La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

În altă ordine de idei... cake! Am avut colesterol, acu să dăm în diabet :evil: Bine... nu chiar :biggrin: Reţeta e simplă: un blat de tort (cumpărat sau făcut acasă) muuuuulte fructe(see attachment!), puteţi folosi şi compoturi iar cu sucul să însiropaţi blatul, gelatină colorată şi frişcă.

Tăiaţi blatul în două, pe prima felie de blat puneţi un rând de frişcă, apoi fructe tăiate, apoi iar frişcă, cealaltă felie de blat, apoi ornaţi cu fructe, puneţi gelatina peste fructe, apoi frişcă, câteva fructe pentru ornat şi gata! Ar trebui să obţineţi ceva asemănător cu ce vedeţi mai jos :hihi:
DSC02244.JPG

Disclaimer: Tortul din imagine was Made BY MAMA deci succes! :evil:
 
Right! My bad! Se însiropează felia de jos a blatului (nu excesiv, doar atât cât să fie ok) Ex: Mama a folosit un compot de ananas, avantaj: fructele erau deja tăiate iar sucul l-a folosit la însiropat.
 
Intrebare: cum prepari carnea (muschi, cotlet, etc) sa fie frageda? Stiu ca marinatul e o solutie, dar caut ceva rapid. Fierberea prealabila cu oala sub presiune nu merge. Cam orice muschi, incalzit rapid se contracta si de aici rezulta talpa de pantof. Totusi, "pomana porcului" rurala e a naibii de frageda dar nu reusesc s-o reproduc si in mediul urban. Solutii?
 
Sunt două motive pentru care pomana porcului e fragedă: pentru că e foarte proaspătă, direct de pe animal, şi pentru că e carnea aleasă special să fie fragedă. Nu pui bucăţi de muşchi mari în tocană, ci căpătâie, ceafă, guşă, care au un procent mare de grăsime şi de-aia se desface carnea uşor.
 
Porc + vin + apă + ulei de măsline + cuptor = fraged. Dar, of course, durează. 2-3 ceasuri.

De asemenea, pomana porcului durează şi ea, nu se prepară în 30 de minute.
 
Au desfiintat astia targul de la Academie. :sad: In afara de MTR si Fac. de agronomie, pe unde mai sunt targuri d'astea naturiste in weekend? In Bucuresti.
 
Targul de la Academie a fost desfiinta de vreo 2 luni. Ai ramas in urma. Stiam ca mai exista doar la Agronomie. MTR ce e?
 
Stiu ca a fost desfiintat mai demult, dar am tot sperat ca il redeschid. Abia acum mi-a scazut nivelul de colesterol din sange si am intrat in sevraj. :smile: MTR - Muzeul Taranului Roman. Sunt cam 15 tarabe, deci n-ai de unde sa alegi. La fel si la Agronomie, tzeapa pe fata.
 
Ce preparate traditionale (din non-peste) se pot consuma in zona Clisura Dunarii? Am inteles ca slibovitza rulz pe primul loc :biggrin: , plescavita cu orez sarbesc e hit, clatite gratinate e bune. Altceva? Recomandari? :drool: Repede ca ma grabesc! :tongue:
 
Nu inteleg de ce te plangi, tocmai tu... Care poti merge oricand la Jamie sa servesti o rucola cu suc de lamaie? :biggrin:
 
Nu mare lucru:
Blat - biscuiți, unt, migdale.
Umplutură - brânză de vacă (de preferință de la mama ei, nu din cutie), o cutie de cremă mascarpone, zahăr brun, coajă de lămâie rasă, vanilie, două ouă (unii mai pun și o lingură de faină, eu nu am pus).
Topping - zmeură congelată, decongelată și trecută prin blender.
 
Back
Top