Daca esti curios, incearca sa afli de la un comerciant de IT parts cam cate placi hihh-end (1000+ lei) vand in comparatie cu mainstream si low-end. Si mainstream nu e pentru gameri. In sensul ca un gamer nu o sa aiba o placa video mainstream in sistemul de jocuri cand poate sa aiba o consola care face treaba mult mai bine, mai ergonomic, mai elegant, etc.
Incearca sa convingi un Gamer de PC, sa se mute definitiv pe consola.
Gameri din Romania in general sunt mai saraci, dar in alte tari e normal sa ai si PC High End si Consola daca esti pasionat de jocuri (Shootere, Strategii - PC/ Aventuri, Sport - Console). Nu ca as fi eu mai bogat ca romanu de rand, dar am fost pasionat de Gaming si am optat pentru ambele optiuni si sincer nu se poate renunta la una in favoarea celeilalte.
Alea-s doar idei care vin de la persoane ce privesc lucrurile din exterior.
Nu trebuie sa intreb pe nimeni, am lucrat 2 ani in domeniu. Nici nu am zis ca segmentul entry level nu e cel mai cautat. Sunt constient de cererile pentru aceasta clasa care in general tin de firme si parinti care le baga pe gat odraslelor un sistem acolo, sa nu zica ca nu au si ei ca si ceilalti (Cuponiada-i baza). Cat despre placi video peste 1000 Ron, suntem in 2008, o placa mainstream gasesti si pe la 500 ron. Pentru gamer-ul mai sarac e cea mai buna optiune (gasesti si High-End-uri sub 1000 Ron, doar nVidiistii sunt mai cu coarne).
Gamerii au consola sau placi video high-end
Nu sau "
SI" - vorbesti cu unu dintre ei, chiar daca nu mai e ce a fost odata.
Nu doar placi High-End, ci si Mainstream - cei cu High-End-uri sunt etuziasti, care implicit stau mai bine la partea financiara. Daca am zis ca am PS3 - nu inteleg aluzia, de ce sa ma uit la altii cum arata jocurile pe aceasta consola?
Nu-i vorba numai de grafica, tine si de gameplay.
Cand Windows-ul nu o sa ma tina de jocuri minorii (copiii sunt cei mai pasionati de jocuri) precum si adultii pasionati de gaming o sa renunte la acel SO, o sa-si piarda interesul pentru el. Si nu sunt putini, in nici un caz o minoritate. Banuiesc ca statiile virtuale vor fi viitorul, dar asta mult mai tarziu fiind inaccesibile la inceput (datorita pretului).
-------
Si ca sa ne intoarcem la Windows 7 sau kernel-ul optimizat a lui Vista (NT 6.1.6933). Daca performantele in jocuri vor fi mai bune sub Windows 7, puhoiul de gamei se va muta acolo: GARANTAT! Multi din cei ce s-au incapatanat sa ramana pe XP dupa lansarea lui Vista, au facut-o din acelasi motiv, performantele erau mai bune sub XP (in Gaming).