Cică pont de la niște bucătari mai celebri: cele mai bune roșii sunt alea culese coapte, dezpielițate și puse în conservă de roșii întregi.Bulionul de rosii. Are zahar la greu! Am reusit sa-l inlocuiesc cu o chestie de-i zice "Rosii pasate".
Cică pont de la niște bucătari mai celebri: cele mai bune roșii sunt alea culese coapte, dezpielițate și puse în conservă de roșii întregi.Bulionul de rosii. Are zahar la greu! Am reusit sa-l inlocuiesc cu o chestie de-i zice "Rosii pasate".
Useless. Trebuie si fara: paine / cartofi / malai / orez / gris / paste / arpacas / fulgi de ovaz si restul de cereale expandate / pufuletzi / germeni de grau / etc... Intelegi tu.Deci de azi nu mai mănânc dulciuri. Going cold turkey! Whish me luck. Dacă voi fi mai cranky zilele astea, stați liniștiți, nu e sevraj, așa sunt eu.
Păi nu vreau să slăbesc (am 80kg la 1.83m), doar vreau să nu (mai) mănânc dulciuri in prostie.Useless. Trebuie si fara: paine / cartofi / malai / orez / gris / paste / arpacas / fulgi de ovaz si restul de cereale expandate / pufuletzi / germeni de grau / etc... Intelegi tu.
1. Am scris cu o pagina in urma destul de clar: tranzit intestinal mult mai bun, scad riscul multor boli (cancer de colon, colesterol, diabet, etc. etc.), absorbtia glucidelor mai "corecta.
2. Exista glucide care se absorb repede si glucide care se absorb lent. Pe deasupra unele sunt surse de vitamine (necesare sanatatii, ex. fructe si legume) si altele nu (ex. zahar alb rafinat, care e practic 100% calorii pure, fara alta valoare nutritionala). Cauta pe net high GI vs low GI (glicemic index) carbohydrates. In termeni populari: glucidele rapide sunt absorbite repede in intestin, ajung imediat in sange, organismul e obligat sa reactioneze foarte rapid, pe termen lung poate duce la diabet (si alte chestii, gen alzheimer, care e diabet de tip 3 conform clasificarilor moderne). Cele lente nu produc asemenea probleme, sau riscul e mult mai scazut.
3. I'm going to ask you to Google this one, sau chiar https://scholar.google.ro/ Sunt studii, asta se intampla.
4. O sa spun aici ca modul in care reactioneaza organismul la cele metabolizate din alimente, dar poate te ajuta Neo cu mai multe informatii pentru ca eu nu stiu sigur. Sau Google din nou.
Fara fibre stomacul o ia razna in timp.
Dar fibre se gasesc cam in orice, in special in legumele mai tari, asa ca nu e chiar panica.
Mai, cu regimul asta inceput de luni dimineata, mancat orice la greu dar fara pic de carbohidrati, in dimineata asta s-a constatat -1kg. Ca fibre s-au consumat salata, ridichi (la greu) si kiwi (vitamine). Bun.
Ketosis e irelevant. Scopul nu e să fii în ketosis. (Cetoză în limba română.) Ketosis este un proces de adaptare metabolică. Pe măsură ce beta-oxidarea devine mai eficientă, nevoiea de cetone scade. Cetone în urină înseamnă doar că sînt produse aiurea de corp, nefolosite și eliminate. Ergo, risipă.Irelevant. Şi eu "slăbesc" de multe ori, depinde cât de mult şi eficient golesc maţu'. Sau poa' să fie o deshidratare de moment.
Există teste la farmacie pentru a vedea dacă eşti în cetoză. Dacă da, eşti pe calea bună.
Încerc cu greu să nu mă leg de „Cu grăsimi, fără excese”. De unde-ți iei energia zilnică, dacă glucide nu, lipide nu? Proteinele sînt foarte ineficiente din punct de vedere al aportului energetic. Plus că ele sînt esențiale pentru altceva, nu pentru energie.Deci io ketodietam parțial, și doar nu știam cum îi zice? Empiric am descoperit că cel mai bine mă simt cu păscut o salată mare sau legume la grătar/wok + ceva cărniță ușoară (poate niște pui la wok sau la cuptor, simplu, cu condimente sau ținut înainte o zi la „murat” în lapte sau zeamă de lămâie sau sos de soia sau altele). Cu grăsimi, fără excese, da' cu câte un bidon de 5 kile de ulei de măsline extravirgin pe an, și cam cu juma' de pachet de unt pe lună, fără mizerii „fat free”/„low fat”. Iar ca fructe, citricele-s în top, kiwi în slow juicer e demențial (și apoi molfăi pulpa și te întrebi de ce naiba te-ai mai chinuit cu juicerul dacă oricum mănânci totul ), pe când banane poftesc poate una la două luni.
Ce n-am făcut încă pentru a mă potrivi strict în keto e că n-am eliminat complet chestiile dulci ocazionale - și da, it is a major PITA să găsești chestii de cumpărat care să NU aibă zahăr adăugat. Îmi amintesc ce spume am făcut în MegaImage când, la raionul de produse Eco/Bio, am găsit niște marmeladă de fructe; oricare borcan de la raionul non-Eco/Bio avea 50% zahăr, asta Eco/Bio avea 65%.
