Noutăţi despre procesoarele AMD

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Oct 21, 2003.

 1. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Adica o mica parte din numarul total de exemplare vandute, dupa cum ti-a spus Adrian. Cine crezi ca isi permite luxul de a investi intr-o linie de productie separata, ca sa nu mai zic R&D, doar ca sa satisfaca pretentiile unei mici categorii de utilizatori? Asta presupunand ca vrei sa cumperi CPU-urile 'minoritare' la un pret comparabil cu al celorlalte.
   
 2. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Lol ce aberație, asta-i destul de nouă totuși :smile:
   
 3. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Exista și la i3-urile Sandy, ex: 2120/2125, 2100/2105, dar probabil nu te-au interesat așa că nu te-ai uitat mai bine la ofertă.
   
 4. Foxter

  Foxter Membru Senior

 5. Foxter

  Foxter Membru Senior

 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Disappointed fan here. Performanta e decenta, dar 125W e inacceptabil - single sau dual threaded nici unul din noile procesoare nu e de 3 ori mai rapid decat X2-ul meu de 45W; nici macar de 2 ori. 95W ca TDP minim e infernal de mare, e nevoie de 65W.
   
 7. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

 8. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Pe partea de grafică nu e foarte rău comparat cu ce e prin laptop-urile uzuale, dar pe partea de CPU... eu am un E350 și nu e chiar strălucit când îi dai de lucru la CPU. Cu 4 cores pare a fi ceva mai bine, dar nu spectaculos. O să vedem cum se descurcă în jocuri, atât Xbox "TV" One cât și PS4 vor folosi Jaguar 8-core. Presupun că în console îi pun și o grafică mai bună, că ar fi interesant să scoți consolă nouă cu GPU echivalent cu grafica on-die de laptop.
   
 9. Foxter

  Foxter Membru Senior

 10. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Tot E350 folosesc si eu de ~ 2 ani. Uneori se simte lipsa de cai putere a procesorului, dar am incercat sa suplimentez cu 8GB ram, fara swap + sleep mode la inchiderea calculatorului. Atata timp cat imi ruleaza Flash 720p sau un film HD in 1080p imi este suficient (mai ales ca e vorba de un netbook).
   
 11. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Eu folosesc doar partea de CPU din el (e un NAS cu multe funcții suplimentare, a avut 8GB RAM de la început, până acum câteva luni nici nu avea driverele video instalate). Ce înțeleg prin lent: am o arhivă de 3GB stocată pe unul din discurile NAS-ului. E mai rapid să o dezarhivez prin rețea (samba + gigabit) de pe desktop decât să o dezarhivez local pe NAS; deschiderea unui device manager sau event viewer durează o tonă. Câteodată durează 1 minut conectarea prin remote desktop la o sesiune existentă. Ce e ciudat e că Atom-ul pe care l-am avut înainte (Atom 330) se simțea mult mai responsive.

  Din ultimul link al lui Foxter se vede mai bine că performanța CPU single threaded e slabă, iar multi threaded (4 cores) se apropie cât de cât de un Pentium dual core. Da, consumă puțin, dar cu ce preț? Dacă ăsta se mișcă așa, E2 cum e?
   
 12. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  5 GHz. În turbo, da' 5 GHz.
   
 13. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Fac deat. NetBurst reloaded.
   
 14. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Cred ca s-au cam saturat sa ia bataie la taskurile single threaded.
   
 15. Foxter

  Foxter Membru Senior

  Cand a inceput folosirea multicore ma gandeam, oare cand o sa fie prea multi GHz si ca urmare prea multa caldura chiar si pt sarcini impartite la mai multe coreuri. Desi Intel se lauda ca Haswellul e proiectat pt scaderea consumului, totusi daca compar versiunile clasice de desktop (3330 vs 4430) vad ca a crescut TDP-ul de la 77 la 84W.
   
 16. Foxter

  Foxter Membru Senior

 17. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Overclocking-ul a devenit mai greu, deși pare a fi mult mai ușor. Soluția este scoaterea IHSului, aplicarea de Liquid Pro și temperaturile devin decente.
   
 18. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

 19. dreamer

  dreamer Little Devil

 20. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice