Vreau electrocasnice. Ce electrocasnice vreau?

Este Sensodyne în magazine, cum nu, da' nu în testele numărului ăsta al revistei (test.de). În același număr au testat pastele alea de dinți, pastilele de mașină de spălat vase, și mașini de spălat vase. Desigur, colecția de branduri nu dezamăgește: Neff, Bosch, Constructa, Miele, AEG, Beko, Indesit, Amica, Bauknecht, Ikea, Zanussi. Fiindcă Samsung, Gorenje și Electrolux au bube. Bine că au inclus Beko, wtf.
 
Toate tarile vest si nord-europene au acest "bug".
Si "bug"-ul vine de la oameni care se incred orbeste in sistem.
Am mai comentat demult ca si aici multi oameni cred ca totul e roz si perfect, dar schimba masina la 3 ani, deoarece in cei 3 ani nici uleiul nu-l schimba. Ca deh, costa! (indiferent ca conduci o masina de zeci de mii de euro).
 
Friteuza Tefal Actifry Essential Nutritious & Delicious FZ7010 1400 W, 1 kg, Alb/Gri - am prins-o de blec faierdei la 430 de lei. BEST MONEY EVER SPENT!!1one Băi, pe bune, am început să fac şi mai mulţi cartofi prăjiţi, wedges, am făcut în ea inclusiv legume de tot felul (congelate sau proaspete), orez, mazăre verde, nuggets, you name it. Nu încercaţi să faceţi fish fingers în ea. :biggrin: Întrebare: chiar şi cu o lingură de ulei la kilu' de mâncare, un pic tot a ajuns prin locuri pe care nu le pot pune în maşina de vase. Am încercat să dau cu nişte Triumf, a ieşit cum a ieşit, dar nu mă prea încântă ideea. Any tips?
Mno... se futú. Era pusă la uscat, a dat mâţu' paleta pe jos şi s-a spart. Şi pe lângă asta mai are şi ventilatorul descentrat, din cauză că-i lipseşte o pală. Şi e greu de curăţat ce nu-i detaşabil. Dar trebuie aşa ceva la casa omului. Aşa că, iau de-asta sau de-asta?
 
La cât te-a ținut Tefalul, nu cred că contează ce cumperi. :angel:
Bănuiesc că o placă de fontă iese din discuție. :biggrin:
 
Ma intreb ce sens are o placa de fonta pentru o friteuza. Inauntru are o cuva de aluminiu plina cu ulei, incalzita de o rezistenta electrica. Nu vad ce diferenta ar face fonta.
korby Eu ma uitam la una cu aer, dar tot la aia clasica cu ulei am ajuns.
 
Am intrebat. Nu stiu cat e de util, dar na, om din vanzari, mi-a zis ce stie si el: aduceau produse facute pentru piata americana, un soi de grey imports. Fiabile. Irelevant, dar din duzina de chestii fabricate de ei pe care le-a primit de la serviciu, nu s-a stricat nimic inca si le are de peste 5 ani pe toate, ca atunci a plecat de-acolo.
 
Thanks.
Singura problemă care o am cu Russell Hobbs, şi am realizat abia după ce am postat, este că mai fac şi legume sau alte chestii, ceea ce în Tefal e super simplu.
 
In ziua de azi tare m-as mira sa mai existe o firma care sa NU se gandeasca la planned obsolescence.
 
Doamna mea vrea o masina de spalat vase (io se pare ca dau rateuri :biggrin:). Chestia e ca in bucataria noastra minuscula nu mai are loc o masina normala si ne-ar trebui una compacta s-o inghesuim pe sub chiuveta pe undeva.
Adica ceva de genul asta

Asa ca vin io si intreb, e OK o jucarica d'asta? Face treaba mai buna decit je? :biggrin:
Daca e buna sa caut f'un brand/model anume?
Costuri suplimentare fata de burete si detergent cum folosesc acu' la treaba manuala?
Oale, tigai si alte chestii n-o sa intre in ea deci tot manual. O sa fie buna la farfurii/pahare/tacimuri/chestii rezonabile ca dimensiuni cred.

