Discutii despre UPS-uri

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Eu am luat acum vreo 2 luni un UPS Intex, de centrala termica, din ala cu baterie externa. Am pus o baterie Rombat la el si l-am instalat la parinti. Weekend-ul asta cand am fost la ei - supriza - nu mergea. Se pare ca dupa ce am plecat eu, n-a mers deloc.
Din nefericire la garantie nu pot sa-l duc. Sigiliul pus intr-un loc foarte expus s-a rupt intre timp.
Nu pare ars, dar nici de pornit nu porneste.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Din câte am înțeles UPS-urile "pentru centrală termică" sunt în general proaste, nu prea rezistente. Ceea ce e interesant, având în vedere că problema e la centrale cu lemne, unde îți trebuie unul ca să nu-ți crape centrala.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Pai la astia lead-acid le creste rezistenta interna cand se duc. Fara sarcina iti masoara ca unul incarcat (tensiunea pe el e ok), dar daca ii pui pe o sarcina le pica imediat tensiunea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Am încercat să măsor chiar când face UPS-ul testele, dar nu mi-a ieșit, decide foarte rapid că e testul picat; anyway, le-am dat la reciclat la fabrică. N-am avut chef aseară să montez noile baterii, acum stau pe alt UPS cu niște Yuasa de 7Ah, diferența fiind masivă :frown:

ups_downgrade.png
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Location
darkness
Anul asta e anul acumulatorilor -de cumparat. Dupa ce am luat un Moll la masina, acum tb sa cumpar si la cele 2ups-uri APC, care au decis simultan ca au bateria depasita. Unul este SMT-750I -pt calculator- (la el nu am putut opri din soft testarea saptamanala si cu toate astea, la o cadere de curent, a cazut si bateria dupa 2min. de tv pe el -consum spre 400W, arata ca tine 10min, asa ca nu m-am grabit sa inchid tv) si unul SUA-1500I (am un prelungitor modificat pt mufa IEC, cu toti consumatorii mari pe el, care la aceeasi cadere de curent /flicker, imi tot reseta tv, asa ca am trecut prelungitorul pe ups-ul mai mic). Deci, un ups isi facea verificari la baterie -degeaba, iar la unul i-am dezactivat eu verificarea de rutina.
Stiu ca am citit aici pe forum ca sunt ok acumulatorii OEM pt ups-urile APC. As dori sa-mi dati link-uri catre ei, caci nu ii gasesc pe cei care vand acumulatori compatibili.
 
Last edited:

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Location
Cluj-Napoca
Sper să nu greşesc, nu m-am mai uitat de câteva luni pe un acumulator, dar am rămas cu impresia că brand-urile "B.B." şi "Reddot" sunt un fel de "by APC". Well sunt Vitacom, nJoy şi Kstar sunt alte românisme.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Nu va asteptati sa vedeti acumulatori cu Pb produsi in lumea civilizata (vestica) pentru ca procesul este poluant.
Asa ca va trebui sa alegeti intre asiatici sau chiar unii producatori locali care fac treaba buna.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
RBC48 arata ochiometric arata ca 2 baterii de 12V 12Ah conectate intre ele dar s-ar putea sa ma insel. Vezi pe acumulatorii actuali daca gasesti mai multe detalii despre tensiune / capacitate dupa care uita-te aici daca gasesti ce iti trebuie.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Location
darkness
Mersi Laur.
Pe acumulatorii actuali nu scrie nici macar codul lor dat de APC, daramite amperaje-voltaje-detalii tehnice. E codul RU prezent, intr-adevar, dar altceva tehnic nu.
Pe site-ul Caranda vad ca sunt 2tipuri de baterii: by BSB si by MCA. Cred ca o sa merg cu prima varianta, cei mai mari in Ah.
Ca o nota, vad ca de cand stau fara ups, direct pe ENEL, doar intr-o seara intrase televizorul in sevraj si se restarta singur; nu aveam calculatorul deschis ca sa vad daca fluctuatia afecta si alt echipament mai sensibil. Fie sa avem parte de multe ierni uscate in continuare.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am 2 UPS-uri APC vechi de vreo 18 ani, plus minus cateva luni. Schimb bateriile la 2-3 ani si totul pare in regula, e cazul sa ma ingrijorez de vreun condensator sau ceva? Nu m-am uitat niciodata sa vad ce are pe post de electronica, sunt SmartUPS de 1400 si 1000 model 1999.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
În afară de șters ceva praf ca să nu zici că l-ai desfăcut degeaba nu prea ai ce să umbli. Sunt făcute cu simț de răspundere. Numa' papucii pentru acumulatori e bine să le mai strângi la câteva schimbări de baterie, da' atât.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Explicatii:
- Componente de calitate;
- Un UPS 99% din timp e in stand-by, deci nu caldura inauntru, electroliticii stau frumos incarcati, nu trage nimeni curent din ei, nu se incalzesc.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Un UPS *decent* cu acumulatori cu plumb va face niște cicli de încărcare-descărcare a acumulatorilor, chiar dacă tensiunea de la rețea nu se întrerupe. Să faci trickle charge la un acumulator de plumb ca să compensezi descărcarea lui internă este moarte garantată.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Nah, APC nu face cine știe ce UPS-uri standby (doar alea back-ups simple). Smart-UPS sunt line interactive și o bună parte a circuitului de încărcare e activ tot timpul, pentru că așa se asigură latența extrem de mică la trecerea pe baterii - au și un patent pe chestia asta, și în sarcină tot circuitul de încărcare e folosit pentru descărcare. Rezultatul e că papă ceva W buni și fără sarcină, înăuntru sunt cam 10 grade în plus față de afară. Și fac trickle charge, pentru că mai fac și ei niște bani din acumulatori :biggrin:.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Pai ala deja nu mai e ups, e power conditioner, iti reface si forma de unda, etc... Sa inteleg ca invarte ventilatoarele tot timpul? Halal green power. :dracu:
BestPower Fortress- urile mele sunt muuult mai rudimentare: cat e curent la priza, zici ca sunt mobile. Reci si tacute. Eu imi faceam probleme ca sug vreo 15W... :biggrin:
 
Top Bottom