E voie și cu grătar, rezervația nu-i peste tot în zonă, sunt și locuri special amenajate. Deși cred că voi prefera undeva mai în creierul munților Măcinului.
Fck, am vrut să dau unsubscribe la Cutremure și-am pierdut tot, deși l-am bifat doar p-ăla. Abia am găsit gurmanzii.
Azi, dezlegare la pește: niște crăpcean și scrumbii (before & after) că n-am mai mâncat de la Florii.
Grețoasă scrumbia aia, trebuia tăiată greața cu niște frișcă veritabilă.
EDIT: În ultima vreme mi-am făcut pâine cu semințe la bătrâna mea MP Moulinex. Eu prefer făina integrală, să iasă pâinea neagră și chiar iese ca pe vremuri. Am folosit preponderent miez de semințe de floarea-soarelui și dovleac și semințe de susan, care îi dau chiar savoare în plus. Mi-am adus aminte că și semințele de in sunt OK și am luat azi o punguță. Pe celelalte le rumeneam ușor înainte de a le adăuga, iar pâinea chiar ieșea bun. E vreo problemă dacă rumenesc ușor și semințele de in? Că nu găsesc nimic pe net despre asta.
Personal gasesc ca semintele de in nu au absolut niciun gust, indiferent cum le prajesti. Cred ca sunt folosite pentru proprietatile laxative, nu pentru gust.
Ei, sunt puțin mai comestibile nițel prăjite. N-am avut niciodată nevoie de ele, dar am încercat să bag în mine odată și nu m-au încântat cu nimic, de-aia le-aș rumeni. Eu mă gândeam să nu creeze ceva compuși nocivi, de-aia întrebai.
Nu vad de ce ar rezulta compusi nocivi avand in vedere ca jaluzelele de lemn se ung cu ulei de in. Dar e bine ca omenirea sa-si diversifice baza alimentara.
Dacă te referi la scrumbii, sunt foarte proaspete. Foarte rar am văzut scrumbii vechi la pescării, în ciuda prețului lor nu foarte prietenos cu plebea (21,50 lei, dar au fost și 28 lei în preajma Floriilor). Aprovizionarea se face zilnic. Dar ca și scrumbiile și crapul a fost cumpărat de la firme ce-și desfășoară activitatea în Piața Mare. Au existat dintotdeauna pe-aici, chiar și pe vremea lui Ceașcă. Unele. Câteva sunt autohtone, altele sunt din Tulcea. Furnizorii sunt majoritari din Tulcea, din câte am înțeles. Ce e ciudat, la Tulcea peștele e mai scump ca aici.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.