Întrebări pe care ni le punem de mult

SorCerer

Membru Senior
Da Pisoi, si eu tot la sistemul din Philadelphia ma gandeam, m-am exprimat gresit :smile: acolo e parca cu 5N, 6N, 7N ... 4S, 3S, 2S... nu?
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
N 5th, N 6th etc. Acum, că mă uit pe hartă, văd că au şi câteva străzi cu E/W, dar nu multe.

Oricum, lucrul cel mai fantastic în unele oraşe mari americane nu e atât numerotarea, cât faptul că majoritatea străzilor au sens unic, alternativ. Merită să aruncaţi o privire doar la Google Map-ul Philadelphiei.

P.S. Apropo, se vede că Boston a fost construit pe vremea imperiului, că e aceeaşi varză europeană de străzi cu care suntem familiarizaţi. :smile:
 

Xllerator

Colţ Alb
Cu strazi perpendiculare si alternative ca sens mi s-a parut a fi Calarasi. Eu mi-am mincat sufletul acolo prima data, dar dupa urmatoarele vizite m-am obisnuit si chiar mi-a placut.
 

bausto

The year of grace, 2007
[...] Calarasi [...] chiar mi-a placut.
:eek:
Nu am observat sistemul asta pe-acolo. Dar cam toate orasele mici au strazile asa. Pot sa iti mai spun unul in zona... Slobozia, care are o singura strada oarecum in diagonala (mai mult o curba larga) si in rest numai parcele patrate.
 

Xllerator

Colţ Alb
Giurgiu nu este asa, de exemplu, desi este oras mic.
Am inteles ca la Calarasi este valabil pentru urbanizarea relativ noua (la fel ca si cu blocurile acelea groaznice).
 

power1style

Membru
Daca un HDD S-ATA care are 2 mufe de alimentare (cea de tip S-ATA si cea cea de tip P-ATA) este alimentat prin ambele poate sa se strice sau functioneaza normal?
Eu sunt de parere ca merge bine, dar nu vreau sa incerc.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
N-are nimic, decât poate dacă îl alimentezi de la două surse diferite. Întrebarea este, de ce ai dori să foloseşti ambele alimentări?
 

bausto

The year of grace, 2007
De obicei producatorul interzice folosirea ambelor alimentari. Cel putin asa am vazut pe eticheta unor harduri care aveau ambele tipuri de alimentare.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
S-ar putea să ai efecte interesante (as in "may you live in interesting times") şi dacă foloseşti două circuite diferite ale aceleiaşi surse, atunci când sursa are aşa ceva.
 

power1style

Membru
Nu as vrea sa folosesc si nici nu am de gand sa folosesc asa ceva. Era doar o intrebare ciudata.

Sa se foloseasca ambele surse de alimentare simultan nu prea ai de ce. Daca ar aparea ideea ca in cazul in care cade o sursa de alimentare sa fie folosita cealalta, nu este buna, ca ar aparea diferente de potential. Sunt alte metode care se folosesc pentru a rezolva aceste probleme. Cea mai simpla cred ca este un UPS cu 2 surse de alimentare.

PS: Raspund numai azi ca am fost intr-o minivacanta dupa sesiune.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Probabil pentru anticorpii anti HBc. A făcut persoana vaccin contra hepatitei B? :smile:
 

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Tot nu văd cum poate ieşi inconcludent, că se face baterie de teste, nu doar unul singur. Şi, oricum, un test e fie pozitiv, fie negativ. Inconcludent e doar unul la care a coagulat sângele până la laborator etc. :tongue:
 

takeda

not human
De ce la oameni podoaba capilara creste in continuu, pe cand la celelalte animale (inclusiv cele care nu naparlesc) blana se mentine la un nivel constant? Este o functie fara nici un folos dpdv al utilitatii (sa presupunem ca unghiile cresc pentru ca in trecut se toceau de la foraging & co, precum azi la primate).
 
Top