Windows 98 nu e destul de stabil pe cand XP-ul e suficient de stabil (Marius 95 loads his rocket luncher and targets my admin).
Domain controler/AD + reguli foarte stricte pentru utilizatorii care risca excesiv ajuta mult securitatea. Eu am drept de admin pe statia mea dar eu am dovedit deja adminului sunt foarte prudent by default.
"Upgrade-ul o sa fie a pain", indeed dar nu e inca necesar deoarece XP-ul isi face treaba foarte bine. Oricum cu cat trece timpul, cu atat un sistem de operare scapa de mai multe buguri.
In unele parti ale firmei pana si alternativa free Ubuntu se descurca minunat (Web interface+basic office).
Investitia software o sa fie aceiasi dar pana cand nu o sa mai aiba suport XP-ul (2014) o sa fie bugetul de investitii in hardware si software mai mare (nu mai e criza and stuff).
Testarea Windows 7 pentru programele firmei se poate face pe 2 tipuri de sisteme hardware (avantajul de a avea acelasi model de PC de X ori in toata firma cu putine exceptii) pana va fi instalat Windows 7 in masa. Asadar 2 statii de teste cu Windows 7 vor fi utilizate.
Ca sa citez o zicala: Daca nu e stricat, de ce sa il repari ?
Era sa uit:
Partea cu userii care trebuie sa se invete cu Windows 7 cred ca se rezolva cu sistemul: program pilot foarte limitat cu Windows 7 + folosirea acasa a windows 7 din partea userilor (cine isi ia acum sistem va avea probabil Windows 7 pe el one way or another

).