Curent, gaze, apa

Probabil a rămas în standby. SU/SUA au două moduri de turn off, unul "simplu" când apeși scurt butonul de off, dar unele chestii rămân active (și papă curent din baterii) și unul în care oprește și restul, dar trebuie să ții apăsat mai mult pe off.
 
Eu cred ca daca i-am scos chestia aia din spate i-am cam luat "maul" de tot. Practic ala se scoate la stocare si transport. Am sa ii fac si o inspectie interna zilele urmatoare cand ii vine si lui timpul sa ma asigur si ca nu sunt alte bazaconii prin el precum gandaci (plosnite) sau condensatori chinuiti. Ar putea avea si aproape 2 decenii unitatea.
Pe alta parte, nu am incercat sa vad ce face fara baterii dar cred ca pana ii vine bateria de schimb ma gandeam sa il folosesc, acum ca m-ati speriat si voi, macar ca regulator de tensiune.
 
Poti sa incerci sa incarci bateriile independent cu un redresor si sa vezi ce se intampla, inclusiv cea la 9V.
 
Foarte multe APC-uri nu pornesc fara baterii.
Procesul de sulfatare al bateriilor se intampla si daca nu sunt folosite. Ideal bateriile Pb-acid se pastreaza incarcate complet ca sa evite pe cat posibil sulfatarea.
Acum daca a stat mult timp la 9v nu prea mai faci nimic cu ea, rezistenta interna a crescut semnificativ din cauza sulfatarii si chiar daca ajunge la peste 12v nu va da curent cine stie ce. Ar trebui sa o testezi cu un analizor care aplica o sarcina (relativ marisoara) in timp ce masoara tensiunea.
 
Am resuscitat cu succes o baterie (cea originală de la Mondeo) care mai avea ceva gen 8-9V cu redresor industrial apoi cu încărcător luat acum vreo 15 ani din Carrefour cu 100 lei. Se poate, depinde mult de baterie.
 
Sau te uiți la niște clipuri pe iutub și îți arată niște indieni cum demontează plăcile de plumb și toarnă noi conectori și le reumplu cu acid, iese boboc. :biggrin:
 
Stiu ca unele incarcatoare auto au program de desulfatare care uneori functioneaza. Nu stiu daca merg cu orice fel de baterii pe baza de acid si nu garanteaza nimeni ca rezolva problema, dar daca ai acces la un asemenea incarcator nu costa aproape nimic sa incerci.
 
Taci ca am mai gasit o baterie in casa care cred ca nu a fost ever folosita. Nici nu stiu ce cauta acolo. 12.3V avea in ea. Pusa langa cealalta buna si uite cum UPS este alive cu zero costuri :biggrin:
Totusi nu stiu de ce aveam acea baterie in casa, dupa chestii vechi de PC de unde de fapt cautam un modul de priza 2U pentru rack :biggrin:
 
Back-UPS nu au ieșire sinus.

1673250281755.png
 
My bad, vorbeam din amintiri. Si in drum spre casa oprim la farmacie sa luam Bilomag Forte...
 

Attachments

  • Screen Shot 2023-01-09 at 10.30.43 PM.png
    Screen Shot 2023-01-09 at 10.30.43 PM.png
    42.1 KB · Views: 14
Da, un fel de stepped approximation fac și Smart UPS, doar că cu un semnal pe 6 biți, față de un bit jumate cât are un BackUPS normal (mai bine decât square totuși).

Zice-se că există unele cu sine wave, dar sunt modele separate și relativ noi
 
Eu am un Ablerex Jupiter Pro cu care o centrala termica ordinara merge foarte bine de mai multi ani (5+).
 
Back
Top