Domnul Q e mare utilizator de așa ceva. Eu am una de 12 seturi și dacă nu gătești serios acasă nu prea ai cu ce s-o umpli, dar 6 e relativ mică (vezi cum e înăutru, coșul pentru tacâmuri ia și el din spațiu).
Pros:
- nu te chinui (eu nu mă omor după spălat vase, nu văd zen-ul)
- spală bine
- scoate inclusiv chestii arse și uscate (ok, rezonabil, nu juma' de oală de arsură, dar ai fi frecat juma' de burete de vase să scoți unele chestii)
- poți spăla la temperaturi la care nu prea reziști cu mâna (70 de grade)
- chiar folosește foarte puțină apă; a mea folosește 10 litri pe ciclu de spălare
Cons:
- lol @ ține juma' de oră; programul default cu care vine mașîna mea e 3 ore jumate
. Ok, poate fi redus la sub o oră, da' ideea e că nu le freacă manual, așa că trebuie să dea bine pe ele din toate părțile și să aștepte să se înmoaie.
- nu toate chestiile pot fi spălate la mașină, din cauza temperaturii și modului de spălare; detergentul e abraziv, nu merge la unele plastice și la vase cu teflon
Consumabile: pastile cu detergent, zeamă de clătire, sare pentru dedurizare, soluție de spălare mașină (rar, eu am folosit o dată). Tot Q poate să-ți spună cu exactitate care-s cele mai bune, sigur are un excel cu asta. Eu cumpăr ce văd pe raft la Metro.
Caută manualul și vezi cum trebuie să fie poziționată scurgerea, să nu fie prea jos mașina dacă o pui sub chiuvetă.