Am avut ocazia sa pun pe boxele mele AS-1100 si as vrea sa scriu citeva cuvinte despre cum cinta bestia asta de 23 kg. Constructia este fenomenala: finisaje superbe, metal (aluminiu cred) + lemn, da impresia de foarte bine inchegat, legat, are VU-metre, este foarte mare si, asa cum am spus, foarte greu. La capitolul asta este peste H80 fara nicio discutie. In ce priveste sunetul lucrurile stau cam asa: sunetul este mai bogat, mai nuantat si mai puternic decit la H80. Are o finete deosebita, foarte detaliat si cu un ritm extraordinar. Permanent am avut impresia ca se joaca cu boxele mele si ca ar putea sa le sparga daca as fi miscat de potentiometru peste ora 12. Totusi, este mai slab decit Hegelul la impresia de live si de tridimensionalitate a sunetului. Hegelul impresioneaza prin scena foarte larga; efectiv ai impresia ca boxele sint foarte departate unele de altele. Mai precis ai senzatia ca sunetul nu vine din directia boxelor ci de peste tot. Aici H80 conduce detasat. De asemenea Hegelul are un sunet mai crisp si mai agresiv, mai in fata, parca te plezneste. Totusi nu este la fel de puternic ca AS-1100, care da efectiv impresia ca ar putea arunca boxele in aer; si nu ma refer la volum, ci la faptul ca da senzatia de lipsa de efort, de usurinta extraordinara de a cinta. Nu stiu exact cum sa ma exprim. Ambele au, pt mine, avantaje si dezavantaje. Daca ar fi sa aleg mi-ar fi foarte greu. Probabil ca as lua un amplificator care sa combine plusurile ambelor in asa fel incit sa ma multumeasca total. Probabil ca de la 10k euro in sus calitatea sunetului este aproape perfecta.