Band of Brothers (2001) e într-adevăr excelent, și surprinde foarte bine violența războiului și camaraderia soldaților - cel puțin asta am înțeles eu. Scena parașutării în Normandia e incredibil de realistă, de la primele salve de artilerie în depărtare, la emoțiile oamenilor, la intensificarea focurilor odată cu apropierea de DZ și saltul propriu-zis. Bastogne e un alt moment excelent, cu brazii distruși de artilerie, zăpada înroșită de sînge și deznădejdea soldaților.
Dpmdv, filmul are două probleme minore, care, mă rog, nu țin de film în sine - prea multe personaje, pe deasupra înlocuite periodic, ceea ce face destul de greu să te atașezi de cineva, și acțiunea ușor anticlimatică, în sensul că, după Bastogne, evenimentele prezentate sînt de mai mică amploare/intensitate decît cele anterioare. Dar, per total, excelent.
(Miniseriile mi se par, în general, compromisul ideal între un film de 2 ore, care poate nu apucă să abordeze toate elementele dorite, și un serial, care diluează prea mult respectivele elemente.)