Linux for newbs

De ce ai vrea un Linux care sa arate aproape identic cu Windows? :| Asta cand poate sa arate "so much better".
 
Pentru cei care nu pot altfel.
Ah, şi câte ţepe am dat la muncă cu wallpaperul pe care tronează mare cu portocaliu pe fundal gri LINUX. Câţi au zis, „aaa, eşti în Linux, cum ies?” (atenţie la exprimarea lor :wink:).
 
Adevarul e ca la prima vedere arata cam aiurea dar poate ajuta cat de cat utilizatorii obisnuiti cu Win32/64. Si IceWM are o tema asemanatoare mediului de lucru Aurora.
 
Nu reusesc sub nici o forma sa schimb keyboard layout-ul in romana. Am folosit si am aplicat tot ce scrie in link-urile date citeva posturi mai sus de jarod, dar imi apare mesajul "Error changing keyboard layout to RO". Folosesc SUSE 10.0, daca cineva ma poate ajuta ramin recunoscator. :wink:
 
Originally posted by satov
De atunci insa au facut installer si treburile s-au mai schimbat.
Pentru ca tot am fost promotorul principal al Gentoo, imi fac o datorie de onoare :biggrin: si mai trec din o experienta mai putin placuta. Installerul tocmai mi-a busit partition table-ul pe un comp. Adica oleaca de furca pentru recuperat datele (era vorba de niste NTFS-uri). Citind cate ceva pe net, cica nu e asa de stabil installerul asta si se mai intampla buleli de genu. So, be careful.
 
Sa inteleg ca lumea din ziua de azi nu mai are dischete bootabile cu RPM-ul pe ele?
(RPM = Ranish Partition Manager, pt cine nu stie)
 
Originally posted by Marius '95
Sa inteleg ca lumea din ziua de azi nu mai are dischete bootabile cu RPM-ul pe ele?
(RPM = Ranish Partition Manager, pt cine nu stie)

Nu, dar poti sa intelegi si ca "lumea din ziua de azi" (adica eu) nu mai are unitate floppy la comp :eek:. Nice tip jarod, din fericire problema s-a rezolvat.
 
Please, să-mi zică şi mie cineva cum ies în mod text sub CentOS... fiindcă installer-ul nVIDIA numai aşa vrea să instaleze the fecking video driver.
 
1. Deschizi un terminal, autentificare ca root si dai init 3 - reinitializare in mod text.
2. Cand apare boot loaderul (GRUB, LILO) bagi ca parametru "3" si nimic mai mult, apoi ENTER.
 
Erm, aş mai avea o întrebare: distro-ul meu mi-a recunoscut TV-Tuner-ul; până aici, toate bune şi frumoase, numai că nu ştiu ce soft aş putea folosi ca să îl şi accesez :smile:
Şi aş avea nevoie de un sfat :smile:
 
Um, eu schimb keyboard layouts din applet-ul specific aflat în echivalentul Control Panel-ului. Mi-ar plăcea să găsesc o comandă pe care să o pun într-un fişier .sh şi să îl rulez de fiecare dată când vreau să schimb limbile.
LE: am un applet chiar fain în CentOS 4.3 pentru aşa ceva. L-am setat să schimbe layout-urile ca sub Windows (Alt+Shift). Şi da, LE-ul ăsta e scris de sub Linux :smile:
 
Poţi modifica secţiunea InputDevice din /etc/X11/xorg.conf cu :

PHP:
 Section "InputDevice"
 <!-- snip -->
  Option    "XkbLayout" "en,ro" 
# Switch layout with <ALT>+<SHIFT>
  Option "XkbOptions" "grp:Alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
 <!-- snip -->
 EndSection

Astfel în orice desktop manager poţi schimba între layouturile englez şi român, folosind alt+shift.
 
Un distro mititel pentru office care sa mearga chiar si pe 32MB de RAM si eventual procesoare la 3-400Mhz?
 
Dă-o în mă-sa că pe vremea când alea erau la modă chiar aveai şanse mari. Ba chiar foarte mari. Ideea e că nu ştiu de unde să fac rost de distrouri vechi mai puţin flămânde.
 
Back
Top