1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

  1. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    SorCerer, ti-am mutat intrebarea aici.
     
    Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
  2. SCViper

    SCViper Membru Senior

    @takeda: sunt tipuri diferite de par, pentru ca si noi avem pe corp par care creste pana la o anumita lungime doar. De ce avem par infinit in cap nu stiu sa-ti spun, dar astept si eu raspuns :smile:.
     
  3. Bila

    Bila Membru Senior

    Viper, care e acel par care creste doar pana la o anumita lungime? Din ce stiam (nu sunt un specialist, doar un simplu muritor) o parte din parul de pe corp are lungimea limitata prin tocire, nu prin crestere.
     
  4. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Sprancenele si genele nu prea se tocesc... cred :smile:. Si mi-e greu sa cred ca tot parul de pe maini, picioare, piept (si de pe oriunde altundeva ar mai avea lumea) se toceste perfect uniform.
     
  5. puterfixer

    puterfixer Administrator

    Avem mai mulţi foliculi de păr decât fire de păr, şi asta fiindcă foliculii produc păr în cicli de activitate-inactivitate. La un moment dat, rădăcina unui fir de păr intră în „hibernare” şi firul de păr cade. După un timp, se reactivează şi o ia de la capăt cu un fir nou. Pe corp, ciclii ăştia sunt mai rapizi, încât firul de păr nu ajunge la o lungime prea mare. Pe cap, foliculii sunt mai rezistenţi, dar intervine şi grija omului modern pentru podoaba capilară ce face posibilă o chică de invidiat.
     
  6. LNT

    LNT Meşter Strică-Tot

    Rasul in cap pentru desirea parului tine de "activarea" acelor foliculi sau e un mit urban?
     
  7. nicolin

    nicolin Membru

    Personal pot confirma ca, dupa ras, parul imi este mai des.
    Interesant este ca acum este mai ondulat, pe cand, inainte de 'operatiune', era lins.
     
  8. puterfixer

    puterfixer Administrator

    Rasul, ca tehnică, are ca efect îngroşarea firului de păr şi accelerarea creşterii (pe termen scurt). Pentru domnişoare, chestia asta e importantă, de aceea folosesc şi alte metode de epilare/depilare (înţelesuri diferite) - chimică şi mecanică. Domnii ar trebui să ştie că pentru a preveni căderea părului şi eventual apariţia calviţiei, e foarte importantă circulaţia sangvină prin capilarele pielii capului, aceasta putând fi îmbunătăţită printr-un masaj energic al scalpului de câte ori vă spălaţi pe cap. Poate la fel de important e şi stress-ul; ţineţi minte că, de câte ori înjuraţi pe cineva în trafic sau vă certaţi cu poştăşiţa, fruntea vă creşte spre ceafă cu câte o juma' de centimetru :biggrin:
     
  9. Pache

    Pache Administrator

    Asta nu poate decât să îmi aducă inevitabil aminte de un episod memorabil.
     
    Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
  10. Marius '95

    Marius '95 Membru Senior

    Si eu care credeam ca e din cauza testosteronului...
     
  11. jarod

    jarod Super Moderator

    De ce beau unii berea cu sare? Mă interesează mai degrabă o explicaţie a combinaţiei şi efectului asupra organismului decât remarci de genu` „ca să fie ei mai cool”. :tongue:
     
  12. Gabriela

    Gabriela Dominion

    Cu sare? Eu ştiam ceva de scrum de la ţigări, pentru a resimţi efectele mai rapid.

    Amestecul de bere cu sare parcă rezulta într-o soluţie corozivă care făcea geamurile opace, dar în niciun caz nu era de băut. :biggrin:
     
  13. war4peace

    war4peace Membru Senior

    You have still much to learn :smile:
    Nu ştiu dacă este vreun efect asupra organismului, tot ce ştiu e că îi dă un gust aparte. Mie îmi place gustul şi atâta tot.
     
  14. fishy

    fishy Membru Senior

    Eu stiam ca sarea taie efectul alcoolului din bere si astfel exista mai putine sanse sa te imbeti.
     
    Last edited: Jul 15, 2007
  15. puterfixer

    puterfixer Administrator

    Şi mie îmi place gustul un pic sărat. Depinde şi de bere, unele-s mai dulci, altele mai amare, nu la orice bere merge şi sare. Aşa, unii preferă să mănânce porumbul fiert cu sare, alţii cu zahăr.
     
  16. LNT

    LNT Meşter Strică-Tot

    Ne puneam unul altuia fara ca sa vedem cand ieseam la bere in liceu; nu i-am vazut niciodata efectul, desi o data am scuturat o scrumiera intr-o halba. Probabil mai mult mit decat adevar.

    :drool:
     
  17. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Trebuia sa avem toti gauri pe toate partile :biggrin:, avand in vedere ca dupa ce mananci ceva sarat si iti arde gura dupa ceva de baut, se mai intampla sa iti pice si cate o bere la mana.
     
  18. power1style

    power1style Membru

    Eu am auzit ca se pune sare in bere ca sa nu te balonezi. Cel putin asa se spune prin Cluj-Napoca.
    Prin alte zone ce se spune?
     
  19. Gabriela

    Gabriela Dominion

    bausto, variază cantităţile. :smile:

    Ce ştiam eu este o soluţie făcută dintr-un pahar de bere (~200-250ml) şi în jur de 4-5 linguri de sare de bucătărie. Iar aceasta se dă cu pensula pe sticlă pentru a o face mată (efectul se observă după o perioadă de timp, nu imediat).
     
  20. Thor

    Thor Membru Senior

    Chimic, sticla e destul de inerta si nu cred ca sunt multe substante care sa o corodeze. Sticla se matuieste prin procedee mecanice. Cred ca devine mai putin transparenta pentru ca se evapora berea si sarea nedizolvata ramane pe suprafata sa.

    In legatura cu berea cu sare, cred ca explicatia consta in gust. In mod obisnuit se manaca alune, covrigei sarati, pentru ca bautura sa "alunece" mai bine. Nu la fel se procedeaza si cu tequilla?