1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Quark, Jul 30, 2004.

  1. Sergent Rico

    Sergent Rico Membru

    În altă ordine de idei... cake! Am avut colesterol, acu să dăm în diabet :evil: Bine... nu chiar :biggrin: Reţeta e simplă: un blat de tort (cumpărat sau făcut acasă) muuuuulte fructe(see attachment!), puteţi folosi şi compoturi iar cu sucul să însiropaţi blatul, gelatină colorată şi frişcă.

    Tăiaţi blatul în două, pe prima felie de blat puneţi un rând de frişcă, apoi fructe tăiate, apoi iar frişcă, cealaltă felie de blat, apoi ornaţi cu fructe, puneţi gelatina peste fructe, apoi frişcă, câteva fructe pentru ornat şi gata! Ar trebui să obţineţi ceva asemănător cu ce vedeţi mai jos :hihi:
    DSC02244.JPG

    Disclaimer: Tortul din imagine was Made BY MAMA deci succes! :evil:
     
  2. maxu

    maxu Membru Senior

    Si insiropatul cand mai are loc, ca n-ai pomenit nimic despre etapa asta :smile:
     
  3. Sergent Rico

    Sergent Rico Membru

    Right! My bad! Se însiropează felia de jos a blatului (nu excesiv, doar atât cât să fie ok) Ex: Mama a folosit un compot de ananas, avantaj: fructele erau deja tăiate iar sucul l-a folosit la însiropat.
     
  4. Azazel

    Azazel Barbar

    Intrebare: cum prepari carnea (muschi, cotlet, etc) sa fie frageda? Stiu ca marinatul e o solutie, dar caut ceva rapid. Fierberea prealabila cu oala sub presiune nu merge. Cam orice muschi, incalzit rapid se contracta si de aici rezulta talpa de pantof. Totusi, "pomana porcului" rurala e a naibii de frageda dar nu reusesc s-o reproduc si in mediul urban. Solutii?
     
  5. miahi

    miahi Wizzard

    Sunt două motive pentru care pomana porcului e fragedă: pentru că e foarte proaspătă, direct de pe animal, şi pentru că e carnea aleasă special să fie fragedă. Nu pui bucăţi de muşchi mari în tocană, ci căpătâie, ceafă, guşă, care au un procent mare de grăsime şi de-aia se desface carnea uşor.
     
  6. whiskas

    whiskas Chronic suicidal

    Din experiența mea, mușchiul (de port) iese foarte fraged la cuptor și fără marinare.
     
  7. war4peace

    war4peace Membru Senior

    Porc + vin + apă + ulei de măsline + cuptor = fraged. Dar, of course, durează. 2-3 ceasuri.

    De asemenea, pomana porcului durează şi ea, nu se prepară în 30 de minute.
     
  8. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Au desfiintat astia targul de la Academie. :sad: In afara de MTR si Fac. de agronomie, pe unde mai sunt targuri d'astea naturiste in weekend? In Bucuresti.
     
  9. lai

    lai 370HSSV-0773H

    Targul de la Academie a fost desfiinta de vreo 2 luni. Ai ramas in urma. Stiam ca mai exista doar la Agronomie. MTR ce e?
     
  10. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Stiu ca a fost desfiintat mai demult, dar am tot sperat ca il redeschid. Abia acum mi-a scazut nivelul de colesterol din sange si am intrat in sevraj. :smile: MTR - Muzeul Taranului Roman. Sunt cam 15 tarabe, deci n-ai de unde sa alegi. La fel si la Agronomie, tzeapa pe fata.
     
  11. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Ce preparate traditionale (din non-peste) se pot consuma in zona Clisura Dunarii? Am inteles ca slibovitza rulz pe primul loc :biggrin: , plescavita cu orez sarbesc e hit, clatite gratinate e bune. Altceva? Recomandari? :drool: Repede ca ma grabesc! :tongue:
     
  12. Neo

    Neo Motan agresif

    Just pick one (or all) but don't tell, I already hate you :biggrin:
     
  13. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Nu inteleg de ce te plangi, tocmai tu... Care poti merge oricand la Jamie sa servesti o rucola cu suc de lamaie? :biggrin:
     
  14. whiskas

    whiskas Chronic suicidal

    La Jamie treb'e rezervare cu muuuuulte luni înainte. :biggrin:
     
  15. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Geaba daca nu face plescavitza ( LINK ). :biggrin:
     
  16. L

    L factorul uman

    Stai jos, doi! 4-star users must not feed the trolls. :biggrin:
     
  17. unic

    unic Membru Senior

    Al doilea meu cheesecake copt. Nu a ieșit tocmai rău...
    IMG_0645.JPG
     
  18. dreamer

    dreamer Little Devil

    N-arata rau. Ce-ai bagat in el, ce reteta?
     
  19. unic

    unic Membru Senior

    Nu mare lucru:
    Blat - biscuiți, unt, migdale.
    Umplutură - brânză de vacă (de preferință de la mama ei, nu din cutie), o cutie de cremă mascarpone, zahăr brun, coajă de lămâie rasă, vanilie, două ouă (unii mai pun și o lingură de faină, eu nu am pus).
    Topping - zmeură congelată, decongelată și trecută prin blender.
     
  20. maxu

    maxu Membru Senior