Vreau electrocasnice. Ce electrocasnice vreau?

Fiecare face cum o simte. Se pare insa ca odata cu inaintarea un vârsta, tot la Miele masina care sa te tina 30 de ani ajungi. E doar o chestiune de timp. :D
 
Si uite asa consumerismul distruge planeta.
Programul de curatare nu presupune altceva decat update de firmware, ca doar nu-i trebuie senzor de miros. Inca astept masina de spalat programabila (cu programul meu, nu predefinite).
 
Recomand cu încredere să apelezi la EcoTIC sau RoREC pentru reciclarea electrocasnicelor. Sunt fabrici pentru reciclat chiar și în România care sunt disperate că n-au material de procesat pe cât ar avea capacitate, fiindcă oamenii încă aruncă la gunoi ceea ce ar trebui (și se poate) reprocesa și refolosi. :)
 
La mine masina de spalat a inceput sa puta dupa un an de la cumparare. Dupa inca cateva luni de suportat / crezut ca dispare de la sine am trecut-o printr-un ciclu de curatare cum scrie la carte, program lung fara rufe, apa la 50 sau 60 grade, nu mai stiu acum... si a iesit mirosul. Dar, se pare ca trebuie sa repet procesul anual. Iar daca nu folosesc Calgon am depuneri intr-un timp record, peste tot, am o apa groaznica in zona mea. Pana si sita aia de pe teava de la ghiuveta se blocheaza destul de des. :mda:
 
Nu mai știu pe nimeni care, la curățenia de sărbători, să își desfacă electrocasnicele atât de mult ca să le poată curăța. Dau cu cârpa pe dinafară și e bine, da' problema e pe unde nici o cârpă nu poate ajunge în mod normal.

Exagerezi! Si tu stii bine ca exagerezi!:smile: NU pot sa cred ca exista oameni atat de ingălați incat sa nu observe niste lucruri evidente. Sa le luam pe rand:

Frigidere aparent curate, da' la care tubul pentru scurgerea condensului și tăvița de colectare de deasupra motorului găzduiesc minim câteva zeci de specii de vietăți mono și pluricelulare într-o mâzgă mucilaginoasă bine ascunsă dar probabil nu foarte sănătoasă.

Cand se intampla asta, se infunda furtunul si rasare mucegaiul si in frigider in jurul orificiului de scurgere. O lingurita de domestos il curata si-l desfunda foarte usor. La Pasti si la Craciun, vasul colector se poate spala f usor si remonta la loc pe motor. La fel, se sterge radiatorul de praf si se da cu matura/carpa uda pe locul unde a stat, se curata paianjenii de pe pereti. Nu e cazul sa-l demontezi pana la ultiumul surub.

Mucegai negru în faldurile garniturii de plastic cu magnet din jurul ușii - asta e așa, standard, ca nocosomialele din spitale, știm că-s acolo dar ne facem că nu le vedem.

La fel, peria, apa si detergentul ar trebui sa rezolve problema, numai un pic de disponibilitate sa fie.

Aspiratoare de praf cărora nu li s-au schimbat sau spălat vreodată filtrele de aer de pe evacuare, încât la fiecare aspirare umplu atmosfera cu microparticule de mai mare dragul și apoi te miri de ce ai probleme respiratorii că doar ți-ai luat un Bosch cu filtru HEPA.

In instructiunile de folosire a fiecarui aspirator se mentioneaza f clar ca filtrele hepa trebuiesc schimbate anual.


Untură amestecată cu praf adunată prin cotloanele hotelor, dar care se topește un pic când gătești cu abur și picură înapoi în oalele descoperite. Mai continui sau vreți să mâncați de amiază?

Asta e chiar gretos, nu trebuie desfacuta hota ca so o cureti un pic.


Altexul geme de solutii de curatat ORICE e doar nevoie de un pic de disponibilitate si aplecare catre igiena.


Asta imi aduce aminte de unul din colegii mei de camera pe la inceputul facultatii, care lasa mereu chiuveta plina de sapun de ras si fire de par dupa barbierit. Am curatat eu de vreo 2 -3 ori, iar cand m-am luat de el mi-a zis foarte senin ca niciodata nu i-ar fi dat prin cap ca trebuie clatita chiuveta si ca in plus el nu are timp de prostii ca are de invatat. In 2 saptamani s-a mutat.
 
