Ceva de care mi-era poftă... am zis să-i fac și nevestei o bucurie.
Ficăței cu orez basmati: excelentă mâncare și ușor de făcut. Dacă interesează, dau rețeta.
Io mi-am făcut plimbarea de început de primăvară prin Dobrogea (cu familia, firește). Ocazie cu care am executat și-un mic grătar, cam cu de toate: piept și ceafă de gușter (porc), motăciune (pui), mici, ciuperci, legume (vinete, zucchini).
La ciuperci recomand un boț de unt pus în pălărie și nițel usturoi granulat.
Sper ca gratarul l-ai pus la Enisala, fix intre ziduri. In alta ordine de idei: imi incordez neuronul cum sa deschid o nuca de cocos, fara Google, fara bormasina, fara coada de vulpe, fara bomfaier, etc...
Întâi înfigi niște paie în ea ca să scoți apa de cocos (o zeamă tulbure și fadă) - prin niște mici adâncituri la unul din capete. Apoi... Bomfaier și 2 ore? Topor de care să nu-ți pară rău?
Right. Adevarul e ca fara Google se moare de foame in ziua de azi. Apasat cu un varf dur pe cele trei "pete" de langa cotor, identificat pata cea mai putin rezistenta. Varful metalic a intrat aproape fara efort. Largit gaura prin miscari rotative, pana a atins cam 1cm diametru. Bagat pai prin gaura, constatat ca nu e absolut nicio picatura de lichid inauntru. Facut putina parghie cu obiectul metalic, trosc = s-a crapat in doua. Desprins imediat miezul, curatat zona exterioara cu multifunctionalul pentru cartofi, spalat rezultatul cu apa rece.
Mno, ceva alb, zemos, cu un puternic miros de detergent pentru podele. Mancat ca atare. Oricum tin saprosanul la indemana.
.EOJ
Ai nimerit o duda.
Bune s'astea ca rontai chestia aia alba si zici c-ai halit nuca de cocos.
Alea OK tre' sa aiba si o zeama inauntru care-i laptele cica. Acelasi gust pe care l-ai sesizat si la chestia aia alba si zemoasa.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.