Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Eu cred că în dinamica unui accident de circulaţie, cu forţe destul de mari implicate, tărtăcuţa umană se comportă ca un ou, chiar dacă craniul e destul de rezistent, în general. "Coaja oului" e bine să fie protejată, chiar dacă numai parţial, raportat la suprafaţa lui totală. Aşa încât nu cred că acele căşti sunt inutile. La fel se credea odată despre centurile de siguranţă, ba chiar că sunt mortale (ceea ce e parţial adevărat, dar numai în accidente cu incendii sau plonjări în apă).
   
 2. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Eu am vazut mai multe diesel-uri 'date pe ulei' din cauza mersului la consum (<1500rpm, lagarele turbinei se uzeaza prematur si motorul incepe sa scoata fum gros pentru ca arde si ulei), decat Otto deselate de ture multe (bine, daca esti retard si o tii doar in limitare, cel mai destept cedeaza primul).
   
 3. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Cine ţi-a spus că mersul la consum înseamnă <1500?
  Deja am început să văd prin Iaşi Loganuri diesel care scot fum... nu încă la modul grav dar totuşi scot. Probabil tot din cauza mersului subturat. Mi se pare o aiureală, reduci consumul la carburant dar termini motorul, unde-i câştigul că sincer eu nu-l văd?
   
 4. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Motorul il schimbi oricum, odata cu restul masinii care se cam face praf pe drumurile noastre. Masinile din ziua de azi nu mai merg 20+ ani la fel ca cele din anii '70. Dupa 5-8 ani, gata. La fier vechi!
   
 5. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Pe nimeni nu m-a anuntat nimeni de asta, dar asa merg toti taximetristii si foarte multi alti soferi (in special posesorii de TDI si dCi). Marturie sta fumul gros si negru lasat in urma in rarele ocazii cand accelereaza.
   
 6. radul

  radul Membru Senior Sugar daddy

  Cred ca maniera asta de a conduce e data mai mult de nepricepere, decat de economie.
  TDI urile fac ca masina sa inainteze in orice regim de turatie si de aici intervine si senzatia ca nu ai nevoie sa schimbi vitezele.
   
 7. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Acele ocazii sunt concomitente cu motorina proasta, uneori plimbata aiurea prin canistre de la tiristi. Multa parafina este si ea de folos. A se tine cont ca uleiul scoate fum albastru si nu negru. La acestea mai se combina si atmosfera plina de praf (dieselul are evacuarea in jos in general si mai matura si praf de care avem din belsug noi in .ro).
  Este adevarat ca mersul "la consum" la 1500RPM (portiunea de consum minim se afla cam intre 1500 si 2000RPM) nu este benefic turbinei si unui motor construit sa functioneze cu aportul constant al turbinei si nu doar ocazional, scurt si subit.
   
 8. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Eu prefer sa tin motorul undeva la 1800-2200 rpm - adica suficient cat sa isi faca simtita prezenta turbina in caz ca e nevoie sa o calci, in schimb am amici care nu se sfiaza sa mearga cu el la 3000-4000 rpm, dupa care se intreaba de ce consuma 9-10%.
   
 9. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Vrei să spui nu se sfiesc, nu? :wink:
   
 10. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Greseala mea. :goofy:
   
 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

 12. bausto

  bausto The year of grace, 2007

  Erau acum cativa ani niste competitii/expozitii de astfel de demo-uri 3D cu dimensiunea de 96k. De fapt cam asta era si denumirea lor: "96k [something]". :smile:

  L.E. Acum ca am deschis animatia de mai sus progress bar-ul ala este absolut identic cu ce am vazut in respectivele demo-uri acum cativa ani. Deci probabil asta e evolutia. Ceva mai multi kb, ceva mai multa calitate/cantitate.

  P.S. Nici o alerta de virus dar, dupa cum spune si miahi mai jos, cu siguranta exe-ul e packed si sunt sanse sa fie detectat ca virus.
   
 13. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Mie ESET-ul mi-a zis ca rar-ul ala din downloads are un virus.
   
 14. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ţi-a zis exact ce virus? Progrămelele astea folosesc compresie de exe, care e de obicei folosită de viruşi, probabil a făcut vreun pattern match pe o semnătură.
   
 15. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Care RAR? Eu am găsit un ZIP și nici un virus până acum.
   
 16. _~_

  _~_ Membru

  Tot aștia au facut .kkrieger. Un joc 3D in 97kB.
   
 17. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  La mine Avast nu a comentat nimic, dar programelul crapa la orice tentativa de rulare.
   
 18. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Sunt impresionat. :smile: Stiam ca exista asa ceva, dar nu vazusem pana acum.
   
 19. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Zip, mi scusi. Win32/statik
   
 20. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Merge şi pe Win 98. :biggrin:
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice