Pur şi simplu... Google

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Si sa ajung la triple NAT? nu, multumesc ...
Dar vad ca exista varianta sa-l faci pe RPi server DHCP si da el ce trebuie. Caut acusica un RPi pe aici, sa vad cum ajung sa-l iau.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
E un router facut de altii si vandut sub brand-ul Asus. Model 4G-N12. Trebuie sa scap de el in curand, dar imi trebuie alternative viabile.
Din pacate Juniper-ul suporta doar un anumit stick cu un chipset anume. Mi-ar trebui ceva care sa faca un fel de bridging.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Si sa ajung la triple NAT? nu, multumesc ...
Dar vad ca exista varianta sa-l faci pe RPi server DHCP si da el ce trebuie. Caut acusica un RPi pe aici, sa vad cum ajung sa-l iau.
Care este problema cu NAT multiple?

Întreb pentru că eu mă joc online și am ping excelent cu 2 routere + modem de cablu. "Carcaletele" vine cam așa, linie exterioară de cupru lol -> modem cablu -> routerul lor -> Netgearul meu. Doar Netgearul face hosting la toate dispozitivele din casă capabile de internet. Da, când pică netul reset la toate că nu știu de la care este :biggrin: Dar în afară de asta pingul este ireproșabil, transferul este lolozaur oricum pentru că #ukinternetlol, una peste alta sunt mulțumit :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Ce janghina peștelui e routerul ăla?! Orice am văzut în ultimii câțiva ani permiteau să setezi ce DNS voiai la DHCP. Ultimul care n-a putut era un WRT54GL.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Deci cand v-am spus ca dublu-NAT ruleaza, mi-ati sarit la beregata. Acum vad ca nu-s singurul nebun paranoic speriat de bombe. :biggrin:
 
  • Like
Reactions: Neo

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Daca ti-ai luat teve cu reclame si tableta cu reclame si ebook cu reclame - ti-o meriti! Taci si indura. Abia astept Chrome cu DNS hardcoded si criptat. Doar in momente ca astea se mai lumineaza oamenii.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nimeni nu spune cu font mare că are reclame. De exemplu, la Kindle, trebuie să-l iei pe cel mai scump ca să nu fii inundat de reclame, dar lumea pune botul la 73.99 și-l cumpără pe acela și nu se plânge.

Ce să mai spun de dispozitivele cu Android, trebuie să te chinuiești să dezactivezi faptul că te ascultă permanent direct din cutie :smile:

Majoritatea populației înghite reclame pe pâine și nu se plânge. Problema este că ei sunt cei care aduc veniturile cele mai mari producătorilor de chestii. Prin urmare, nu depinde de noi, nișa care nu le suportă, să "aleagă". Nu ai de unde alege. Ce poți face este să folosești diverse tertipuri să scapi de ele.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Iar la televizoare, se plângeau unii acum câteva săptămâni că nu mai poți găsi televizoare noi care să fie non-smart, iar alea care-s smart sunt la limita profitabilității ca să fie vândute, după care producătorul își suplimentează veniturile raportând la ce programe te uiți și băgând reclame pe care nu le poți opri sau controla decât dacă nu conectezi TV-ul ăla la net.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Ce janghina peștelui e routerul ăla?! Orice am văzut în ultimii câțiva ani permiteau să setezi ce DNS voiai la DHCP. Ultimul care n-a putut era un WRT54GL.
Nu știu cât de clar se vede, dar câmpurile de Primary și Secondary DNS sunt greyed out, nu pot scrie nimic acolo. Router-ul default de RDS în care intră fibra...

13949
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Cam așa :biggrin:

13950


Nu mai am nimic legat de DNS nici unde prin meniu. Înainte să dezactivez DHCP-ul, router-ul funcționa și ca DNS, dar nu are ceva configurabil legat de asta.
 
Top Bottom