 restarturi şi merge :smile:
 
DT are bloatware? Adică are, dar opţional :smile:
Mă rog, nu asta era ideea, am postat workaround-ul că poate se loveşte cineva de chestia asta :smile:
 
Sunt prea lenes sa citesc tot ce ati scris pe aici, deci: are vreun rost sa trec de la Vishta la 7up? Vista de e instalat amu' l-am umplut de tampenii si urla dupa reinstall. Driveri, jocuri, probleme estem?
 
N-am nicio plingere la adresa Seven x64. Cel putin pentru uz casnic.
De fapt am una care ma scoate din pepeni: shuffle-ul absolut aleator al iconitelor de monitorizare (RivaTuner/SpeedFan) din tray. Ba uneori se gaseste sa mi le si ascunda. :biggrin:
Daca n-aveti fetisuri cu multe temperaturi in tray atunci ignorati rant-ul de mai sus.
 
burebista... te superi pe mine dacă te sfătuiesc să prinzi bine cu pointer-ul de o iconiţă din Notification Area (fostul System Tray) şi să tragi de ea până în locul în care îţi convine să stea? :smile:
Cu alte cuvinte, trăiască drag-and-drop implementat în System Tray :wink:
Şi de ascuns, right click pe "taskbar", Properties, Customize... eu i-am zis să le afişeze pe toate mereu, no matter what.
(dacă şi aşa ţi se mută de la sine, atunci chiar că e ciudat)
 
Omu', le-am permutat intre ele de m-am plictisit. La alea pe care le vreau tot timpul le-am zis sa le afiseze mereu. Cu toate astea daily imi face shuffle la unele. Chestia apare vizibila cind ai multe iconite. :smile:
Stai linistit, ca e treaba cunoscuta. Kevin cu al lui RealTemp are vremuri grele cu iconitele lui in Seven. A renuntat omu' ca e un "feature" al MS-ului. :biggrin:
 
Windows 7 FTW

Sunt prea lenes sa citesc tot ce ati scris pe aici, deci: are vreun rost sa trec de la Vishta la 7up?
Un mare „da” din partea mea, mi se pare cel mai bibilit sistem de operare de la Microsoft din punctul de vedere al uzabilității (sic! Adrian et. al :tongue:). Nu poți faila. :biggrin:
 
Eu aş spune că ar fi meritat dacă ar fi ocupat mai puţin spaţiu pe HDD faţă de Vista, dar ocupă tot p-acolo, dacă ar fi folosit mai puţină memorie RAM, dar foloseşte tot p-acolo, dacă ar fi oferit ceva performanţă (sensibilă) în plus, dar e tot p-acolo... deci, prea mare DA-ul tău. :smile: Am folosit şi eu un timp (scurt) Seven, când era dat spre testare, dar am revenit la Vista, fiindcă nu-mi mergea tunerul. Nu pot să zic că m-a dat pe spate. Are câteva chestii drăguţe în plus, dar eu (ca utilizator obişnuit) n-am observat nimic special. Eu, probabil că voi face trecerea când mă voi fi plictisit de Vista sau când se va fi bulit (deşi nu cred).
 
Last edited:
RAM e bine ca il tine ocupat. Adica prefer sa tina 90% din date in memorie, decat sa faca swap de disc aiurea. Doar de-aia are 4Gb. Spatiu mult pe hard ocupa din cauza Windows SxS si cred ca se rezolva folosind aceleasi aplicatii ca si in Vista (link).

Daca as avea de ales intre Vista si 7, l-as alege pe cel din urma (daca pot face asta fara sa dau o caruta mare de bani pe licenta).
 
Eu am swapul dezactivat. Comparaţia era aşa, un tete-a-tete cu ce m-ar fi interesat pe mine să se schimbe. Din ce-am văzut eu, după testarea ambelor, Seven e Vista cu altă pălărie.

Deasemenea, din ce am citit eu pe net, lumea a cam rămas cu impresiile de început de la lansarea Vista OS, cu fixaţii pe problemele lui, care în mare parte au fost corectate prin update-uri şi SP-uri. În sumedenia de reviewuri Vista vs. Seven vs. XP nu prea vezi diferenţele alea aşa impresionante de performanţă.
 
Back
Top