Vroiam să spun că este absolut absurd să existe ceea ce spui tu. Producătorii de surse scot bijuterii care abia încap în carcasele de surse standard, cu filtraje și tensiuni superstabile și tu ai vrea adăugată și o baterie suficientă să-ți țină PCul deschis cât să salvezi chestiile și un circuit de încărcare. Eventual să mai facă și cafea.
Trecând peste asta, la modul cel mai serios, un UPS foarte bun este scump. Întreținerea este la fel foarte scumpă, la 2 ani trebuie schimbat acumulatorul musai. Eu am un APC de 800VA care este excelent și are ani de zile (vreo 7), a costat 8 milioane ROL atunci, dar trebuie schimbat pentru că am consumul în full load foarte mare și pur și simplu nu-mi permit să-l schimb. Am folosit acumulatori third party cu succes (nu, nu trebuie musai acumulatori APC de 3 ori mai scumpi, țin la fel de puțin - sau de mult - ca și cei 3rd party).
Dar acest APC de 800VA este de vreo 3-4 ori mai greu ca sursa mea (care este și aia sort of industrial grade) și nu ar avea loc într-o carcasă de sursă PC laolaltă cu sursa PCului.
Ce te sfătuiesc este să cauți ceva de 800-1000VA SH, APC și să-i pui acumulatori 3rd party. Am unul de 350VA de la puterfixer în București pe care ți-l pot dona dacă vrei să vezi ce și cum.
Apropos, renunță la ideea de a băga monitor + toate chestiile în UPS pe baterie. Le pui pe surge only sockets și nu ai nevoie de 500VA pentru ce ai tu acolo. Programul de la APC de exemplu (că Win98 nu cred că știe) poate băga totul în hibernate când cade curentul, thus nu ai nevoie de monitor alimentat.