Parerea mea e ca in ziua de azi cam toate racesc bine.
Diferenta intre produse este data de calitatea plasticelor, a materialelor in general, atentia la detalii, garantia si serviceul postgarantie.
O combina frigorifica care raceste sublim e inutila, daca sertarele sau rafturile sunt praf.
De exemplu, combina frigorifica Beko, varf de gama :
Dozatorul de apa s-a stricat primul, plastic rupt, service in garantie inexistent.
Chederul magnetic sectionat pe lungime din primele 6 luni.
Rolele interioare pe care culiseaza sertarele, sar de la locul unde-s montate - ti-e mai mare dragul sa le pui la loc.
Tot aceeasi combina:
Raceste magistral.
Neofrost cu ulei de sarpe si ioni de argint de la Beko e chiar big deal. Nu usuca/deshidrateaza alimentele.
Nu stiu daca-s ionii de argint responsabili dar legumele se pastreaza a la long in sertarul special.
La fel si carnea cruda - maturez carne de vita in sertarul dedicat pastrarii carnii necongelate.
Iluminatul interior e foarte fain, nu stau sa ma chiorasc.
Inutil sa mai zic ca nu am dezghetat-o niciodata, ca nu am nevoie.
Exemplu 2 echivalentul Beko ului de mai sus, de la Samsung
A venit fara suport de sticle/doze - wtf, mare economie.
No frostul deshidrateaza legumele, le zbarceste instant.
Ingheata parca mai repede un kil de carne vs Beko, dar diferenta e nesemnificativa.
Are ceva mai multe bling uri de setat temperatura - inutile, le butonezi o data si ai uitat de ele.
Eu as lua no frost obligatoriu, am avut low frost era sublim, numai faptul ca trebuie sa-l dezghet din cand in cand (se facea foarte usor dealtfel) ma enerva cumplit.
Atentie ca no frost sunt mai ingramadite la interior comparativ cu clasicele
M-as uita la plastice, la balamale daca-s din fier sau cine stie ce plastic, o usa trainica la un frigider e un must have, in usa se pun toate prostiile supergrele.
Cumperi cu asteptari f joase si NU cumperi daca nu ai neaparata nevoie.
Daca esti limitat de spatiu mergi in magazinul fizic si pui tu cu manuta ta ruleta pe el, dimensiunile date de Altex online sux, n-o sa incapa niciodata, am invatat asta the hard way, ca sa zic asa!