Întrebări pe care ni le punem de mult

@takeda: sunt tipuri diferite de par, pentru ca si noi avem pe corp par care creste pana la o anumita lungime doar. De ce avem par infinit in cap nu stiu sa-ti spun, dar astept si eu raspuns :smile:.
 
Viper, care e acel par care creste doar pana la o anumita lungime? Din ce stiam (nu sunt un specialist, doar un simplu muritor) o parte din parul de pe corp are lungimea limitata prin tocire, nu prin crestere.
 
Sprancenele si genele nu prea se tocesc... cred :smile:. Si mi-e greu sa cred ca tot parul de pe maini, picioare, piept (si de pe oriunde altundeva ar mai avea lumea) se toceste perfect uniform.
 
Avem mai mulţi foliculi de păr decât fire de păr, şi asta fiindcă foliculii produc păr în cicli de activitate-inactivitate. La un moment dat, rădăcina unui fir de păr intră în „hibernare” şi firul de păr cade. După un timp, se reactivează şi o ia de la capăt cu un fir nou. Pe corp, ciclii ăştia sunt mai rapizi, încât firul de păr nu ajunge la o lungime prea mare. Pe cap, foliculii sunt mai rezistenţi, dar intervine şi grija omului modern pentru podoaba capilară ce face posibilă o chică de invidiat.
 
Rasul in cap pentru desirea parului tine de "activarea" acelor foliculi sau e un mit urban?
 
Personal pot confirma ca, dupa ras, parul imi este mai des.
Interesant este ca acum este mai ondulat, pe cand, inainte de 'operatiune', era lins.
 
Rasul, ca tehnică, are ca efect îngroşarea firului de păr şi accelerarea creşterii (pe termen scurt). Pentru domnişoare, chestia asta e importantă, de aceea folosesc şi alte metode de epilare/depilare (înţelesuri diferite) - chimică şi mecanică. Domnii ar trebui să ştie că pentru a preveni căderea părului şi eventual apariţia calviţiei, e foarte importantă circulaţia sangvină prin capilarele pielii capului, aceasta putând fi îmbunătăţită printr-un masaj energic al scalpului de câte ori vă spălaţi pe cap. Poate la fel de important e şi stress-ul; ţineţi minte că, de câte ori înjuraţi pe cineva în trafic sau vă certaţi cu poştăşiţa, fruntea vă creşte spre ceafă cu câte o juma' de centimetru :biggrin:
 
De ce beau unii berea cu sare? Mă interesează mai degrabă o explicaţie a combinaţiei şi efectului asupra organismului decât remarci de genu` „ca să fie ei mai cool”. :tongue:
 
Cu sare? Eu ştiam ceva de scrum de la ţigări, pentru a resimţi efectele mai rapid.

Amestecul de bere cu sare parcă rezulta într-o soluţie corozivă care făcea geamurile opace, dar în niciun caz nu era de băut. :biggrin:
 
You have still much to learn :smile:
Nu ştiu dacă este vreun efect asupra organismului, tot ce ştiu e că îi dă un gust aparte. Mie îmi place gustul şi atâta tot.
 
Eu stiam ca sarea taie efectul alcoolului din bere si astfel exista mai putine sanse sa te imbeti.
 
Last edited:
Şi mie îmi place gustul un pic sărat. Depinde şi de bere, unele-s mai dulci, altele mai amare, nu la orice bere merge şi sare. Aşa, unii preferă să mănânce porumbul fiert cu sare, alţii cu zahăr.
 
Amestecul de bere cu sare parcă rezulta într-o soluţie corozivă care făcea geamurile opace, dar în niciun caz nu era de băut. :biggrin:
Trebuia sa avem toti gauri pe toate partile :biggrin:, avand in vedere ca dupa ce mananci ceva sarat si iti arde gura dupa ceva de baut, se mai intampla sa iti pice si cate o bere la mana.
 
bausto, variază cantităţile. :smile:

Ce ştiam eu este o soluţie făcută dintr-un pahar de bere (~200-250ml) şi în jur de 4-5 linguri de sare de bucătărie. Iar aceasta se dă cu pensula pe sticlă pentru a o face mată (efectul se observă după o perioadă de timp, nu imediat).
 
Chimic, sticla e destul de inerta si nu cred ca sunt multe substante care sa o corodeze. Sticla se matuieste prin procedee mecanice. Cred ca devine mai putin transparenta pentru ca se evapora berea si sarea nedizolvata ramane pe suprafata sa.

In legatura cu berea cu sare, cred ca explicatia consta in gust. In mod obisnuit se manaca alune, covrigei sarati, pentru ca bautura sa "alunece" mai bine. Nu la fel se procedeaza si cu tequilla?
 
Back
Top