Last edited:
Uite ca mi-a dat de gandit nenea Puter cu filtrele de inox de la hota: ce naiba ma faceam daca nu aveam masina de spalat vase, cu care le spal (o data la cateva luni)? :P
 
Variante de curățire există (acolo unde se poate ajunge cu peria sau spuma sau unde are aparatul vreun ciclu de autocurățare), doar să știe și proprietarul că e nevoie de așa ceva. Unii nu mută din loc canapeaua cu anii ca să dea cu aspiratorul dedesubt, darămite să insiste prin cotloanele la electrocasnice. Dacă voi o faceți, kudos.
 
Eu ca sa nu mai mut canapeaua am pus niste bureti de jur-imprejur, profitand si de faptul ca e genul ala de canapea cu doar 2-3 cm garda la sol. Iar spatele e lipit de perete. Pot spune ca merge decent, dar tot mai gasesc ceva praf dupa cativa ani. :biggrin:

P.S. Usa de la masina de spalat sta larg deschisa cateva ore, iar apoi vreo 10 cm crapata 365 de zile pe an. In partea de jos unde garnitura mai aduna ceva apa sterg manual. Mirosul venea din interior cumva, de la chestii care nu se puteau vedea.
 
trebuiesc schimbate anual
Pentru cine citește. Și pentru cine chiar vinde și filtre de schimb - te-ai aștepta că găsești în supermarket-uri sau magazine de electronice, hah. Îmi amintesc când m-am dus o dată la reprezentanța Nike să cumpăr branțuri de schimb pentru pantofii sport, cu eticheta în care Nike recomandă schimbarea lor o dată la trei luni, și voiam tot din alea cu formă turnată ca cele originale, nu de-alea universale pe care ți le tai tu cu foarfeca. S-au uitat la mine ca la felul paișpe, Nike a pus doar textul în broșurică pentru a face niște avocați fericiți, da' niciodată n-a aprovizionat magazinele cu asemenea consumabile.

Din păcate nici chimicalele de curățare nu-s chiar sigure și eficace. Niște pastile pentru mașina de spălat vase mi-au pătat definitiv inoxul din mașina de spălat și al tacâmurilor :( Pete mătuite și pete multicolore, n-am idee cu ce le pot scoate. Tocmai am citit un articol care testa mai multe pastile și m-am felicitat că măcar n-am luat brandul care îngălbenește inoxul. Tanti care vine la curățenie are o pasiune pentru un spray cu oțet, ei așa îi miroase a proaspăt - curăță, e drept, da' ne-a plăcile de faianță din baie și hota de inox a prins rugină (!!!) prin finisajul sidefat. Pentru faianță și sticlă am încercat 4 produse diferite până să ajung la ăla care e ok - deocamdată. Pentru electrocasnice din plastic, am bunghit un spray pentru frigider care e foarte eficient pe orice plastic. Pentru interiorul mașinii de spălat am încercat deocamdată mai multe pastile din dm, n-am cum vedea dacă se curăță, da' măcar nu miroase; ușa și tăvița rămân întredeschise cam tot timpul. Pentru cuptor am găsit un spray spumă care în două ore topește orice urmă de mâncare, da' apoi trebuie foarte bine clătit, cuptorul lăsat să meargă vreo oră cu geamul deschis (pute ca dracu) și apoi clătit încă o dată după ce se răcește; nuș' dacă e chiar sănătos să fac chestia asta prea des, poate mai bine trec iar pe apă cu zeamă de lămâie și frecat. Pana mea, și mă duc la raftul de produse de curățat și se laudă care mai de care, da' tot pe banii tăi testezi.
 
Da corect, cu filtrele cam asa este si din cauza asta cumpar mai mult aspiratoare Philips, pentru ca ei au standardizat foarte bine sacii si filtrele si se gasesc mai pe toate drumurile. Scumpe, dar se gasesc !
 
