Noutăţi despre procesoarele AMD

Discussion in 'PC Hardware' started by Rabbit, Oct 21, 2003.

 1. Rabbit

  Rabbit Nebun

 2. Rabbit

  Rabbit Nebun

 3. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

 4. Rabbit

  Rabbit Nebun

 5. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Athlon 64 FX-53 (2.4 GHz) aşteptat în acest an.

  AMD are probleme cu producţia acestor chipuri în cantităţi mari, deci numărul procesoarelor pe 64 de biţi, mai ales cu sufixul FX, va fi foarte redus. Dacă adăugăm şi dezavantajul costurilor, realizăm că piaţa AMD va fi dominată încă un an sau chiar mai mult de Athlon XP-uri, ceea ce e chiar ciudat: un produs nou, promovat intens, ajunge în casele utilizatorilor obişnuiţi după foarte mult timp de la lansare. Situaţia îmi pare asemănătoare cu cea a apariţiei lui Pentium în 1993, CPU care a ajuns la oamenii obişnuiţi (nu români) abia prin '95.
   
 6. Rabbit

  Rabbit Nebun

 7. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Roadmap-ul AMD pentru anul viitor:
  Nu mi-au plăcut niciodată ştirile astea pentru că vorbesc de ceva ce are şanse să existe, probabilitatea ca totul să se întâmple exact aşa fiind medie :smile: aşa că, dacă doriţi, citiţi mai multe aici.
   
 8. Rabbit

  Rabbit Nebun

  AMD Athlon 64 3000+ with 512KB Cache For Sale Now at Below $200!

  Deşi nu a fost încă anunţat, noua variantă de Athlon 64 3000+ se găseşte deja în magazinele din Japonia. El rulează la 2 GHz, exact la fel ca şi versiunea 3200+, aceasta din urmă conţinând de două ori mai mult cache level 2: 1 MB faţă de 512 KB. Restul caracteristicilor sunt identice.

  Există deja pe piaţă versiunea standard a lui Athlon 64 3000+ cu 1 MB L2 cache, rulând la doar 1.8 GHz, însă AMD doreşte să înlocuiască aceste CPU-uri cu cele bazate pe noul core Newcastle. Deşi compania are probleme cu procesul de fabricaţie, se pare că e mai avantajos un chip rulând la frecvenţă mai ridicată decât unul cu mai mult cache.
   

  Attached Files:

 9. Rabbit

  Rabbit Nebun

 10. Rabbit

  Rabbit Nebun

  A fost lansat şi oficial, preţul fiind de 418$, faţă de un Athlon 64 3200+ care a scăzut la 278$ iar 3000+ la 218$.
   
 11. Rabbit

  Rabbit Nebun

  AMD oferă procesoare mobile 64-bit - 2800+, 3000+ şi 3200+ (1.6, 1.8 şi respectiv 2 GHz) cu 1 MB L2 cache şi controller de memorie single-channel, deci identice (ca specificaţii care afectează performanţa cel puţin) cu un Athlon 64 normal.

  Mă întreb cine va folosi astfel de notebook-uri, consumul unui procesor fiind de 62W (nu se specifică pentru care model), ceea ce este mult, foarte mult. Bine, avem şi tehnologia PowerNow! care mai salvează puţin din ruşine dar care nu are efect dacă procesorul este folosit la maxim.

  Preţuri: 193$, 233$, 293$.
   
 12. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Primul sistem mobil bazat pe Athlon 64: eMachines M6805. Procesorul folosit e Athlon 64 3000+. Preţ: peste 1500$. (Sursa)

  Când văd cum Intel se chinuie cu Centrino şi alte minunăţii iar AMD a scos şi el o tehnologie care comuntă între două frecvenţe/voltaje, cu care se mândrea şi Mobile Pentium II 400 - asta fiind singura diferenţă faţă de produsele desktop... ca să nu mai zic că modelele desktop au implementat dar dezactivat PowerNow!-ul. Să vă luaţi voi laptop-uri unde consumă doar procesorul 62W. :mad2:
   
 13. Rabbit

  Rabbit Nebun

 14. L

  L factorul uman

  Yeah right! :biggrin:

  Data viitoare sa nu te mai prind cu stiri din surse cu reputatie asemenea relevantei 3DMark 03 intr-un test de placi grafice.:tongue:
   
 15. popetes

  popetes Unbreakable

  Mai multe surse spun acelaşi lucru. :wink: Aici şi aici.
   
 16. L

  L factorul uman

  Pe langa faptul ca majoritatea stirilor gasite este bazata pe stirea de pe The Inquirer, una singura, gasita pe Anandtech m-a bagat prea in ceata. Oare ce sa caute un Athlon 64 (controller de memorie single channel) pe socket 939 (facut pt procesoare cu controller de memorie dual-channel)?
   
 17. popetes

  popetes Unbreakable

  Se pare că AMD intenţionează să unifice cele două platforme astfel încât să ramână doar Socket 939, pe care vor funcţiona toate procesoarele AMD64, deci inclusiv Opteron. Interesant este că FX-urile nu vor mai avea nevoie de memorie registered şi că până la sfârşitul anului s-ar putea să vedem în magazine (nu în .ro :rolleyes: ) Athlon 64 FX-55 tactat la 2.6GHz şi cu 1MB memorie cache Level 2.
   
 18. L

  L factorul uman

  Opteron-ul este procesor dedicat serverelor iar Socket939 a fost conceput pentru procesoare AthlonFX care sa lucreze cu memorie normala (nu registered). Opteron va avea nevoie de memorie registered si deci nu-l vad pe Socket939.
   
 19. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Era de aşteptat, AMD e cu o generaţie în urmă la capitolul instrucţiuni multimedia Intel.
   
 20. L

  L factorul uman

  Adica tocmai bine... exact cand apar si aplicatii care sa suporte SSE3, atunci va fi disponibila pe piata si o varianta de la AMD care sa integreze aceste instructiuni.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice