Pur şi simplu... Google

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Tocmai mi-a aparut o chestie numita Cronologie care imi spune cat am stat in trafic in luna februarie, cu detalii in fiecare zi. Aparent functioneaza dupa inregistrarea locatiei si e precisa doar daca datele mobile sunt pornite, vad ca am unele trasee in care la dus e o linie dreapta (date mobile oprite) si la intors a inregistrat traseul foarte precis.
In momentul de fata ma doare fix in basca, dar unii ar putea fi foarte alarmati de modul in care Google ii urmareste. De dezactivat de catre oamenii casatoriti sau de spargatorii de banci.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Android? Mai inregistreaza ceva daca GPS-ul e oprit? Nu poate fi dezactivata functia? Cam asa:
 

Attachments

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Android? Mai inregistreaza ceva daca GPS-ul e oprit? Nu poate fi dezactivata functia? Cam asa:
Au fost niste discutii cum ca google colecta detalii pe unde te plimbi, chiar daca locatia este oprita! (triangulatia cu retelele celulare)
Google s-a jurat ca nu face nimic rau cu datele alea si ca sanchi, tare sensibili am mai devenit cu totii de la o vreme!
Nu mai stiu cum a ramas, banuiesc ca le-au dat (sau o sa le dea) o amenda de miliarde si toata lumea o sa fie multumita! Data viitoare o sa se ascunda si mai bine!
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Pai cred ca numai providerul de retea poate sa te trianguleze, ca el stie unde sunt amplasate celulele. Oricum Voda / Orange / etc... stiu exact unde te afli. Asta daca nu te cheama Adrian Iovan. :frown:
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Surpriza, celulele au programata locatia in coordonate GPS pe care o pot comunica la cerere. Deci se poate triangula daca le interoghezi, ramane doar o intrebare de cum faci asta si cum scoti rezultatele din telefon,
Ce s-a intamplat cu Iovan a fost de rasul curcilor, dar greseala umana. Sau poate hai sa zicem ca nu aveau mandat si nu au putut face ceva rapid.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Se știe de mult timp unde-s celulele, pentru că și dacă nu existau date au fost triangulate invers (de la telefon la celulă; fiind așa de multe telefoane e rapidă treaba). Așa cum se știe și unde-s toate rețelele wifi (cu parolă cu tot, că le păstrează cu grijă google sau apple, "ca să fie mai simplu pentru tine"), că doar n-o fi așa mare scofală. Lumea dă de toate din casă, nu trebuie să te chinui să aduni. Cum era aia de la Facebook, "Nu vrei tu 2 factor authentication? Dă-ne numărul tău de telefon" - iar acum poți căuta oamenii direct folosind acele numere de telefon pe care le-ai dat pentru 2FA (și nu poți să dai disable la asta).
 
Last edited:
Top Bottom