Fără grăsimi

Erm sigur, și fazele lunii contează. Prea multe detalii, discutam de persoane sănătoase, nu cu probleme medicale (gen tiroidă, diaree) sau chestii total neimportante (ticuri).

Nu vorbim de fazele lunii, vorbim de studii care au fost facute pe diferentele dintre persoane sanatoase. Sunte diferente semnificative totusi, care trebuie luate in calcul. Diferente de pana la 350 de calorii pe zi doar pentru "fidgeting" (persoane nelinistite, nu neaparat doar cu un tic nervos), ceea ce este imens. Adaugi diferentele dintre activitatea tiroidei, flora intestinala, preferintele pentru mancaruri crude sau gatite, tipul de calorii ingerate (proteinele, carbohidrati lenti sau rapizi, fibre) si se aduna si mai mult.

http://www.nytimes.com/2005/01/28/h...dget-and-biology-may-be-why-a-study-says.html
https://www.newscientist.com/article/dn11998-fidgeting-gene-found-for-weight-loss/


Problema dressingurilor pentru salate nu sunt musai grăsimile (care-s din cele nesănătoase), cât zahărul. Vezi cât zahăr au jegurile alea :smile:

Absolut corect, dar sunt si dressinguri cu mult ulei.

Nu prea este. Depinde de ce mănânci, dar în general noi digerăm foarte prost anumite lucruri (ca anumite vegetale și fibre, lapte).

Digeram prost anumite lucruri, e corect, dar in cazul multor alimente este energia pe care o consuma organismul pentru a extrage caloriile, nu faptul ca le lasa acolo si pleaca mai departe. De exemplu proteinele, legumele crude, etc. Fibrele nu sunt calorii, deci nu despre ele vorbim, ele au un rol extrem de important in digestie, dar diferit.


Din pacate nu pot sa gasesc acum vreun articol despre lapte, chiar as vrea sa stiu cum functioneaza digestia laptelui la adulti si mai ales la cei cu variate grade de intoleranta la lactoza. Poti sa ma ajuti cu vreun link?


La keto serios nu renunți la legume sau la fructe, renunți la anumite fructe foarte bogate în zaharuri cum ar fi strugurii sau bananele. Salatele (cu o linguriță de ulei de măsline și un lime pe post de dressing) sunt minim trei pe zi.

Nu știu unde ai găsit tu model de keto, dar din ce scrii aici ai citit unde nu trebuie :smile:

Ai dreptate, my bad. Eu facusem niste cercetari pe dieta ketogenica, dar acum imi dau seama ca tu nu esti pe o dieta strict ketogenica ci pe una mai blanda, o low carb diet, care nu are intradevar probleme cu vitaminele si este din cate stiu eu destul de sanatoasa. O sa mai citesc despre asta, dietele de genul asta m-au fascinat dintotdeauna.
 
Cică nu am permisiuni să dau like lui Q, wtf?
Eu nu sunt pe dietă, am voie orice :biggrin:
L.E. am putut, cred că edita postul.
 
Last edited:
Nu sunt cam putine fibre? :frown: Totusi nu suntem carnivore, care au mațul subtire de 2m lungime... :frown:

Asta e, e cam gutoasă dieta asta.
Postul negru (de fapt, cu apă) pare mai OK. Cetoza se instalează imediat și grăsimile dispar cu atât mai rapid cu cât e animalul mai mare. :hihi:

Ursa, ce vrei de fapt sa zici, că nu mă prind.

Care parte n-o pricepi?
Îi răspundeam lui Quark. De pildă, pentru cei ce au deja acidul uric crescut, un regim bazat pe cărnet nu face bine deloc.
Iar despre postul cu apă, urmărește documentarul, nu e pierdere de timp, crede-mă.
 
Atata timp cat esti o persoana sanatoasa, sunt de parere ca cel mai indicat e sa faci sport si in functie de metabolism sa ai mai multa grija la ce mananci. Atat.
Tipul de sport depinde de cat de gras esti si ce posibilitati ai, dar ai de unde sa alegi. Cel mai bine se ard grasimi printr-un antrenament aerob de exemplu, adica alergat usor, mers mai rapid, cycling usor.
Dietele nu le suport, sunt gurmand si nu-mi place sa ma abtin de la mancare.
 
Revenind: bere? Vin rosu sec? Palinca? Da sau ba.
Bere ba. :frown:
Vin rosu da.
Palinca da. Si alte tarii pure, fara zahar adaugat in proces.
Mai scap la cate o bere din cand in cand (putine lucruri in viata asta sunt mai bune decat o bere rece), insa vinul rosu e de baza. Fara insa a exagera, nu in fiecare seara si nu mai mult de 1 pahar.
 
Oleaginoase? Adica seminte de dovleac / floarea-soarelui, alune, nuci, caju, fistic, etc...? Sunt f. bune pt digestie, au si minerale++. Cred ca sunt ok. Neo!!!
 
