Nu ai cum sa estimezi volumul mare dupa ora la care se afla potentiometrul din cel putin 3 motive.
1. Volumul este logaritmic si nu este la fel la orice amplificator, unele au o atenuare mai rapida, altele mai lenta. Poti avea 2 amplificatoare unul langa altul, legate la acelasi sistem, si sa sune la fel de tare cu volumul si la 2 ore diferenta, ca sa zic asa.
2. Nu poti compara volumul de la tine cu cel de la Dreamer pentru ca nu stii daca semnalul de intrare este la fel de mare. Combinand cu ideea din primul rand, unele amplificatoare la ora 12 deja ofera TOATA puterea, daca ai 2V sau mai mult la intrare, cursa pana la capat a potentiometrului fiind utila doar pe surse de semnal mai mic. Ca sa nu mai spun ca si camera poate aduce un gain diferit, chiar si de 2-3 decibeli, ceea ce la volum mai ridicat se traduce in de doua ori mai tare - o camera plina de ecou/reflexii va suna mai tare decat una tratata acustic, cu reflexii reduse.
3. Ultima problema ar fi muzica pe care s-ar face eventualul test, unele track-uri au loudness mare si suna foarte tare si la ora 9 in timp ce altele au nevoie de ora 11-12 pentru acelasi volum - dar acestea din urma au de obicei pasaje dinamice in care vor suna foarte tare. Eu am muzica clasica care la ora 11 suna "normal" in timp ce Shaggy's Bombastic suna foarte tare si la ora 9.
In plus, ce inseamna sa le conduca? Sa se auda cu distorsiuni nu cred ca se va intampla. In rest, sunetul va fi destul de diferit de ce auzi cu NAD, mai putin bass, mai multe inalte. Asta nu va insemna ca boxa nu e condusa bine, ci doar ca e condusa diferit.