A, mai e și asta o treabă - am învățat să-mi ascult organismul și, când mi-e poftă de o chestie, înseamnă că am o carență de ceva și chestia aia e necesară. Gen, uneori mi-e poftă de ouă, după ce n-am mai mâncat o vreme; mănânc unul și iar n-am treabă. Dar pot fi lucruri mai ciudate: poftă de nuci, poftă de oțet sau murături în oțet, poftă de sfeclă roșie... Și nu-s pofte în înțelesul gurmandului, care mănâncă pentru că-i place gustul; mâncatul e o necesitate fiziologică, mai important e să fie echilibrat și abia apoi să fie și bun la gust.
Am încercat eu două săptămâni și m-am îngrășat 3kg. Sunt jeguri penale și nici nu țin de foame, mi se lungiseră urechile la finele cutiei.
Niciodată. Retenția de apă este un mit dacă nu ai probleme gen insuficiență cardiacă sau insuficiență renală sau insuficiență hepatică.
Ce vezi la TV, culturiștii ăia ripped nu beau apă 3 zile înainte de concurs ca să pară mai "fit", rezultatul este că de obicei își bulesc organele interne. Dacă ești puțin pufos nu este retenție de apă, ești gras, dar și când slăbești pufoșenia se păstrează, nu trebuie să fii oțel forjat chiar și după sală
Bine ai venit: e zahăr (în variate forme) în (aproape) orice.Deja am inceput sa feresc niste tzepe grosolane, care ar anula tot efortul cu keto:
- Bulionul de rosii. Are zahar la greu! Am reusit sa-l inlocuiesc cu o chestie de-i zice "Rosii pasate".
- Atragatorii cremwursti / parizere din piept de pui / porc. Contin amidon si soia la greu.
- Carnatii din magazin: majoritatea au "proteina vegetala" aka soia.
- Despre cascaval si "branza" deja am amintit pe alt topic.
- Multe chestii cremoase sunt indoite cu gris. Deci Pa.
Sunt in dubiu cu glutamatul de sodiu si ce efect ar putea sa produca la dieta. Daca trebuie rejectat, pai atunci mancam petale de trandafir, ca tot ce e e in comert are glutamat la greu.
That's low.Mint ăia acolo, mint și eu.
Îmi pare rău că mă repet într-un mod enervant:
- De ce fibrele sînt esențiale, mai ales în contextul unei alimentații foarte scăzute în glucide? M-am uitat la articolul ăla, da' nu văd care este alimentația, nu văd un RCT, nimic.
- De ce unele glucide sînt bune și altele nu, în condițiile în care organismul metabolizează (aproape) exclusiv glucoză și fructoză?
- De ce grăsimile saturate product ateroscleroză?
- E vreo diferență între glucoza produsă la cerere (spre exemplu, doar pentru hematii și pentru țesuturile cerebrale care au nevoie) prin gluconeogeneză și cea produsă prin metabolizarea zaharurilor și amidonurilor?
Atherosclerosis (also known as arteriosclerotic vascular disease or ASVD) is a specific form of arteriosclerosis in which an artery-wall thickens as a result of invasion and accumulation of white blood cells (WBCs) (foam cell) and proliferation of intimal-smooth-muscle cell creating an atheromatous (fibrofatty) plaque.[1]
The accumulation of the white blood cells is termed "fatty streaks" early on because of the appearance being similar to that of marbled steak. These accumulations contain both living, active WBCs (producing inflammation) and remnants of dead cells, including cholesterol and triglycerides.
Lesser or uncertain[edit]
The following factors are of relatively lesser importance, are uncertain or unquantified:
- Being of South Asian ethnicity may confer an elevated risk factor for cardiovascular disease.[34][35]
- Obesity[23] (in particular central obesity, also referred to as abdominal or male-type obesity) +
- Hypercoagulability[36][37][38]
- Postmenopausal estrogen deficiency[23]
- High intake of saturated fat (may raise total and LDL cholesterol)[39]
- Intake of trans fat (may raise total and LDL cholesterol while lowering HDL cholesterol)[23][40]
- High carbohydrate intake[23]
- Elevated serum levels of triglycerides +
- Elevated serum levels of homocysteine
- Elevated serum levels of uric acid (also responsible for gout)
- Elevated serum fibrinogen concentrations
- Elevated serum lipoprotein(a) concentrations[23]
- Chronic systemic inflammation as reflected by upper normal WBC concentrations, elevated hs-CRP and many other blood chemistry markers, most only research level at present, not clinically done.[41]
- Elevated serum insulin levels +[42]
- Short sleep duration[43]
- Chlamydia pneumoniae infection[23]
- PM2.5 air pollution, fine particulates less than 2.5 µm in diameter, have been associated with thickening of the carotid artery.[44][45]
- Systemic inflammation / autoimmune connective tissue disease like rheumatoid arthritis and lupus.[46][47]