Rezultatele pe August, 53% self sufficiency și o groază de consum, cu AC în principal.
Și a început să arate interesant și al doilea grafic, de producție:
Am exportat (gratis) 206 kWh în 20 de zile, de când am dat drumul la export. Așa cum sunt normele de compensare "cantitativă", trebuie să exporți de cel puțin 3 ori mai mult decât consumi ca să ieși pe 0, pentru că se compensează financiar de fapt, mai întâi calculezi toată factura normală, după care se scade din sumă prețul energiei exportate, calculat la prețul la care cumperi energia. Slabe șanse să ajung vreodată pe 0, consum prea mare și nu mai am loc de panouri. Măcar nu mai frec invertorul cu limitarea, că înainte un load intermitent, arăta așa (invertorul schimba foarte des puterea de ieșire, ca să urmărească consumul; aici tot ce e sub 0 ar trebui să nu existe, dar e complicat de urmărit exact, întotdeauna ai o latență între contor și invertor)
și acum arată așa (nu-i mai pasă de consum, face ce poate, output constant)
Am sunat și la Hidroelectrica să-i întreb de sănătate și starea cererii pentru contractul de prosumator - nimic clar, sunt complet bulversați de ce se întâmplă, mi-au zis să sun peste o lună.