Galaxy 8600GTS isi schimba turatia in functie de temperatura dar nu am putut vedea cate RPM are cu nici un program, am masurat doar ochiometric si diferenta era maricica. Oricum nu conteaza prea tare, ventilatorul ala stock are un zgomot de fond enervant la orice turatie...Placile video bazate pe 8600 suporta monitorizarea turatiei ventilatorului? Au senzor de temperatura care sa controleze turatia? Ce am gasit cu Google spune ca nu, dar nu era o sursa de incredere.
Am inceput, si din alte motive, sa maresc aportul de calciu si vitamine in organism...
Galaxy 8600GTS isi schimba turatia in functie de temperatura dar nu am putut vedea cate RPM are cu nici un program, am masurat doar ochiometric si diferenta era maricica. Oricum nu conteaza prea tare, ventilatorul ala stock are un zgomot de fond enervant la orice turatie...
"In electronics, thermocouples are a widely used type of temperature sensor and can also be used as a means to convert thermal potential difference into electric potential difference."
"In 1821, the German-Estonian physicist Thomas Johann Seebeck discovered that when any conductor (such as a metal) is subjected to a thermal gradient, it will generate a voltage."