Întrebări pe care ni le punem de mult

jarod

Super Moderator
Şi io am auzit că 1) nu te balonezi şi/sau 2) taie din efectul alcoolului, dar eram curios ce mai zic şi alţii. :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
La explicatia cu sarea ramasa pe sticla dupa ce se topeste berea ma gandeam si eu. Probabil se foloseste bere in loc de apa tocmai pentru ca sarea se fixeaza mai bine pe sticla impreuna cu diversii compusi din bere care raman dupa evaporarea apei. In plus, sarea nu prea are cu ce sa reactioneze ca sa iasa ceva coroziv.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Probabil spuma berii ajută sarea să rămână pe sticlă până când lichidul se usucă, faţă de un amestec de apă chioară cu sare. E greu de crezut că a adăuga sare în bere poate produce un lichid la fel de puternic ca şi acidul fosforic, singurul ce atacă sticla. În plus, încă n-am văzut halbe de bere mătuite după ce vreun setilă cu gusturi mai ciudate a turnat un pic de sare în băutură :smile:
 

jarod

Super Moderator
Eu vineri am văzut prima dată pe cineva punând sare în bere şi efectul a fost mai degrabă "efervescent", adică spuma a crescut.
 

Rabbit

Nebun
După logica mea, din moment ce berea e diuretică iar sarea reţine apa în organism, sunt şanse mai mici să fii afectat de deshidratare dacă amesteci bere cu sare.
 

bausto

The year of grace, 2007
Sarea e un "tratament" anti-mahmureala tocmai pentru ca impiedica deshidratarea (intr-o anumita masura).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Prea ştiinţific. Uneori are gust mai bun cu sare. Doar bei bere pentru gust, de plăcere. Să nu-mi zică cineva că te hidratezi sau te răcoreşti mai bine cu bere decât cu apă, că atunci voi cere explicaţie ştiinţifică.
 

Rabbit

Nebun
Dimpotrivă, nu te poţi hidrata cu bere, ca de altfel cu nici o băutură cu conţinut de alcool peste un anumit prag (oricum, mult sub cei 4-5% ai berilor). Citeşte mai bine ce am scris mai sus. :smile:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Nu m-am pus să caut în tratatele de fiziologie, dar cred că berea induce diureză (prin blocarea acţiunii hormonului antidiuretic), deci tot deshidratat vei fi după ea, cu sau fără sare. Probabil că sarea reduce diureza, ergo gradul de deshidratare după consum de bere, cum spunea şi Rabbit.
 

bausto

The year of grace, 2007
Pai multi manaca sarat tocmai ca sa aiba senzatia de sete si sa poata sa bea si mai mult fara sa se forteze :smile:.
 

Spawn

Membru Senior
Când nu-ţi aminteşti ceva, e benefic să stai să-ţi storci creierii şi să descoperi singur sau procesul n-are nici-un efect pozitiv (deci poţi apela liniştit din prima la cunoştinţele altora)?
 

Gabriela

Dominion
Sugar daddy
Nu ştiu exact cum stau lucrurile dpdv medical sau psihologic, dar - din propria experienţă - aproape niciodată nu-ţi vei aminti ce voiai insistând la momentul respectiv. De regulă, asta se întâmplă mai târziu, foarte probabil când deja nu îţi mai trebuie. :biggrin:

O excepţie e atunci când reuşeşti cumva să refaci "traseul" (fie el fizic sau cognitiv) prin care ai ajuns la ideea uitată şi ţi-o reaminteşti în momentul în care te loveşti de aceeaşi situaţie.
 

lai

meh
Question:
Bvd. Unirii, partea dreapta in sensul spre Piata Alba Iulia. Dupa asa zisa cladire a bibliotecii nationale se afla un fost santier actual spatiu viran. Din ce pot sa imi dau seama s-a vrut sa se construiasca ceva imens acolo. Ce?:smile:
 
Top