Sincer io nu-s mare fan masina de spalat vase, mie imi place sa spal vasele la mina ca ma mai deconectez. Dar e drept ca uneori cind e chiuveta plina ma dau lovit. :angel:

So...Halp! :nuts:
 
Eu de prima oara cand am auzit de masini d-astea de spalat vasele am fost socat ca programul de spalare dureaza jumatate de ora sau mai mult. Ce d-zeu face juma' de ora? Ca la mana in 5 minute speli vasele de la o masa de cel putin 5 persoane, felul 1 si 2 de mancare. Refuz sa cred ca solutia asta e mai economica decat spalatul manual, asa cum se lauda. Mai ales daca adaugi si costul masinii...

Deci daca o iei, macare incearca sa indesi si tigai, oale, etc pentru ca la alea da, macar acolo este efortul mai mare.
 
...Chestia e ca in bucataria noastra minuscula nu mai are loc o masina normala si ne-ar trebui una compacta s-o inghesuim pe sub chiuveta pe undeva.

Vrei să zici ceva de genul ăsta, ce-ai ales tu e de blat, și cu 55cm lățime nu prea se potrivește cu un corp de 60cm lățime (56.4 interior). Plus controalele la 12cm de podea.

Merg oale și tigai, dar încet, câte una/două. Ai grijă unde muți coșul de gunoi :wink:
 
Juma' de ora program, doar la cănile de cafea poate!
Spălatul la mana e total neproductiv, plictisitor și neingienic!
Burebista nu te baga! Alea-s așa pentru o camera de camin. Oricât de mică ar fi bucătăria, tre să fie o soluție să-i faci loc uneia slim sau ca cea menționată mai sus!
 
Domnul Q e mare utilizator de așa ceva. Eu am una de 12 seturi și dacă nu gătești serios acasă nu prea ai cu ce s-o umpli, dar 6 e relativ mică (vezi cum e înăutru, coșul pentru tacâmuri ia și el din spațiu).

Pros:
- nu te chinui (eu nu mă omor după spălat vase, nu văd zen-ul)
- spală bine
- scoate inclusiv chestii arse și uscate (ok, rezonabil, nu juma' de oală de arsură, dar ai fi frecat juma' de burete de vase să scoți unele chestii)
- poți spăla la temperaturi la care nu prea reziști cu mâna (70 de grade)
- chiar folosește foarte puțină apă; a mea folosește 10 litri pe ciclu de spălare

Cons:
- lol @ ține juma' de oră; programul default cu care vine mașîna mea e 3 ore jumate :biggrin:. Ok, poate fi redus la sub o oră, da' ideea e că nu le freacă manual, așa că trebuie să dea bine pe ele din toate părțile și să aștepte să se înmoaie.
- nu toate chestiile pot fi spălate la mașină, din cauza temperaturii și modului de spălare; detergentul e abraziv, nu merge la unele plastice și la vase cu teflon

Consumabile: pastile cu detergent, zeamă de clătire, sare pentru dedurizare, soluție de spălare mașină (rar, eu am folosit o dată). Tot Q poate să-ți spună cu exactitate care-s cele mai bune, sigur are un excel cu asta. Eu cumpăr ce văd pe raft la Metro.

Caută manualul și vezi cum trebuie să fie poziționată scurgerea, să nu fie prea jos mașina dacă o pui sub chiuvetă.
 
Deci daca o iei, macare incearca sa indesi si tigai, oale, etc pentru ca la alea da, macar acolo este efortul mai mare.
Nu prea incap in astea compacte...
Asta e si unul din motivele pentru care nu-s fan masini spalat vase.
Vrei să zici ceva de genul ăsta[...]
Da, e Ok si aia cred, am vazut-o oleaca mai tirziu.
Oricât de mică ar fi bucătăria, tre să fie o soluție să-i faci loc uneia slim sau ca cea menționată mai sus!
Din pacate nu (mai) am spatiu deloc in bucatarie decit pe sub chiuveta. :frown:

Ideea e ca merita sau nu o masina de spalat vase dar cu oale/tigai spalate tot la mina? io inclin sa zic ca nu, dar...doamna...:zbang:
 
Back
Top