1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Quark, Jul 30, 2004.

  1. maxu

    maxu Membru Senior

    Acuma chiar e marti. Hai sa ma dau mare cu primul meu video. Este un filmulet de nici macar 3 minute despre:
    - cum se curata un calamar si care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent
    - cat este de simplu sa gatesti un meniu foarte gustos si *aparent* scump
    - ce fel de calamari ai nevoie si unde ii gasesti, ca sa mergi sa incerci chiar diseara



    http://www.poftavinegatind.ro/de-ce-nu-recomand-calamarii-congelati/

    Bagati pareri. Apreciez mult orice comentariu.
    Multumesc,
    maxu
    06-final-1024x915.jpg

    PS: pentru doi calamari n-am dat nici pe departe cat se cere intr-un restaurant
     
  2. war4peace

    war4peace Membru Senior

    Vai, să nu vadă nevastă-mea că face infarct de poftă.
     
  3. Thor

    Thor Membru Senior

    E bun? Dpdv al aspectului nu ma impresioneaza prea mult.

    PS: Nu pot manca, sunt alergic.
     
  4. burebista

    burebista Manic Miner

    Asta ar fi o scuza buna ca sa bei in loc sa maninci. :biggrin:
     
  5. LNT

    LNT Meşter Strică-Tot

    Mofturi. :biggrin:
     
  6. Thor

    Thor Membru Senior

    Yup. Plus ca de Halloween am un costum beton, daca mananc fructe de mare inainte. :evil:
     
  7. maxu

    maxu Membru Senior

    Alergie

    Cu alergiile nu e de glumit. Acu aflu ca exista si la fructe de mare.
    Dar era sa o patesc acu doua veri. Eram la niste prieteni si am pus la cale ariprioare de curcan la cuptor cu sos de soia si miere.
    Atat doar ca exact gazda a omis un lucrusor.

    Treaba mergea frumos inainte, m-am apucat si de frigaruile de pui. Incep eu sa le dau prin sosul sus-numit pana cand aud:
    "Max... am uitat sa-ti zic. Taica-miu e alergic la miere".

    Slava Cerului ca la porc pusesem doar sare, piper si cimbru :biggrin:
    A avut si omul ce sa manance.

     
  8. miahi

    miahi Wizzard

    Io-s alergic la unele tipuri de pesti (ex: somon, pastrav), asa ca stau mai departe si de alte chestii de-astea. Acu-s intr-o zona de litoral si toata lumea ofera mariscos, io-s la cura de tacos de pui, ca asta se mai gaseste.

    Citeam acum vreo luna despre cineva care a avut o criza in avion pentru ca era alergica la creveti si se servea asa ceva in avion. Stia de alergie si nu a mancat, insa doza din aerul din avion, de la ceilalti care mancau, a fost suficienta.
     
  9. Styr

    Styr Follower of the old ways

    Ffs, io abia pot face o paparaie :biggrin:
     
  10. Thor

    Thor Membru Senior

    Am gasit pe net Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course si m-am uitat la vreo 2 episoade. Tipul e destul de dibaci, are un stil diferit fata de al lui Jamie Oliver.

    Recomand a se viziona seara la 10 cu o galeata de inghetata in brate. Sigur nu mai ramane nimic. :approve:
     
  11. war4peace

    war4peace Membru Senior

    Dacpă vrei să vezi un serial gastronomic absolut superb, recomand Chef at Home, tipul e bestial, face mâncare excelentă, explică simplu, ce mai... tot ce vrei.
     
  12. dreamer

    dreamer Little Devil

    Ma gandesc sa cumpar un ceaun serios, pentru un gulas si ceva tochituri la iarna. Ceva recomandari, surse, chestii? Ca parca n-as lua de la tigani din piete, mi-e si frica sa ma gandesc din ce sunt facute, as vrea ceva din clasica fonta, sa tina mult si bine... Thx.
     
  13. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Ceaun sau cratita de tuci? Ceaunul il pui pe foc de lemne (in general au fundul rotund), cratita pe aragaz. Cratite de tuci gasesti la Cora Lujerului mai multe modele (in jur de 100-150 Lei) sau (pentru obraz subtire Q5..Q7) la Kitchen Shop in AFI Palace, la niste preturi de-ti pica coama (cu 4 cifre).
     
