Ideea e ca probabil sunt amari si uscati si tari ca lemnul. Deci probabil reject.
News flash: cu exceptia samburilor (care trebuiesc scosi cu o lingurita, ca la dovleac), sunt excelenti! Zemosi, dulci, cu miros specific. Acum sa vedem cum naiba ii mancam in cateva zile...
I
400 g făină
2 Lg. boia (iute sau dulce, după cum le doriți la gust)
1 Lg. usturoi granulat
1 Lg. cimbru mărunt pisat
1 lgț. piper negru
1 lgț. rozmarin mărunt pisat
2 lgț. sare
Toate cele de la I se amestecă foarte bine. Se mai pot adăuga si ceva fulgi de porumb pisați și/sau pesmet. Soția mea n-a pus așa ceva, ies suficient de crocante.
II
4 ouă
100 ml. lapte
Se amestecă bine laptele cu ouăle bătute.
Aripioarele se dau prin II apoi prin I, încă o dată prin II apoi prin I.
Se prăjesc (fierb) în ulei încins, ceea ce înseamnă că necesită ulei ceva mai mult (în funcție de tigaia/cratița folosită).
Garnitură: cartofi pai și... merge și un sos de usturoi.
Servit chefal la cuptor în weekend. Bun. Asta înseamnă că e foarte ok, după cât de mult mă omor eu după pește. Poze n-am, pentru că nu obișnuiesc să pozez ceea ce mănânc.
Shaorma e cam cat o clatita de subtire, dar putem sa spunem "shaorma" si unui platou cu frigarui mixte si farfuriei cu cartofi prajiti de langa, plus cele doua castroane de salata. Pentru ca de ce nu?
Dimensiunile pitei/clătitei/şaormei per ansamblu (chiar şi ingredientele) ţin de specificul locului. Pizza românească nu-i ca pizza macaronarilor. Sarmalele din Ardeal sunt de 4-5 ori mai mari decât cele din Bărăgan, dar tot sarmale sunt. Practic, mă lasă complet rece reţeta "originală", mai ales că originile sunt incerte (turceşti sau arăbeşti) şi preparatul a evoluat de-a lungul timpului. Că a nimerit să se împrumute la noi termenul arăbesc de shawarma, asta e.
PS: rectific, n-a fost şaormă ce-am făcut eu, a fost un soi de döner kebab sau gyros. Sau o fi fost hamburger?
...sunt în a treia zi de post negru. Deja (de ieri) nu mai simt foame, dar mâine întrerup, că e weekendul prelungit și duminică avem reuniunea promoției de gorobeți care am copilărit împreună (cam după vreo 30 de ani), și suntem numa' fo doișpe (plus "toartele").
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.