In sfirsit fratele chinez mi-a livrat si ultimele accesorii: un termometru si o fanta de aerisire pentru tiraj.
Totul e in parametri acum. Mai trebuie un raftulet lateral ca sa mai pot pune una-alta si o gaura pe unde sa scoatem cenusa care se aduna pe fundul butoiului dar asta deja nu mai e o prioritate.
Citeva impresii dupa 3 sau 4 gratare pe care le-am facut cu el.
Fata de gratarul clasic are doua avantaje:
- samota care chiar tine caldura
- capacul care-ti face temperatura de cuptor inauntru.
Ce am invatat pina acum e ca trebuie sa am rabdare sa se incinga gratarul/samota. Macar juma' de ora de cind pun carbunii incinsi.
Odata incins totul cu o cana de carbuni (care umple cam juma' de gratar) si cu capacul pus am avut 200°C in interior. Carbuni recomand calduros genul asta (cinspe lei la Penny):
De exemplu simbata cu o cana de carbuni d'astia am copt la slow cooking (o ora) hartanul ala de Picanha din poza de mai sus, o sarja de porc (cefe, mici, scaricica, piept), o sarja de pulpe de pui si o sarja de frigarui. Plus niste brinzica.
La final am acoperit citiva cartoji in jar si i-am lasat o ora. Temperatura inauntru cu capacul lasat a scazut de la 200°C la 160-170°C. In aproape 4 ore...
Bottom line sunt extrem de multumit de gratar si de craftmanship-ul cumnatului.