Da, nucile și semințele sunt foarte bune. Caju, în cantitate redusă că are ceva dulceață. :wink:
 
BTW. Am undeva prin biblioteca o mare lucrare de-a lu' Mincu. Tin minte ca are zeci de pagini cu tabele, cate proteine / lipide / glucide au diverse alimente. O sa dau un ochi dupa continutul de glucide. Mai ales in cazul fructelor.
 
Sunt atâtea calculatoare online de așa ceva. Dar niciunul nu m-a determinat să mă las de dulciuri. :hihi:
 
Din cate stiu eu nucile sunt printre cele mai sanatoase, seminte de floarea soarelui, dovleac, sunt o caruta de articole pe net cu "healthiest nuts and seeds". In general nuci si seminte = bun, atata timp cat tineti minte faptul ca alunele sunt o leguma si nu sunt atat de sanatoase ca si restul.
 
Oleaginoase? Adica seminte de dovleac / floarea-soarelui, alune, nuci, caju, fistic, etc...? Sunt f. bune pt digestie, au si minerale++. Cred ca sunt ok. Neo!!!

Migdale, fistic, semințe de dovleac şi de floarea soarelui - cât poți.

Alune mai puțin, caju la fel.


 
Bun. T0-1 (pregatiri pentru zilele urmatoare): mancare de masline cu piept de pui, mancare de ciuperci cu piept de pui.
Probleme de solutionat:
- La mancarea de ciuperci, cum naiba sa o leg fara faina... :frown:
- La mancarea de masline, trebuie sa inlocuiesc bulionul cu altceva de rosii. Pentru ca 100g de bulion contin 21 de grame de glucide, din care 17g zaharuri (conform etichetei de pe borcan). :zbang:

Pentru mine o sa fac niste subereci. Aluatul prajit in baie de ulei imi prieste. Sa moara de pofta aia care tin regim. :biggrin:

LE1: Gasit rosii pasate, 4g glucide (din care 0.5g zaharuri) la 100g. Mai putin nu cred ca exista).
 
Alunele și nucile se digeră o idee mai bine dacă le lași de seara înmuiate în apă.

http://www.myfitnesspal.com/ mi se pare foarte OK pe partea de numărat calorii și alte elemente, poți să îți adaugi tu propriile produse.

E destul de anevoios să îl folosești tot timpul, dar ca să verifici din când în când ce mănânci, și să te înveți cu verificarea etichetelor, și cam câte calorii conține un produs, e OK.
 
Io tot nu am înțeles de ce grăsimile sature sînt nașpa (pe orice fel de termen, lung sau scurt).

Iar n-am mai înțeles de ce fibrele sînt necesare. E musai să mănînci hîrtie ca să ai după ce să tragi apa...?

Vitamine hidrosolubile (explic mai jos despre cum se pupă cu keto): B1 (porc, ouă, ficat), B2 (lactate), B3 (carne, pește, ouă), B5 (carne, avocado), B6 (carne), B7 (gălbenuș crud de ou, ficat, zarzavaturi), B9 (zarzavaturi, ficat), B12 (carne, pui, pește, ouă, lapte), C (fructe și legume, ficat), A (ficat, zarzavaturi, pește, lapte), D (pește, ouă, ficat), E (fructe și legume, nuci și semințe), K (zarzavaturi, gălbenuș de ou, ficat).

Singurele două probleme sînt vitamina C și E: pentru C, sînt legume, fructe și zarzavaturi care nu sînt bogate în glucide (deci le mănînc), iar pentru E se rezolvă cu ulei de măsline, unt și avocado.

Nucile sînt foarte bogate în omega-6, care nu ajută deloc la balansarea raportului omega-3:eek:mega-6 din alimentație (cîți mănîncă somon sau alt pește gras de trei ori pe săptămînă)? Nu, conversia de la ALA la DHA/EPA e extrem de ineficientă în organism ca s-o arzi cu semințe.

Eu mănînc așa: evit pe cît pot orice formă de glucide (de fibre nu-mi pasă, dar nu sînt o țintă), încerc ~ 100g proteine pe zi (aici e complicat rău, nu m-am lămurit exact cît, studiile sînt contradictorii sau neclare), iar restul grăsime (MUFA sau saturate, PUFA mai puțin). Cîteva exemple: ouă, carne cît mai grasă, pește cît mai gras, lactate (fără lapte/iaurt, multe glucide la suta de grame), ouă, salate verzi cu mult ulei de măsline extravirgin, macadamia, unt cu lingurița, avocado, zarzavaturi și niște legume cu cît mai puține glucide, fructe nu (mai puțin roșii și avocado). Ciocolată neagră (minim 85% cacao) cu moderație. Nu beau alcool sau cafea, dar beau multe infuzii de plante (nu din planta de ceai). În principiu, dacă n-are glucide sau omega-6 în cantități mari.

În continuare sînt nelămurit: de ce sînt glucidele (inclusiv fibrele) esențiale? De ce sînt grăsimile (în afară de cele nesaturate, unde cred că e evident pentru toată lumea) nesănătoase pe termen lung sau scurt?
 
Back
Top