Noutăţi despre procesoarele AMD

In calitate de gamer si power-user ...
Adica o mica parte din numarul total de exemplare vandute, dupa cum ti-a spus Adrian. Cine crezi ca isi permite luxul de a investi intr-o linie de productie separata, ca sa nu mai zic R&D, doar ca sa satisfaca pretentiile unei mici categorii de utilizatori? Asta presupunand ca vrei sa cumperi CPU-urile 'minoritare' la un pret comparabil cu al celorlalte.
 
Exista și la i3-urile Sandy, ex: 2120/2125, 2100/2105, dar probabil nu te-au interesat așa că nu te-ai uitat mai bine la ofertă.
 
Disappointed fan here. Performanta e decenta, dar 125W e inacceptabil - single sau dual threaded nici unul din noile procesoare nu e de 3 ori mai rapid decat X2-ul meu de 45W; nici macar de 2 ori. 95W ca TDP minim e infernal de mare, e nevoie de 65W.
 
Pe partea de grafică nu e foarte rău comparat cu ce e prin laptop-urile uzuale, dar pe partea de CPU... eu am un E350 și nu e chiar strălucit când îi dai de lucru la CPU. Cu 4 cores pare a fi ceva mai bine, dar nu spectaculos. O să vedem cum se descurcă în jocuri, atât Xbox "TV" One cât și PS4 vor folosi Jaguar 8-core. Presupun că în console îi pun și o grafică mai bună, că ar fi interesant să scoți consolă nouă cu GPU echivalent cu grafica on-die de laptop.
 
Pe partea de grafică nu e foarte rău comparat cu ce e prin laptop-urile uzuale, dar pe partea de CPU... eu am un E350 și nu e chiar strălucit când îi dai de lucru la CPU.

Tot E350 folosesc si eu de ~ 2 ani. Uneori se simte lipsa de cai putere a procesorului, dar am incercat sa suplimentez cu 8GB ram, fara swap + sleep mode la inchiderea calculatorului. Atata timp cat imi ruleaza Flash 720p sau un film HD in 1080p imi este suficient (mai ales ca e vorba de un netbook).
 
Eu folosesc doar partea de CPU din el (e un NAS cu multe funcții suplimentare, a avut 8GB RAM de la început, până acum câteva luni nici nu avea driverele video instalate). Ce înțeleg prin lent: am o arhivă de 3GB stocată pe unul din discurile NAS-ului. E mai rapid să o dezarhivez prin rețea (samba + gigabit) de pe desktop decât să o dezarhivez local pe NAS; deschiderea unui device manager sau event viewer durează o tonă. Câteodată durează 1 minut conectarea prin remote desktop la o sesiune existentă. Ce e ciudat e că Atom-ul pe care l-am avut înainte (Atom 330) se simțea mult mai responsive.

Din ultimul link al lui Foxter se vede mai bine că performanța CPU single threaded e slabă, iar multi threaded (4 cores) se apropie cât de cât de un Pentium dual core. Da, consumă puțin, dar cu ce preț? Dacă ăsta se mișcă așa, E2 cum e?
 
Cand a inceput folosirea multicore ma gandeam, oare cand o sa fie prea multi GHz si ca urmare prea multa caldura chiar si pt sarcini impartite la mai multe coreuri. Desi Intel se lauda ca Haswellul e proiectat pt scaderea consumului, totusi daca compar versiunile clasice de desktop (3330 vs 4430) vad ca a crescut TDP-ul de la 77 la 84W.
 
Overclocking-ul a devenit mai greu, deși pare a fi mult mai ușor. Soluția este scoaterea IHSului, aplicarea de Liquid Pro și temperaturile devin decente.
 
Back
Top