Eu personal nu pot pentru că am un autobuz la 30 de minute care vine de fapt la 1h și trebuie să mai schimb vreo 3 ca să ajung unde trebuie. Iar transportul în comun în București este infect. Din toate punctele de vedere (nu se poartă mască, etc). Am avut covid și încă nu m-am recuperat după covid lung și n-am chef de runda a treia. La spital port mască permanent, iar în autobuz/metrou degeaba o port dacă restul nu poartă.
Exact aceeași problemă o au mulți oameni:
- transport în comun anevoios
- nu merg pe bicicletă pentru că transpir
- pute în autobuz
- sunt claustrofob în autobuz
- stau în Popești, îmi duc copilul la școală în Drumul Taberei și lucrez în Pipera, de aceea trebuie să traversez zilnic orașul de 2 ori la ore de vârf...
Probabil nu durează prea mult transportul cu mașina sau e prea ieftin să parchezi pe trotuar aiurea (nu e la adresa lui Neo, e ceva generic).
Am vizitat Londra de curând - mi-a plăcut. Lași mașîna la periferie, marchezi 25 de lire pe zi la Richmond în parcarea NCP și o arzi trendinez cu metroul/trenul, o oră până în centru. Dacă insiști să intri cu mașina în centru plătești vreo 3 taxe și parcare de vreo 50 de lire pe zi, dacă găsești.