Discutii despre UPS-uri

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Pai nu e greu dar inseamna un cablu in plus in mormanul de cabluri.

Am facut testul. Esec rasunator, dar ma asteptam. Bateria e moarta.
La taierea curentului scoate un beep continuu (eroare/overload) daca are sarcina mai mare de 50 W. In gol da curent din baterie la 180 V. Alimenteaza sarcinile sub 50 W cateva secunde, 10-20, timp in care tensiunea bateriei scade rapid. Cand ajunge la 10 V, moare. Un bec auto de 35 W conectat la baterie ii scade tensiunea sub 10 V in 5 min.
Deci imi trebuie baterie si cablu serial.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
La Mustek din câte îmi aduc aminte trebuie folosit neapărat un soft ca să scapi de țiuit, și se resetează dacă-l scoți din priză (adică trebuie să intri iar în soft să setezi). Poate la astea noi e mai bine. Eu am tăiat buzzer-ul de pe placă până la urmă :smile:.

Cât ai lăsat UPS-ul la încărcat?
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
>12 ore. Am dezlipit deja bazaitoarea. Se pare ca bazaie la 3.2 V cc. Merge sa lipesc un LED?
 

Azazel

Barbar
Joined
Nov 26, 2003
Ledurile albe/albastre merg la 3-3.4V deci probabil nici rezistenta nu-i necesara.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Ledul existent nu clipește când intră pe baterie? Al meu așa face, și eu i-am scos țiuitoarea că era foarte enervantă.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Bateria UPS-ului (cele care nu sint off-line) sta permanent in conditii care favorizeaza sulfatarea. Asa ca se distruge relativ repede.
Citeodata ajuta desulfatarea, citeodata nu ...
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Inainte sa cumperi o baterie noua, testeaza totusi daca nu cumva UPS-ul este de vina si nu incarca corect bateria.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Am facut testul. Esec rasunator, dar ma asteptam. Bateria e moarta.
La taierea curentului scoate un beep continuu (eroare/overload) daca are sarcina mai mare de 50 W.
Daca as avea cate un dolar pentru fiecare UPS pe care l-am vazut facand asa... well, nu as fi bogat dar mi-as lua cateva shaorme. :biggrin: Deci e 99.99% de la baterie, la absolut toate exemplare venite la garantie cu aceasta manifestare s-a rezolvat prin schimbarea bateriei.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Scuza-ma, dar asta nu e o gindire corecta. Ca proprietar nu poti gindi asa, sint banii tai la mijloc. O masuratoare nu costa nimic, o baterie noua in schimb costa.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nu este vorba doar de asta, este vorba despre timpul investit. Ca om care tocmai a pierdut o săptămână și 2 plăci de bază din cauza unui modul de RAM mucit... Pot spune că timpul contează.

Cumperi baterie nouă, install, charge, merge sigur. Dar hai să tăiem firu-n patru. Pentru cine are timp de aruncat o fi mișto.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Neo, masuratoarea dureaza ... cam 10 secunde! Asta daca tii cont si de timpul in care atasezi cablurile. Mare pierdere de timp!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Asa este, ca proprietar nu poti gandi asa, la modul general. Dar eu, ca proprietar, am gandit asa asta-vara cand am schimbat bateria la ambele UPS-uri din casa intr-un interval de cateva luni, si am gandit asa pentru ca numarul UPS-urilor care se manifesta in felul dar au altceva defect tinde catre zero. Si nu vorbesc de APC sau vreo alta scula ci de Mustek (acasa) si V-Mark (la firma, cateva bucati venite la service in fiecare zi). Ma rog, poate APC se strica mai des decat chinezariile, nu pot sa stiu pentru ca APC nu ajung inapoi la noi cand se strica. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am facut testul cu serverul de pe hol. Sarcina a fost de 100 W (variatii 97-101).
10:30 pana la "battery critical" si 11:00 pana la taierea curentului.

Stie cineva cum se configureaza serviciul UPS din Windows pentru Mustek? Google nu are nimic relevant.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Serviciul ăla mergea cu un număr restrâns de UPS-uri, care foloseau portul serial pentru a trimite doar câteva mesaje de stare. UPS-urile mai deștepte un pic chiar au implementat un protocol de comunicație serial ca să poată furniza mai multe detalii (gen temperatură, programare switch on-off, etc.), însă cu asta au nevoie fiecare de aplicația proprietară care să priceapă protocolul, iar serviciul din Windows e complet inutil.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Serviciul de UPS din Windows e de fapt serviciul de UPS din Windows pentru modelele vechi de APC: acopera functiile de baza ale modelelor APC de acum ~10 ani - nivelul de incarcare si modul de functionare, priza sau baterie - si orice alt UPS care foloseste aceleasi functii, nimic altceva.
 
Top Bottom