Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  SorCerer, ti-am mutat intrebarea aici.
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 2. SCViper

  SCViper Membru Senior Sugar daddy

  @takeda: sunt tipuri diferite de par, pentru ca si noi avem pe corp par care creste pana la o anumita lungime doar. De ce avem par infinit in cap nu stiu sa-ti spun, dar astept si eu raspuns :smile:.
   
 3. Bila

  Bila Membru Senior

  Viper, care e acel par care creste doar pana la o anumita lungime? Din ce stiam (nu sunt un specialist, doar un simplu muritor) o parte din parul de pe corp are lungimea limitata prin tocire, nu prin crestere.
   
 4. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Sprancenele si genele nu prea se tocesc... cred :smile:. Si mi-e greu sa cred ca tot parul de pe maini, picioare, piept (si de pe oriunde altundeva ar mai avea lumea) se toceste perfect uniform.
   
 5. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Avem mai mulţi foliculi de păr decât fire de păr, şi asta fiindcă foliculii produc păr în cicli de activitate-inactivitate. La un moment dat, rădăcina unui fir de păr intră în „hibernare” şi firul de păr cade. După un timp, se reactivează şi o ia de la capăt cu un fir nou. Pe corp, ciclii ăştia sunt mai rapizi, încât firul de păr nu ajunge la o lungime prea mare. Pe cap, foliculii sunt mai rezistenţi, dar intervine şi grija omului modern pentru podoaba capilară ce face posibilă o chică de invidiat.
   
 6. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Rasul in cap pentru desirea parului tine de "activarea" acelor foliculi sau e un mit urban?
   
 7. nicolin

  nicolin Membru

  Personal pot confirma ca, dupa ras, parul imi este mai des.
  Interesant este ca acum este mai ondulat, pe cand, inainte de 'operatiune', era lins.
   
 8. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Rasul, ca tehnică, are ca efect îngroşarea firului de păr şi accelerarea creşterii (pe termen scurt). Pentru domnişoare, chestia asta e importantă, de aceea folosesc şi alte metode de epilare/depilare (înţelesuri diferite) - chimică şi mecanică. Domnii ar trebui să ştie că pentru a preveni căderea părului şi eventual apariţia calviţiei, e foarte importantă circulaţia sangvină prin capilarele pielii capului, aceasta putând fi îmbunătăţită printr-un masaj energic al scalpului de câte ori vă spălaţi pe cap. Poate la fel de important e şi stress-ul; ţineţi minte că, de câte ori înjuraţi pe cineva în trafic sau vă certaţi cu poştăşiţa, fruntea vă creşte spre ceafă cu câte o juma' de centimetru :biggrin:
   
 9. Pache

  Pache Administrator Sugar daddy

  Asta nu poate decât să îmi aducă inevitabil aminte de un episod memorabil.
   
  Last edited by a moderator: Feb 16, 2016
 10. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Si eu care credeam ca e din cauza testosteronului...
   
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  De ce beau unii berea cu sare? Mă interesează mai degrabă o explicaţie a combinaţiei şi efectului asupra organismului decât remarci de genu` „ca să fie ei mai cool”. :tongue:
   
 12. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  Cu sare? Eu ştiam ceva de scrum de la ţigări, pentru a resimţi efectele mai rapid.

  Amestecul de bere cu sare parcă rezulta într-o soluţie corozivă care făcea geamurile opace, dar în niciun caz nu era de băut. :biggrin:
   
 13. war4peace

  war4peace Membru Senior

  You have still much to learn :smile:
  Nu ştiu dacă este vreun efect asupra organismului, tot ce ştiu e că îi dă un gust aparte. Mie îmi place gustul şi atâta tot.
   
 14. fishy

  fishy Membru Senior

  Eu stiam ca sarea taie efectul alcoolului din bere si astfel exista mai putine sanse sa te imbeti.
   
  Last edited: Jul 15, 2007
 15. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Şi mie îmi place gustul un pic sărat. Depinde şi de bere, unele-s mai dulci, altele mai amare, nu la orice bere merge şi sare. Aşa, unii preferă să mănânce porumbul fiert cu sare, alţii cu zahăr.
   
 16. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Ne puneam unul altuia fara ca sa vedem cand ieseam la bere in liceu; nu i-am vazut niciodata efectul, desi o data am scuturat o scrumiera intr-o halba. Probabil mai mult mit decat adevar.

  :drool:
   
 17. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Trebuia sa avem toti gauri pe toate partile :biggrin:, avand in vedere ca dupa ce mananci ceva sarat si iti arde gura dupa ceva de baut, se mai intampla sa iti pice si cate o bere la mana.
   
 18. power1style

  power1style Membru

  Eu am auzit ca se pune sare in bere ca sa nu te balonezi. Cel putin asa se spune prin Cluj-Napoca.
  Prin alte zone ce se spune?
   
 19. Gabriela

  Gabriela Dominion Sugar daddy

  bausto, variază cantităţile. :smile:

  Ce ştiam eu este o soluţie făcută dintr-un pahar de bere (~200-250ml) şi în jur de 4-5 linguri de sare de bucătărie. Iar aceasta se dă cu pensula pe sticlă pentru a o face mată (efectul se observă după o perioadă de timp, nu imediat).
   
 20. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Chimic, sticla e destul de inerta si nu cred ca sunt multe substante care sa o corodeze. Sticla se matuieste prin procedee mecanice. Cred ca devine mai putin transparenta pentru ca se evapora berea si sarea nedizolvata ramane pe suprafata sa.

  In legatura cu berea cu sare, cred ca explicatia consta in gust. In mod obisnuit se manaca alune, covrigei sarati, pentru ca bautura sa "alunece" mai bine. Nu la fel se procedeaza si cu tequilla?
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice