Pentru cine citește. Și pentru cine chiar vinde și filtre de schimb - te-ai aștepta că găsești în supermarket-uri sau magazine de electronice, hah. Îmi amintesc când m-am dus o dată la reprezentanța Nike să cumpăr branțuri de schimb pentru pantofii sport, cu eticheta în care Nike recomandă schimbarea lor o dată la trei luni, și voiam tot din alea cu formă turnată ca cele originale, nu de-alea universale pe care ți le tai tu cu foarfeca. S-au uitat la mine ca la felul paișpe, Nike a pus doar textul în broșurică pentru a face niște avocați fericiți, da' niciodată n-a aprovizionat magazinele cu asemenea consumabile.
Din păcate nici chimicalele de curățare nu-s chiar sigure și eficace. Niște pastile pentru mașina de spălat vase mi-au pătat definitiv inoxul din mașina de spălat și al tacâmurilor
Pete mătuite și pete multicolore, n-am idee cu ce le pot scoate. Tocmai am citit un articol care testa mai multe pastile și m-am felicitat că măcar n-am luat brandul care îngălbenește inoxul. Tanti care vine la curățenie are o pasiune pentru un spray cu oțet, ei așa îi miroase a proaspăt - curăță, e drept, da' ne-a plăcile de faianță din baie și hota de inox a prins rugină (!!!) prin finisajul sidefat. Pentru faianță și sticlă am încercat 4 produse diferite până să ajung la ăla care e ok - deocamdată. Pentru electrocasnice din plastic, am bunghit un spray pentru frigider care e foarte eficient pe orice plastic. Pentru interiorul mașinii de spălat am încercat deocamdată mai multe pastile din dm, n-am cum vedea dacă se curăță, da' măcar nu miroase; ușa și tăvița rămân întredeschise cam tot timpul. Pentru cuptor am găsit un spray spumă care în două ore topește orice urmă de mâncare, da' apoi trebuie foarte bine clătit, cuptorul lăsat să meargă vreo oră cu geamul deschis (pute ca dracu) și apoi clătit încă o dată după ce se răcește; nuș' dacă e chiar sănătos să fac chestia asta prea des, poate mai bine trec iar pe apă cu zeamă de lămâie și frecat. Pana mea, și mă duc la raftul de produse de curățat și se laudă care mai de care, da' tot pe banii tăi testezi.