Pentru cine citește. Și pentru cine chiar vinde și filtre de schimb - te-ai aștepta că găsești în supermarket-uri sau magazine de electronice, hah. Îmi amintesc când m-am dus o dată la reprezentanța Nike să cumpăr branțuri de schimb pentru pantofii sport, cu eticheta în care Nike recomandă schimbarea lor o dată la trei luni, și voiam tot din alea cu formă turnată ca cele originale, nu de-alea universale pe care ți le tai tu cu foarfeca. S-au uitat la mine ca la felul paișpe, Nike a pus doar textul în broșurică pentru a face niște avocați fericiți, da' niciodată n-a aprovizionat magazinele cu asemenea consumabile.

Din păcate nici chimicalele de curățare nu-s chiar sigure și eficace. Niște pastile pentru mașina de spălat vase mi-au pătat definitiv inoxul din mașina de spălat și al tacâmurilor :frown: Pete mătuite și pete multicolore, n-am idee cu ce le pot scoate. Tocmai am citit un articol care testa mai multe pastile și m-am felicitat că măcar n-am luat brandul care îngălbenește inoxul. Tanti care vine la curățenie are o pasiune pentru un spray cu oțet, ei așa îi miroase a proaspăt - curăță, e drept, da' ne-a plăcile de faianță din baie și hota de inox a prins rugină (!!!) prin finisajul sidefat. Pentru faianță și sticlă am încercat 4 produse diferite până să ajung la ăla care e ok - deocamdată. Pentru electrocasnice din plastic, am bunghit un spray pentru frigider care e foarte eficient pe orice plastic. Pentru interiorul mașinii de spălat am încercat deocamdată mai multe pastile din dm, n-am cum vedea dacă se curăță, da' măcar nu miroase; ușa și tăvița rămân întredeschise cam tot timpul. Pentru cuptor am găsit un spray spumă care în două ore topește orice urmă de mâncare, da' apoi trebuie foarte bine clătit, cuptorul lăsat să meargă vreo oră cu geamul deschis (pute ca dracu) și apoi clătit încă o dată după ce se răcește; nuș' dacă e chiar sănătos să fac chestia asta prea des, poate mai bine trec iar pe apă cu zeamă de lămâie și frecat. Pana mea, și mă duc la raftul de produse de curățat și se laudă care mai de care, da' tot pe banii tăi testezi.

Poți încerca alte branduri de pastile și vezi cu care ies, dacă nu rămâi cu alea așa și le spui musafirilor că este Inox Dalmațian. Ești excentric, nu te-au țepuit ăia cu pastilele pe tine :D

Consumabile gen filtre, branțuri, etc sunt o mare mare sursă de bani și unele firme sunt super fraiere că le spun nu. Chiar dacă vinzi branțuri turnate Nike poți lua până la 15% din valoarea produsului pentru care sunt și ai un preț care îți face vagoane de bani.

Eu unul iau filtre aftermarket (nu-s altele) și branțuri din spumă cu memorie (pentru că-s ieftine și deși nu durează mult (maxim o lună gen) simți că pășești pe puf tot timpul).
 
Sano... O știu, o iubesc, aici nu o găsesc :sad: Am zis io de mândria cu brandurile naționale... Iaca test de paste de dinți:
- Diadent, brandul lui Netto
- Friscodent și Eurodont, brandurile lui Aldi
- Dentalux, brandul lui Lidl
- Alldent, brandul lui Penny
- Perlodent, brandul lui Rossmann
- Dental, brandul lui Kaufland
- Alverde și Dontodent, brandurile lui dm
- Dentabella, brandul lui Norma
- Yalia Dental, brandul lui Denn's Biomarkt
- Theramed
- Signal
- blend-a-med
- Colgate

Au ales cele mai penale opțiuni, da' cele mai des întâlnite în discounterele germane. Parodontax sau Sensodyne ale lui GSK? Nu. Cele X variante de blend-a-med sau Colgate sau Aquafresh? Nu. Oral-B al lui P&G, dar care e mână în mână cu Braun, altă mândrie germană? Nu.

Vezi tu să bage în magazine un brand israelian, care să dea în freză la brandurile lui Henkel și ale firmelor germane? Pfffff.
 
Back
Top