Windows 7

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Pe partitie de 20 GB pe desktop am deja sub 2 GB liber cu doar 400 MB de swap. Ca idee de ocupare:
- MSOCache 530 MB
- Program Files 640 MB
- Program Files (x86) 1.9 GB
- Program Data 880 MB
- Recovery 165 MB
- Users 1.7 GB din care AppData 1 GB cu un folder Microsoft de 712 MB
- Windows 15.6 GB din care Assembly 840 MB, Installer 3 GB, System32 3.2 GB, sysWoW64 1 GB, winsxs 5.7 GB

Nu am instalate prea multe aplicatii, doar Office si cateva chestii de serviciu, nici un joc pe partitia respectiva, Picasa cache (vreo 400 MB) sters manual si Google Earth cache golit, la fel IE si Opera. La nevoie mai pot sterge doar vreo 600 MB. Instalarea e din vara asta.

Cam 7-8GB. Dar conteaza?
Corect, nu conteaza, in 2 luni ajunge la dublu :frown:

Am verificat si laptopul, instalat acum 3 saptamani fara nimic altceva decat Office, un client de VPN si 2-3 aplicatii marunte (kituri de max 15 MB): partitie de 40 GB, 16 GB liberi, vreo 6 GB fiind swap file si hibernate file, 13.7 gb Windows, 2.2 GB Program Files (x64 si x86 in total).
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Instalare facuta ieri cu W7 Enterprise (abia acum am reusit sa-mi fac timp de asta), au rezultat 17GB ocupati. Am mai instalat doar Office (1.7 GB in Program Files, in rest nu stiu ce unde si-a mai pus fisiere). In fara de consumatorii pe care ii da Adrian, eu mai am hiberfil.sys 2.3GB si pagefile.sys de 3GB (inca nu m-am luat de tweaking).

Partitia pentru OS si programe de baza are 60 de giga, deci inca sunt ok :biggrin:.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Poate ca cel pe 64 bit ocupa mai mult, eu am varianta ultimate RC 32 bit din vara si am ocupat 14G cu tot cu swap si hiber, care au ambele in jur de 1.5 GB fiecare.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Al meu e 32-bit. Am avut RC pana ieri, tot 32-bit, si parca ocupa mai putin.

LE: hmm, pe alt sistem, fara absolut nimic instalat (inclusiv updates, ca n-are net), ocupa 8.4GB - cu hiber de 500MB si page de 1 giga (sistemul are doar 700MB RAM).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Cam 7-8GB. Dar conteaza?
Nu foarte mult. Pentru Desktop chiar deloc, că am partiţia de 60 GB gata pregătită. Mă f..ea :biggrin: un gând să pun şi pe Netbook, dar mi-a trecut, că am doar 1GB RAM. Poate un tiny 7.

Păi, Vista x64 Ultimate îmi ocupă acum vreo 32 GB (instalat dec. 2008), cu toate alea activate, başca cârcă programe. Multicel.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
1GB de RAM nu-i o problema. Nu neaparat... Problema cea mai mare e stocarea prea mica sau insuficient de rapida si procesorul slabut. Dar oricum pe netbook nu prea umbli cu softuri "grele".

Cam toate screenshoturile pe care le-am pus pe la inceputul topicului sunt de pe un sistem cu 1GB de RAM. Mergea cu W7 si GTA3 fara nici o problema.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Al naibii de mare spaţiul ocupat de astea comparativ cu amărăciunea aia de XP. :smile: Cu SP3 îmi ocupă 1,2GB pe Netbook. :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Mai ai și altceva în afară de OS cu nLite pe Netbook? Sună cam puțin, doar swap file și hibernate file deja depășesc 1.2 GB. Iar după ce pui security updates (cele de la SP3 încoace) crește destul peste 1.2 GB doar folderul Windows.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Păi să ocupe cât vrea, că are un HDD de 500 GB numa' pentru el şi software :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mai ai și altceva în afară de OS cu nLite pe Netbook? Sună cam puțin, doar swap file și hibernate file deja depășesc 1.2 GB. Iar după ce pui security updates (cele de la SP3 încoace) crește destul peste 1.2 GB doar folderul Windows.
Nu e făcut cu nLite, e XP Pro full + SP3. :smile: Hibernate e inactiv şi fără swap. Nici Updates nu e pornit. :wink:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Atunci e nerelevant pentru că nu va rămâne așa pe termen lung. Windows Update oprit nu e deloc o idee bună și probabil o să instalezi și ceva aplicații pe acel computer, o să se umfle - nu ca Vista sau 7, dar bicarbonat are în rețetă orice Windows (prin omisiune, mai degrabă).
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Am foarte multe aplicaţii pe netbook. Portables. :smile: De Updates ce să zic, nu-s aşa de interesat de securitate...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nici eu nu îl las activat, dar îl folosesc ca să verific ce a apărut, citesc dacă e interesant sau nu (criteriile sunt discutabile) și instalez ce vreau. Asta și sub XP sau 7 și pe servere 2003-2008.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Adica vrei sa stii ca tu dai cu bifa inainte sa se instaleze ceva desi nu stai sa documentezi cate 2-3 zile la fiecare update, nu?
 
Top Bottom