    Last edited: Aug 18, 2014
  14. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    dreamer, mai important este ce pui în ceaun. Pe verificate.

    De când am inaugurat căsuța de vacanță de la țară, în week-end-uri ne relaxăm împreună cu amicii, "chiolhănind" cu grătare, frigărui și alte colesteroale. Mai deunăzi, la Carrefour, am gustat de la fătucele ce fac prezentări, bulz ciobănesc. La ceaun. Un ceaun ordinar, chinezesc, din tablă emailată. Însă conținutul era mniam, mniam! mortal. E drept, eu știam că bulzul e doar din mămăligă și brânză de burduf, dar variațiunea fătucii a întrecut așteptările. Se strânsese lume ca la urs: toți voiau să deguste. Rețeta spusă de fătucă: amestec de mămăligă, cârnați afumați, brânză de burduf și cașcaval. azi mi-am luat ceaun: tot o chinezărie de 26 de lei și vreo 8 litri, tot din tablă emailată, numai bun de săturat 3 familii, cu puradeii incluși. Vă țin la curent cu evoluția, mai ales că week-end-ul viitor îmi și sărbătoresc nevasta. O să fie show. :hihi:
     

    Attached Files:

    Last edited: Aug 18, 2014
  15. dreamer

    dreamer Little Devil

    Q, pentru foc de lemne in curte. Adica ori facem treaba serioasa ori... :wink:
    ursa, m-am uitat si eu pe diverse link-uri, insa il stiam pe nenea Q mester in tot felul de nebunii culinare, asa ca am zis ca o intrebare nu strica, daca raspunsul vine de la unul mai priceput. Cat despre ce e de pus in el, revin dupa ce il cumpar si il inaugurez si mai vedem apoi... cred ca inainte de a ajunge la gulas o sa bag o zacusca. :yeap:
     
  16. LNT

    LNT Meşter Strică-Tot

    Rasistule. :tongue:
    Ia de la tigani linistit, ca nu-i oala sub presiune sa-ti faca buf in fata. Sunt bune si alea, te uiti la ele sa nu fie cu defecte vizibile si n-ai treaba, eu am luat ceaun si tigaie pentru friptura din fonta si sunt foarte bune si acum, sparg gresia cu ele.

    Trebuie doar sa le speli bine inainte ca-s date cu vopseaua aia argintie si se ia, sa nu strici carnea daca pui direct. Sau, daca nu te deranjeaza carnea argintie... :biggrin:
     
  17. Quark

    Quark zis şi Brucan

    In zona Bucuresti, cetatenii romani de etnie rroma au prostul obicei sa "carpeasca" defectele de turnare din vasele de tuci cu... ipsos. Dupa aia dau frumos cu celebra vopsea argintie si nu se mai vede defectul (a se citi crapatura de 1cm latime). Dar la 5 minute dupa ce pui vasul pe foc, ghici ce se intampla? :zbang: Mda, asta e chiar buna de "Vase de tuci - experiente personale". :frown:

    In Metro am vazut parca niste chestii dar preturile erau destul de nesimtite. Daca mai vad pe undeva iti dau de stire.
     
    ursamajor likes this.
  18. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    Așa e. În cel mai fericit caz cârpesc defectele cu bucățele de metal. Mi s-a întâmplat cu o cratiți din care nu știam unde s-a dus uleiul când îmi făceam de mâncare.
     
  19. ursamajor

    ursamajor Toruk Makto

    Erată: lol, cratiță, evident.
     
  20. Quark

    Quark zis şi Brucan

    Deci voi spune numai atat: tocmai m-am intors din raiul ceaunelor. :biggrin: Exista! Am gasit vreo cateva zeci de modele incepand de la microceaune de 3L facute din tabla de conserva si pana la niste chestii de vreo 30L, imposibil de ridicat de catre o singura persoana, fonta masiva. Preturile sunt excelente, monstrii de 30L fiind undeva putin peste 100 Lei. :jump: Impresionante mi s-au parut ceaunele emailate din fonta masiva facute la Sighisoara, capacitate pe la 8..10L.

    Dar inainte de a va da adresa as avea de lamurit cu Dreamer niste mici problemutze legate de cabluri (interconect analogic, boxe si power). Eu intreb, el raspunde, vedem daca raspunsul e cel corect. :dracu:

    Teaser:
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 5, 2014