Linux for newbs

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
De ce ai vrea un Linux care sa arate aproape identic cu Windows? :| Asta cand poate sa arate "so much better".
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Pentru cei care nu pot altfel.
Ah, şi câte ţepe am dat la muncă cu wallpaperul pe care tronează mare cu portocaliu pe fundal gri LINUX. Câţi au zis, „aaa, eşti în Linux, cum ies?” (atenţie la exprimarea lor :wink:).
 

creizi

embedded intelligence
Joined
Oct 14, 2003
Messages
365
Adevarul e ca la prima vedere arata cam aiurea dar poate ajuta cat de cat utilizatorii obisnuiti cu Win32/64. Si IceWM are o tema asemanatoare mediului de lucru Aurora.
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Messages
188
Nu reusesc sub nici o forma sa schimb keyboard layout-ul in romana. Am folosit si am aplicat tot ce scrie in link-urile date citeva posturi mai sus de jarod, dar imi apare mesajul "Error changing keyboard layout to RO". Folosesc SUSE 10.0, daca cineva ma poate ajuta ramin recunoscator. :wink:
 

satov

Membru Senior
Joined
Apr 22, 2005
Messages
164
Originally posted by satov
De atunci insa au facut installer si treburile s-au mai schimbat.
Pentru ca tot am fost promotorul principal al Gentoo, imi fac o datorie de onoare :biggrin: si mai trec din o experienta mai putin placuta. Installerul tocmai mi-a busit partition table-ul pe un comp. Adica oleaca de furca pentru recuperat datele (era vorba de niste NTFS-uri). Citind cate ceva pe net, cica nu e asa de stabil installerul asta si se mai intampla buleli de genu. So, be careful.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,575
... and backup your MBR. O metodă simplă de tot şi disponibilă pe orice Linux e prezentată aici.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Sa inteleg ca lumea din ziua de azi nu mai are dischete bootabile cu RPM-ul pe ele?
(RPM = Ranish Partition Manager, pt cine nu stie)
 

satov

Membru Senior
Joined
Apr 22, 2005
Messages
164
Originally posted by Marius '95
Sa inteleg ca lumea din ziua de azi nu mai are dischete bootabile cu RPM-ul pe ele?
(RPM = Ranish Partition Manager, pt cine nu stie)
Nu, dar poti sa intelegi si ca "lumea din ziua de azi" (adica eu) nu mai are unitate floppy la comp :eek:. Nice tip jarod, din fericire problema s-a rezolvat.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Please, să-mi zică şi mie cineva cum ies în mod text sub CentOS... fiindcă installer-ul nVIDIA numai aşa vrea să instaleze the fecking video driver.
 

creizi

embedded intelligence
Joined
Oct 14, 2003
Messages
365
1. Deschizi un terminal, autentificare ca root si dai init 3 - reinitializare in mod text.
2. Cand apare boot loaderul (GRUB, LILO) bagi ca parametru "3" si nimic mai mult, apoi ENTER.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Erm, aş mai avea o întrebare: distro-ul meu mi-a recunoscut TV-Tuner-ul; până aici, toate bune şi frumoase, numai că nu ştiu ce soft aş putea folosi ca să îl şi accesez :smile:
Şi aş avea nevoie de un sfat :smile:
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Messages
188
war incearca TVtime.
Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu diacriticele, am pus o intrebare ceva mai sus.:wink:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Um, eu schimb keyboard layouts din applet-ul specific aflat în echivalentul Control Panel-ului. Mi-ar plăcea să găsesc o comandă pe care să o pun într-un fişier .sh şi să îl rulez de fiecare dată când vreau să schimb limbile.
LE: am un applet chiar fain în CentOS 4.3 pentru aşa ceva. L-am setat să schimbe layout-urile ca sub Windows (Alt+Shift). Şi da, LE-ul ăsta e scris de sub Linux :smile:
 

HabarNam

Membru
Joined
Aug 13, 2004
Messages
37
Poţi modifica secţiunea InputDevice din /etc/X11/xorg.conf cu :

PHP:
 Section "InputDevice"
 <!-- snip -->
  Option    "XkbLayout" "en,ro" 
# Switch layout with <ALT>+<SHIFT>
  Option "XkbOptions" "grp:Alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
 <!-- snip -->
 EndSection
Astfel în orice desktop manager poţi schimba între layouturile englez şi român, folosind alt+shift.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Un distro mititel pentru office care sa mearga chiar si pe 32MB de RAM si eventual procesoare la 3-400Mhz?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Hm, contrar a ceea ce se spune despre Linux-based OS, nu prea ai şanse la un GUI cu configuraţia aia.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Dă-o în mă-sa că pe vremea când alea erau la modă chiar aveai şanse mari. Ba chiar foarte mari. Ideea e că nu ştiu de unde să fac rost de distrouri vechi mai puţin flămânde.
 
Top Bottom