Windows 7

Sibelius

Membru Senior
Joined
Nov 11, 2004
Messages
81
Mie mi-a instalat un USB stub sub Windows 7 si a vazut direct multifunctionalul in XP, a cerut driveri (pe care nu ii aveam) si nu parea ca are nici o legatura cu vreun driver de Win 7.
Pana la urma am rezolvat, merge si la mine, multam. Abia ieri am avut timp sa mai dedic ceva timp problemei.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Tocmai am dat de un mesaj de eroare dubios. Am scanat și cu un antivirus online (Eset) și nu a găsit absolut nimic, deci mesajul poate fi real. Serviciul Windows Update (Automatic Updates) nu există în Services, deci nu am ce porni, dar FREE SOFTWARE ... ? E Win 7 înregistrat, bun, original de la M$.
 

Attachments

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,496
N-am vazut niciodata mesajul ala pina acu'. :eek:
O scanare cu MBAM/SaS? Poate e o goanga din categoria malware si nu virusache.

De asta eu prefer un HIPS in loc de AV. Vreau sa stiu cind un program se apuca sa lanseze alt program asa de capul lui. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Scanasem deja, nu a găsit decât "Addware Tracking cookies". Ce făcusem înainte de a descoperi problema asta:
- am scos placa video PCIe și am rămas cu cea onboard
- am mutat computerul în altă carcasă, ocazie cu care am încurcat un pic cablurile de la placa de sunet (Audigy 2 ZS) la receiver
- când am descurcat cablurile am făcut un test din Control Panel-Sounds-Speakers și am descoperit că deși e setat 5.1 fără subwoofer îmi bagă toate boxele pe front: spate stânga pe față stânga iar centru pe ambele front. Nu i-am dat de cap așa că am dezactivat (din Device Manager) placa de sunet, apoi am dezinstalat-o cu opțiunea "Delete driver" cu intenția de a reinstala sunetul de la zero. Placa de sunet fusese mutată dintr-un slot PCI în celălalt la schimbarea carcasei.
- după această operație a detectat placa de sunet, nu a găsit driver, am selectat să caute pe Internet (Creative nu pare să mai suporte Audigy 2, cred că trec pe Xonar) și atunci am vrut să văd ce zice pe WindowsUpdate (la Win 7 e o bună sursă de driveri actualizați și verificați). Atunci am descoperit buba.

Urmează o reinstalare de Windows, noroc că nu durează decât vreo oră cu aplicații cu tot.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Pe o masina cu Vista sau Win 7, creati un folder cu numele "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}". :biggrin:

Enjoy!
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Asta a fost din categoria "easiest ways to screw your system" :biggrin:

Total Commander nu pare "impresionat" de noua denumire si il trateaza ca pe un folder oarecare.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
OFC, doar Explorer.exe il interpreteaza asa. Apropo, sa nu-l incercati pe vista x64. Kaboom BSOD.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu, dar nu înțeleg toată tevatura: chestia asta nu îți dă acces la nimic la care nu aveai acces, doar le centralizează într-un loc. Da, nu e documentată, dar nu e nici o scofală.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Am găsit acolo chestii pe care altfel le-aş fi căutat de nebun prin Gogu şi documentaţii. It's useful for me.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
Am găsit acolo chestii pe care altfel le-aş fi căutat de nebun prin Gogu şi documentaţii. It's useful for me.
Am gasit si eu cateva chestii interesante pe acolo dupa care as fi cautat de nebun prin setari. Plus ca am mai gasit altele de care nici nu stiam, cum ar fi "Reliability history" de exemplu.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Stupid facts of our lives

Se dau 2 computere cu Windows 7 între care Maă network drive nu merge bine: un nou disc apare mapat, cu drive letter cu tot, dar la încercarea de a-l deschide spune sec "Access denied". Cum :dracu: poate să îl mapeze dacă nu are drepturi și de ce îl mapează dacă nu le are?

Troubleshooting (adică împușcat în picior de necaz)
Intru local pe computerul cu shared drive și mapez propriul share. Sunt administrator, iar grupul Administrators e owner pe discul shared (e un disc întreg, nu doar un folder), în Security au full access Administrators și System, în Sharing Administrators au RW, apoi am adăugat și Everyone RW. Nu merge.

Adaug manual în Security userul meu cu Full access. Merge. Și local, și prin rețea, probabil și prin telepatie (încă nu am testat).

WTF?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dacă ai 2 sisteme cu Windows 7, nu e mai uşor să faci Homegroup şi să nu te mai doară capul?
Eu am altă bubă:
Sistem 1 este Win 7. User creat în sistem, cu parolă, să zicem user XXX cu parolă XZY. Shared folder cu acces al user-ului respectiv pe el, buun.
Sistem 2 este Windows XP. User-ul XXX este admin pe OS, fără parolă. Dacă fac map network drive către shared folder-ul din Windows 7, primesc şi eu access denied, în loc să ceară parola. OK, nici o problemă, aleg map network drive, login as a different user, introduc username XXX şi aprola XYZ şi merge... până la următorul restart. For whatever reason, sistemul nu ţine minte parola după restart. De ce oare?
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Nu e mai ușor, Homegroup e mult prea simplist: poți face share doar la unele foldere (sau declari Library tot ce vrei să faci disponibil în rețea) la tot grupul. La mine în rețeaua locală sunt vreo 10 computere cu diverse sisteme de operare din care doar 2 sunt folosite exclusiv de mine. Vreau să fac share read-write la anumite foldere pe anumite calculatoare, cu username/password e simplu, cu Homegroup nu iese nimic.

Ca sugestie la problema ta, net use \\computername\sharename /user:domainname\username /savecred /persistent:yes din command prompt poate fi o soluție, e mai fiabilă decât maparea din GUI - nu știu de ce.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,485
For whatever reason, sistemul nu ţine minte parola după restart. De ce oare?
NU stiu sa-ti spun de ce, dar pot sa-ti spun ca nici Win 7 nu tine minte respectiva parola (in cazul meu ambele sisteme sunt cu Win 7).

O fi vre-un "feature" de securitate implementat de Microsoft...

P.S. Ai incercat sa-i pui parola la userul de pe masina cu Windows XP (nu neaparat identica cu cea de pe masina cu Win7)? In cazul meu a functionat fara probleme (Win XP -> Win 7).
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
User-ul pe Win XP n-are parolă.
Am să încerc maparea din linia de comandă mâine dimineaţă.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
E doar o impresie sau Windows 7 se mișcă sesizabil mai bine pe un procesor dual-core decât single core? Pe XP nu am sesizat niciodată diferența, Vista a trecut efemet, iar Windows 7 s-a nimerit să îl folosesc doar pe dual-core până acum o oră când am pus mâna pe un 939 single și mi se pare că se poticnește. Vorbesc de boot și finalizarea procesului de încărcare a OS, nu de o aplicație anume, iar RAM există destul (3 GB).
 
Top Bottom