Oblivion: grafică superbă. Superbă. Absolut excepţional din punctul acesta de vedere. Pe GeForce 6600GT, la 1280*1024, cu toate detaliile la maxim, e diafilm, dar măcar am putut face câteva screenshots

. La 800*600, se mişcă ok, e jucabil cu multe detalii. Minusuri: buggy, dă erori prea des (o dată la 2-3 ore), nu ştie alt-tab (adică îl ştie, dar one-way). Dungeon-crawling-ul e cam degeaba, nu găsesc mare lucru pe acolo...
Heroes Of Might And Magic 5: instalat ieri, jucat ieri seară câteva ore bune. Grafica e foarte frumoasă, castelele arată superb, dar am întâmpinat dificultăţi destul de mari în manevrarea caracterelor pe hartă. Sunt locuri în care chiar a trebuit să mă chinui ca să ajung. Mi s-a întâmplat foarte des să iau resurse de pe hartă şi pointer-ul să rămână "agăţat" arătând cum că acolo încă există "ceva" pe care să îl pot lua. Suportă perfect alt+tab, e foarte rapid la ieşirea şi intrarea din joc cu alt+tab, chiar dacă se află în mijlocul unei acţiuni. Asta e bine, fiindcă din păcate mi s-a întâmplat în nenumărate rânduri să dau click pe butoanele din dreapta-jos şi să mă pomenesc că "iese" în desktop fiindcă click-ul a "lovit" accidental o notificare a Yahoo Messenger sau Google Talk. Am fost nevoit să le închid pentru a mă juca liniştit.
AI-ul e so-so. Pe automatic combat am pierdut mult mai mult decât dacă mă luptam manual. Apoi, se pare că meteahna producătorului de a construi un joc care "fură" s-a păstrat. Am încercat un custom level, pe dificultate normală (where did Easy mode go?) şi acum sunt în stare de "pat" (ca la şah). Eroul inamic e mult mai puternic decât mine şi mă fugăreşte pe partea lui de hartă. Cum intru în Underground, cum face cale-ntoarsă (cred că i-e frică de întuneric

), dar eu nu îl pot învinge niciodată, fiindcă diferenţa de putere armatelor se păstrează. So, respectivul nivel tinde să se prelungească la infinit, ca timp de joc.
Diseară am să încerc şi campaniile. Overall, impresia e plăcută, cu condiţia să termin vreun nivel