5-600kWh consum lunar de curent, cam jumătate acoperit de panouri solare, așa că facturile sunt în jur de 300 de lei pe lună. Încă nu am făcut contact de prosomator, să pot să acopăr și jumătatea cealaltă (până anul ăsta era clar degeaba, adică doar prețul dosarului se amortiza în 2 ani, acum prețurile au crescut + se plătește același preț pentru injectat în rețea, începe să merite). În câteva zile expiră contractul vechi de la ENEL (0.6 lei/kwh cu tot cu taxe) iar oferta nouă e mai scumpă decât cea "default" de last resort/"neconcurențial", așa că nu am continuat. În teorie am făcut contract cu Hidroelectrica (tot pe la 0.6x lei/kwh), practic ăștia sunt complet distruși și depășiți de situația de a avea clienți, și nu e deloc clară starea contractului - teoretic am contract, practic trebuiau să facă switchover în 20 de zile acum 2 luni, dar încă îmi vin facturi ENEL. Tot ce pot să sper e că apucă să facă contractul până dau (iar) faliment.
Majoritatea consumului e din servere, rețelistică și alte de-astea, adică e un consum continuu ~500W (de când cu lucratul de acasă a trebuit să mai fac niște upgrades).
La gaz n-am cum practic să fac o estimare corectă, ăștia vin o dată la câteva luni să citească contorul, iar dacă îl citesc eu există șanse 30% să apară acea valoare pe factură, așa că mergem din regularizare în regularizare, o dată 200 de lei, o dată 50, o dată 600... Iar prețurile au variat lunar.